2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Vírusirtó Topic Összefoglaló BETA

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

👉❗Fejlesztés alatt❗👈

v.1.4.2.1
-megjelenési forma
-kiegészített terméklista
-zsarolóvírus elleni termékek

v.1.4.3.0
-ublock Origin kérésre javítva
-kibővített terméklista
-verziószámok korrigálása

👉❗Fejlesztés alatt❗👈

[P:C][/P]

A topikban senki se linkeljen semmiféle veszélyes kódot, vagy azt tartalmazó oldalt!

Ezt a kis összefoglalót azért hoztuk létre, hogy egyrészt a leggyakoribb kérdésekre ne kelljen minduntalan leírni a válaszokat, illetve, hogy néhány nagyon hasznos gyakorlati tanáccsal szolgáljunk Nektek, a teljesség igénye nélkül. Konkrét problémák, tanácsok, tapasztalatok továbbra is a topikban. Használjátok egészséggel.


A válasz egyértelműen az, hogy nincs. Ennek oka, hogy egyik ma kapható termék sem tökéletes. Mindegyiknek vannak erősségei és ugyan úgy gyengeségei. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy számára melyik a legmegfelelőbb alkalmazás.


Nem. A védelem egy összetett folyamat. Ez függ:
- az operációs rendszered állapotától, tehát telepítve vannak-e az aktuális javítások, illetve service pack-ek.
- az általad használt programoknak vannak-e aktuális be nem foltozott sebezhetőségei, sérülékenységei, amelyek lehetővé teszik, hogy ezt illetéktelen személyek kihasználják és ezáltal kártékony kódokat tudjanak futtatni a számítógépeden
- hogyan használod a számítógépedet és az internetet, tehát mennyire vagy tudatos.
- milyen biztonsági programok vannak-e telepítve és frissítve a számítógépeden
Ami nagyon fontos, hogy az elsődleges védelmi falat maga a user/felhasználó képezi. A minél magasabb védelem érdekében ezt fontos szem előtt tartanod! Jelenlegi világunkban a jelenlegi technikákkal képtelenség 100%-os védelmet biztosítani, hiszen naponta jelenik meg több ezer vírus. Fontos tudnod, hogy ez nem jelenti azt, hogy meg kell fertőződnöd. Nagyon sok múlik rajtad!


Sok mindent.
- először is a legfontosabb, hogy az operációs rendszered naprakész legyen, tehát, az aktuális javítások, és service pack-ek telepítve legyenek.
- ne legyen olyan programod, amelyek durva sebezhetőséget tartalmaznak, amiket könnyen ki lehet használni, vagy pedig ha mégis van ilyen programod, kerüld a használatát addig vagy helyettesítsd másik programmal, amíg a sebezhetőséget nem orvosolják.
- használj tűzfalat
- használj naprakészen frissített antivírus programot
- kerüld a húzós oldalakat, de ha mégis ilyenre tévedtél, akkor ne nyiss meg hivatkozásokat ész nélkül, ne kattints ész nélkül a csillivilli bannerekre, ne tölts le ész nélkül állományokat, még ha arra is figyelmeztetnek, hogy elavult az adobe flash player-ed, ne futtass ész nélkül programokat stb.
- ha használsz fájlcserélőt, a letöltött állományokat mindig ellenőrizd le, és ész nélkül ne nyisd meg őket függetlenül attól, hogy az akár .mp3 kiterjesztésű vagy akár .exe., magyarul legyél egy kicsit bizalmatlan, mert ma már ügyesen hozzá lehet fűzni kártékony kódot az állományokhoz, amit ha elindítasz, megfertőződhetsz.
- különösen a keygen-ekkel és a crack-ekkel legyél óvatos, mert ezek szinte 90%-ban tartalmazhatnak vírust.
- ne nyiss meg ismeretlen címzettől származó e-mail-t, ne kattints a levélben lévő nem ismert linkekre, és ismeretlen csatolmányokra
- ne kattints msn vagy más csevegő programokban megjelenő hivatkozásokra vagyis az ilyenekkel mindig légy óvatos
Összefoglalva, a biztonság nagymértékben rajtad múlik. Ha az itt leírta alapvető szabályokat betartod, akkor elkerülheted a fertőzéseket. Az ész nélküli letöltések, fájlkattintások és a next-next-finish ellen nincs védelem. Ahogy írtam, mindig a júzer az elsődleges védvonal. Eszetlen, meggondolatlan dolgok ellen nincs orvosság.


Egyszerűen. Kérdés, milyen operációs rendszert használsz, és mekkora teljesítményű hardver van a gépedben. Nyilván, egy gyengébb erőforrásokkal rendelkező gépre olyan alkalmazás kell, ami nagyon kis mértékben terheli a rendszert. Az erősebb számítógépeken mindegy. Javaslom, hogy mielőtt pénzt adsz ki egy antivírus szoftverre, vagy véglegesen használatba vennéd, győződj meg arról, hogy megfelelő-e a számodra. Természetesen a Topik keretein belül is tájékozódhatsz erről.Konkrét válasz definiálásához rengeteg alapvető tapasztalat,termék ismeret szükséges .A mai technológiai megoldások képességeit és minőségeit figyelembe véve szeparálhatjuk a termékeket ajánlott és kevésbé ajánlott kategóriába .

Egy olyan.. nem létezik .Bármelyik termék telepítése után a rendszer nem áll 100%-os védelem alatt hiszen a kártevők mindig előrébb járnak .Fontos megjegyezni ,hogy egy közeli állapotot elérhetünk a felhasználói magatartás elsajátításával . Alapvető elemei:
- naprakész vírusirtó
- jogtiszta,naprakész operációs rendszer
- használt termékek frissítésének alkalmazása
- jogtiszta programok használata
- böngészőben reklámblokkoló bővítmény feltepítése
- ismeretlen eredetű források elkerülése

Minden termék telepítése előtt célszerű megtekinteni a követelményeket .Figyelembe kell venni ,hogy tökéletesen megírt program nem létezik ezért teljesítménybeli problémák felléphetnek ajánlott hardver környezet alatt is .

Mindig a gyártó hivatalos oldaláról töltsük le a kívánt terméket . Feltelepítés után érdemes a beállítások közt szétnézni az optimális teljesítmény és védelem összehangolása érdekében .

Bármilyen egyszerűen is hangzik a mögöttes tartalom összetett .Pillérei
a, adott felhasználói körbe való tartozás beazonosítása
El kell döntenünk ,hogy kezdő vagy haladó felhasználók vagyunk . Két csoport elkülönítése szükséges ,mert nem minden termék használata egyszerű .
b, anyagi háttér fogalma
Lehetőségünk van-e megvásárolni egy terméket vagy sem . Ha nincs akkor célravezető egy ingyenes termék használata ,döntéshozatali problémák esetén egy próbaverzió telepítsünk fel ,melyet megelégedés esetén vásároljunk meg vagy váltsunk vissza egy nem fizetős megoldásra . Minden termék vásárlása előtt használjuk ki a próbaverziót.
c, termék specifikus képességei
Összességében itt a felhasználói igények termékre való kivetítését értjük . Gyártó hivatalos oldalán megvizsgáljuk az adott termék képességeit és ha elengedőek azt választjuk .Egyéni igény lehet pl. viselkedéselemző .
d, nem megbízható források használata
A téma elején már leszögeztük ,hogy 100%-os védelem nincs. Komplexebb védelem használata javasolt .
e, minőségi kategorizálás
Összetett fogalom alá tartozik a termék technológiai képessége,support minősége.Létfontosságú szempontok egy megvásárolni kívánt termék esetében .
support minősége
Javasolt felhasználói visszajelzésekre is odafigyelni egyes gyártók termék támogatásával kapcsolatosan .Nagyon fontos tényező lehet egy esetleges aktiválási vagy fertőzési probléma esetében . Kiemelkedő gyártó ebben a kategóriában : ESET,Emsisoft .
f, ár/érték arány értéke
Semmi sincs ingyen . Minden terméknek van egy gyártó által meghatározott ára ami nem minden esetben tükrözi az adott termék értékét .Próbálkozzunk akciókra lecsapni,mert sajnos gyakoriak a túlárazások .
g, hivatalos/egyéni tesztek eredménye
A hivatalos tesztek mindig egy alapvető irányvonalat határoznak meg . Azonban fontos megjegyezni ,hogy ezek az eredmények "ha" a teljesítménybeli képességeket vizsgáljuk más hardver környezetben alakulnak ki .Felismerési eredmények pedig adottak . Összefoglalva nézetünk egészítsük saját tapasztalatokkal és mások véleményével .
h, egyéni vélemények
Talán az egyik legkockázatosabb tényező a pillérek között . Egyéni véleményeket tiszteletben kell tartani de nagyon nem mindegy ,hogy honnan is jön a vélemény .Fertőzés esetén romlik a felhasználói termék preferálás aminek hangot is adva globálisan terjed egy negatív vélemény . Valós ? Nem tudjuk . Lehet a fertőzés egy kéretlen alkalmazás volt amiről tudjuk ,hogy eredendően nem "komoly" fertőzési lehetőség .


1. Naprakész operációs rendszer

2.Megbízható forrásokból származó programok naprakészen tartása (CVE-problémák elkerülése)

Heimdal Security


Secunia PSI

3. Friss adatbázissal rendelkező védelmi szoftver

4. Böngésző bővítmények alkalmazása(Adguard,ublock Origin,McAfee Site Advisor,Bitdefender TrafficLight)

5.Online segédeszközök használata(VirusTotal,MetaDefender,JottiQ)

6.Kiegészítő termékek futtatása(Malwarebytes AntiMalware,HitmanPro,Zemana AntiMalware, Dr.Web Cure It,Emsisoft Emergency Kit,AdwCleaner)

7.Tűzfal feltelepítése vagy gyári bekapcsolva tartása(Comodo,ZoneAlarm,TinyWall,WinPatrol)

8.Különálló zsarolóvírus elleni megoldások(HitmanPro.Alert,Kaspersky Anti-Ransomware,Bitdefender Anti-Ransomware,ZoneAlarm Anti-Ransomware,Malwarebytes Anti-Ransomware)


Ingyenes védelmi megoldások:
- Comodo Cloud Antivirus 1.13
- Comodo Antivirus 10.0
- Comodo Internet Security Premium 10.0
- avast! Free Antivirus 17.6
- AVG Free Antivirus 17.6
- 360 Total Security 9.2
- Nano Security 1.0
- Panda Free Antivirus 18.03
- Ad-Aware Free Antivirus+ 12.0
- ZoneAlarm FA+ 15.1
- Tencent PC Manager 12.3
- Bitdefender 1.0
- Avira Free Antivirus 15.0
- FortiClient 5.6
- Sophos Home 1.1.4
- ClamWin 0.99
- Immunet 5.0
- Windows Defender 4.11
- Kaspersky Free 18.0
- Reason Core Security 2.3

Fizetős védelmi megoldások:
* Emsisoft
- Elérhető termék: Anti-Malware
- Fejlesztési napló
- Keresőmotorok:
- Kártevő jelzés
- Értékelés:
* BullGuard
- Elérhető termékek: Premium Protection,Internet Security,BullGuard Antivirus
- Fejlesztési napló
- Keresőmotorok:
- Kártevő jelzés
- Értékelés:

Hozzászólások

(#1) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

v.1.4.2.1
-megjelenési forma
-kiegészített terméklista
-zsarolóvírus elleni termékek

4. Böngésző bővítmények alkalmazása(Adguard,Ublock,McAfee Site Advisor,Bitdefender TrafficLight)

5.Online segédeszközök használata(VirusTotal,MetaDefender,JottiQ)

6.Kiegészítő termékek futtatása(Malwarebytes AntiMalware,HitmanPro,Zemana AntiMalware, Dr.Web Cure It,Emsisoft Emergency Kit,AdwCleaner)

7.Tűzfal feltelepítése vagy gyári bekapcsolva tartása(Comodo,ZoneAlarm,TinyWall,WinPatrol)

8.Különálló zsarolóvírus elleni megoldások(HitmanPro.Alert,Kaspersky Anti-Ransomware,Bitdefender Anti-Ransomware,ZoneAlarm Anti-Ransomware,Malwarebytes Anti-Ransomware)

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)

(#2) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

v.1.4.3.0
-ublock Origin kérésre javítva
-kibővített terméklista
-verziószámok korrigálása
-termék értékelő rendszer

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)

(#3) ƵøŁĭ válasza ƵøŁĭ (#2) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

(#4) Kékes525 válasza ƵøŁĭ (#1) üzenetére


Kékes525
félisten

".Különálló zsarolóvírus elleni megoldások"-hoz esetleg a WAR-t.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#5) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Fizetős védelmi megoldások:
* Emsisoft
- Elérhető termék: Anti-Malware
- Fejlesztési napló
- Keresőmotorok:
- Kártevő jelzés
- Értékelés:
* BullGuard
- Elérhető termékek: Premium Protection,Internet Security,BullGuard Antivirus
- Fejlesztési napló
- Keresőmotorok:
- Kártevő jelzés
- Értékelés:

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)

(#6) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

v.1.4.4

24. Androidos készülékek védelme?
Alapvetően elmondható ,hogy a probléma forrása két részre orientálódik.Ismeretlen .apk fájlok telepítése valamint a reklámok megjelenése .Ebből adódóan javasolt egy rezidens védelem használata.Fontos megjegyezni ,hogy tudatos készülék használat mellett csak javasolt a védelem felépítése de nem létszükség.Naprakész operációs rendszer megléte és ismeretlen források elkerülése már igen .Néhány hasznos applikáció/tipp a zökkenőmentes internetezéshez:

- Google Play Protect használata

- reklámblokkoló alkalmazás

- ingyenes védelmi megoldások
Sophos Mobile Security

Avast Mobile Security & Antivirus

- fizetős védelmi megoldások
Kaspersky Mobile Antivirus

Norton Security & Antivirus

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)

(#7) Kékes525 válasza ƵøŁĭ (#6) üzenetére


Kékes525
félisten

"fizetős védelmi megoldások"-hoz esetleg az ESET?

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#8) ƵøŁĭ válasza Kékes525 (#7) üzenetére


ƵøŁĭ
veterán

Érdekes ,hogy ilyen sokan jeleznek vissza. :(

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)

(#9) Kékes525 válasza ƵøŁĭ (#8) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez nekem is feltűnt, de majd talán este, most dolgozhatnak.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#10) aprokaroka87 válasza ƵøŁĭ (#6) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Szerintem nyugodtan le lehet irni..hogy a Play Store ban is van "fertözött" app

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.