2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

NVIDIA (MSI AfterBurner) behangolási alapelvek

Írta: | Kulcsszavak: nvidia . afterburner . oc . clock offset . memory offset

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nvidia Inspectorral P2-t ki kell kapcsolni és performance módba rakni a kártyát és utána kell az msi ab-ben a clock offseteket belőni. Egy kezdeti érték lehet CC +100, MC +400, PL 75%
És fontos, hogy Core clock offset soha ne legyen negatív, mert azzal valójában túlfeszelést érsz csak el. Ha azt akarod, hogy alacsonyabb órajelen menjen a kártya, jó fogyasztással, akkor a legmagasabb stabil + CC t add neki és a PL-lel vidd le a frekit (70-80%).

Ha MSI AB-ben megnyitod a frek-fesz görbét ctrl+F-fel és közben állítod a CC offsetet, akkor meglátod, hogy miért így kell, ahogy írtam. Mégpedig, hogy Nvidianal a CC offsettel valójában fix feszültségértékekhez tartozó órajeleket tologatod le-fel.
Tehát ha lefelé viszed, akkor azt mondod a GPU-nak, hogy mondjuk 1000 mV-on mostantól nem a gyári 1800MHz-en menjen, hanem 1700MHz-en. Ezt viszont ugye nem akarjuk, mert ez valójában túlfeszelés. Pont az ellenkezőjét akarjuk, mégpedig, hogy pl a gyári 1800MHz-et ne 1000mV-ra tegye, hanem mondjuk 950mV-ra. Tehát megnöveled a CC-t és ugye a görbe felső tartományában ez kiverné a biztit, mert 2000+ MHz-et akarna menni, de ezért lekorlátozzuk a PL lehúzásával. Így el lehet érni, hogy pl csúcsterhelésen a gyári frekit alacsonyabb feszültséggel vigye. A görbéből adódik, hogy általában +100MHz CC-t 85%-os PL-lel lehet visszahuzni ugyanarra a csúcsfrekire. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy 15% fogyasztást spóroltál azonos sebesség mellett.

A P2 statet pedig azért kell kikapcsolni, hogy a kártya fixen P0 módban maradjon és ne ugrabugráljanak a core és mem frekik menet közben, ami fagyáshoz vezet.
Így lehet csak stabil és jó afterburner profilt beállítani a kártyához.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.