2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Tesszelláció

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megjelent a PH! -n Az Unigine Heaven benchmark programról egy cikk. Elolvastam, végignéztem a Youtube-os videókat, és rájöttem:

A tesszellálás volt az a valami, amire olyan régóta vártam a számítástechnikában. Elképesztő, hogy mennyivel életszerűbb lett a 3D világ általa. "Szerencsére" DX11-es hardware kell hozzá, most hogy megvettem a 4850-et.
Video

Hozzászólások

(#1) gabor85


gabor85
(őstag)

Ejj, nem tudsz mást tenni, mint kivárod amíg normál áron lesz DX11es kártya, és emberi áron, bár nV töketlenkedését elnézve ez messze lesz.
Itt a fórumon nem kérdezősködtél, mielőtt bevásároltál volna?

(#2) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Dx11-es kártya tudtommal még csak az Ati 5xxx termékei. Amik irdatlan árakon mennek. Jóval magasabb áron, mint egy 4850-es.

(#3) Dr. Romano


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Tesszeláció:
Nem tudom mitől lett életszerűbb számodra az, ami mindig is jelen volt a játékokban. Az egyenetlen felületeket eddig is megjeleníteték a játékmotorok csak "szoftveresen" (vagy ha csak "illúzió" kellett akkor bump és egyéb mapping) Most hogy itt ez hardverből megy max. a programozóknak (munkaidő) és a kód futásának sebességében jelenthet előny. Semmiféle + látványt nem ad, amit idáig ne lehetett volna nélküle előállítani.

Egyébként a tesszeláció nem újkeletű találmány. Az ATi már a Radeon 8500-as sorozat idejében hozta be a köztudatban Truform néven (persze akkor nem volt ilyen mértékű és kevés játék támogatta).

[ Szerkesztve ]

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#4) Dany007 válasza Dr. Romano (#3) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Ez igaz, bár már az is nagy előny nekünk, hogy mindez gyorsabban megy végbe, kevesebb erőforrással.
Bár az is tény, hogy a látványtól sem lesz nagyobb orgazmusunk... :D

(#5) Dr. Romano válasza Dany007 (#4) üzenetére


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Mondjuk van benne valami igazság. Ha a tessellációval nagyobb sebességet nyernek, azt a fejlesztők "elkölthetik" még több effektre a játékban, mint nélküle...

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#6) mephi666 válasza Dr. Romano (#3) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

már a 3dsmax 2.5-nél is volt ilyenre lehetőség, hogy szögletes felületeket nagyon szépen lekerekíthettél és kismillió poligonra feloszthattad... :) (korábbi verzió nem volt nálam) nem tudom mi volt az effekt neve... valami "smooth akármi", de fogta rendesen az akkori gépeket is... realtime-ban főleg... eddig is lehetett volna simán hasonlót alkalmazni játékokban, de anno már a q3-nál is bemutatták, hogy a görbe felületek számának növekedésével lineárisan nő a gépigény is...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) Zolaash válasza Dr. Romano (#3) üzenetére


Zolaash
(fanatikus tag)

Egyszerűen sokkal jobb, szebb, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés! :P ;)

Nem öregszem. Szintet lépek!

(#8) olbaidhun


olbaidhun
(őstag)
LOGOUT blog

Fantasztikus dolog a grafika, fejlődik, manapság már "tesszellál" is stb. De játék közben ez milyen plusz élményt fog nekünk adni? Persze jó az, ha az ember half-life 3 játék közben leejti az állát, de az igazi lényeg még mindig a hangulaton és a sztorin van.. persze csak szerintem. Sokaknak fontosabb a grafika, de az igazi alkotók nélkül ez sem lesz soha kihasználva.. és jelenleg a blizzard-tól nem ismerek igazibb alkotót.. sajnos :O

Nincs törékeny küldemény, max gondatlan csomagolás ☎ 7O 638 9O93 ★ ¹⁰⁺ ᵉ́ᵛᵉ ʰᵃʳᵈᵛᵉʳᵃᵖʳᵒ́

(#9) dabadab válasza Dr. Romano (#3) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Nem tudom mitől lett életszerűbb számodra az, ami mindig is jelen volt a játékokban."

Nem, nem volt jelen. Amire te gondolsz, az a bump mapping: a feluletrol ugy verodott vissza a feny, mint ha egyenetlen lett volna, de igazabol teljesen sik volt, ez latszott is, ha nem teljesen szembol nezted.

DRM is theft

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.