2020. március 29., vasárnap

Gyorskeresés

Formula E, ez valami vicc?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy ideje már nem igazán követem a Formula 1 világát, és meglepve láttam, hogy hétvégén elindult a Formula E, teljesen elektromos versenyautókkal, Pekingben. A versenyeket nem valódi versenypályán, hanem elkerített utcákon rendezik. A pekingi futam 25 körös volt, ahol 13-14 kör után már kiálltak a boxutcába, ahol kiszáll a sofőr és átül egy másik, feltöltött autóba! :DD A gépek végsebessége 220 km/h és kb. olyan hangjuk van, mint egy rossz távirányítós autónak, lassításkor pedig villamosra hasonlít. :DDD
Az egész összhatás olyan, mintha az F1 karikatúrája lenne, viszont valakik ebbe pénzt ölnek és komolyan gondolják. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... egyelőre csak nevetek.

A teljes futam: [link]

Hozzászólások

(#1) zone


zone
(őstag)

Szólj hozzá!

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#2) Samus


Samus
(addikt)
LOGOUT blog

Én azóta nem követem, mióta Schumacher abbahagyta. Lehet mondani bármit, nekem addig volt élvezetes. A mostani millió szabály és megkötés, gyakorlatilag minden autó egyforma, mert annyira kötik a szabályok, csak a külső más...

Ez pedig. Röhögni jó. Ha ezt közvetíteni is fogják, úgy kezdeném, hogy: "Jó napot hölgyeim és uraim. Kérem helyezzék füldugóikat füleikbe." :D

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) dynamicrossh


dynamicrossh
(tag)

Nem értem a problémát. Ha nem tetszik ne nézd.

(#4) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)

Akkor te még nem láttad az új Harley Davidson-t.
Amúgy nem rossz, csak saválló ruha kel hozzá. :)

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=v0uSOjnRm3U

(#5) Krugszvele


Krugszvele
(aktív tag)

Nekem nagyon tetszik ez az elektromos irány, sokkal jobbnak tartom, mint a hagyományosat, amit már követhetetlenné tettek a pitty-pötty szabálykákkal.
A hangjuk is futurisztikus, sokkal jobban tetszik mint az orrhangon bőgő benzinesek.

Az egyetlen vicces, hogy a verseny felénél átül egy teljesen feltöltött autóba a pilóta :DDDDD

Tényleg nagyon remélem, hogy egy évtizeden belül az egész mostani akkutechnológián már csak jót fogunk mosolyogni!

(#6) pepe091


pepe091
(MODERÁTOR)

Hiába nevetsz rajta, a jövő ebben (is) rejlik. Egyszer el fognak fogyni a fosszilis üzemanyagok, ez tény. Amit pedig ezen a versenyen láttunk, az ennek az egész történtnek a legelső pillére, majd egyszer eljutnak a fejlesztések olyan szintre, hogy ne kelljen autót cserélni, és jóval több legyen a végsebesség.
Ennek az egésznek az egyik lényege, hogy közelebb kerüljön, közkedveltebb legyen az ilyen technika és megbarátkozzanak vele az emberek. Nem mellesleg ha versenyről van szó, a mérnökök mindent meg fognak tenni hogy az évek során mindig egyre több teljesítményt sajtoljanak ki a kocsikból, amik egyszer széles körben el fognak terjedni az utcai technikákban is.

(#7) bambano válasza pepe091 (#6) üzenetére


bambano
(titán)

jó fogalmazol, a fosszilis üzemanyagok fognak elfogyni, nem az olaj meg a gáz.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#8) P.e.t.ya.


P.e.t.ya.
(senior tag)

Nekem az F1 is bejön annak ellenére,h nem a V8ak dübörögnek, és ez az új irányvonal a Formula E is kifejezetten tetszik. Tény,h nincs akkora végsebesség mint a "király-kategóriában", de valahol el kell kezdeni fejlődni és egyre jobban hegyezni a technikát.

(#9) Petyyyyy válasza Samus (#2) üzenetére


Petyyyyy
(addikt)

Let me say: teljesen egyetértek a hozzászólásod első és második részével is.

Cseppet kiborító az a rengeteg F1-gyes megkötés. Elvileg az a csúcs kategória és mégsem hagyják őket, hogy kihozzák a maximumot/feszegessék a határokat, helyette "leszabályozzák őket már 5 ezernél, mint valami dízelt".

Az FE meg...na hagyjuk. :D

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever. Im the star | Eladó a "hullaszállító" - shorturl.at/enoEF

(#10) Polllen


Polllen
(nagyúr)

Legalább lök egyet egy fejlesztéseken.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.