2020. március 28., szombat

Gyorskeresés

Ennyi év után nem könnyű a váltás.

Írta: | Kulcsszavak: iphone . huawei . mate 10 lite . telefon

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Anno, kb 2011-et írhattunk, amikor először találkoztam Apple telefonnal. Ekkoriban már rég piacon volt az i4 illetve már promózták a 4S-t. Családon belül vásároltak használtan itt fent PH-n rajtam keresztül egy 2G-t, ami már ilyenkor elavultnak mondható telefon volt, viszont arra, amire alapvetően lett vásárolva, arra pont elegendő volt. Sajnálatos módon pár hónapra rá le lett ejtve a telefon és betört a kijelzője, ámbár használható volt továbbra is, mivel csak az üveg sérült. Így került hozzám később ez a telefon. Első látásra szerelem volt, előzőleg egy Vodafone 845-ös készüléket nyúztam. Akkor ég és föld volt a két telefon közötti különbség. Idők folyamán rákényszerültem váltani, mert kevés lett a 2G teljesítménye. Jött a 3GS, ami jó szolgálatot tett és rá 1 évre 2013 decemberében jött az új 5S-em. A leggyönyörűbb telefon volt akkoriban számomra, jobbat el sem tudtam volna képzelni :) ( tudom, tudom volt akkor is Galaxy meg társai, de céghű maradtam, és nem bántam meg! :) )

Azóta eltelt 4 év és hát a mindennapos használat mellett meglátszódott már szegényen az idő vasfoga. Akku már 1 napon belüli teljesítménnyel bírt (és még bír is), a szokásos töltő kábel + töltőfej probléma is utol érte, cserélni kellett mindkettőt. Asszonykával beszélgettünk róla, hogy mi lenne, ha váltani kellene és hát megnéztem, mik az ajánlatok a szolgáltatóknál. Napokig nézegettem és szembe jött velem a Huawei egyik készüléke, vagyis igazából 2 készüléke, a Mate 10 Lite és a Pro. Eddig is találkoztam több hasonló készülékkel, de ezek olyan szinten megtetszettek, hogy hasonló érzéseket váltottak ki belőlem, mint akkoriban az 5S.

Sokat, de tényleg iszonyat sokat olvastam mindkettő készülék után, pro és kontra is megvolt, majd jött az elhatározás. Nekem a kövi telefonom egy Mate 10 Lite lesz. A "Pro" nálam több szempontból bukott (pl.: jack hiánya, szín (okádék mokkabarna), stb..) és a Lite sem tökéletes, de mivel eddig nem is használtam, pl NFC-t, így igényem sincsen most sem rá. Továbbá ugye a microUSB. Sokan panaszkodtak, hogy ennyi pénzért illendő lett volna legalább egy Type-C, satöbbi, de nekem erre sem volt nagy igényem.

Asszonyt megkértem, ballagjunk el egy boltba, lessünk rá, szeretném megfogdosni. Elsőre szokatlan, ormótlan nagy volt az 5,9" kijelző méret. Gombok oldalt, szokás kérdése. Aludtunk rá egyet, majd úgy keltem, hogy nekem ez kell :). Asszony rábólintott. Elballagtam a MOM-ba, mivel csak ott volt helyileg ilyen (Mammutba is hol volt, hol nem, így inkább egyből ide mentem), kikértem, kb 30 percet vártam 3 percre. Beüzemeltem és uccu neki.

Így közel 1 hét használat után csak pozitív véleményem van a készülékről. Ami brutálisan ledöbbentett, az akku idő. 2-3 naponta töltőm a telót (2x töltöttem eddig, amióta nálam van), illetve az ujjlenyomat olvasó. Gyors, precíz, pontos. A kijelző gyönyörű, az 1080x2160 felbontással majd' szemorgazmust okoz :DDD. A kamerától nem estem hasra, de így is mérföldekkel jobb, mint az 5S-é. Szoftvert szokni kell, ámbár ahhoz képest, hogy alapvetően Android 7 van rajta EMUI-val, egész kezelhető, de szokatlan még mai napig az iOS után.

Nem akartalak untatni ennyi olvasással, de szerettem volna megosztani veletek ezt a pozitív élményemet :) Köszönöm, ha elolvastad!

UI.
Kérdezték, hogy miért nem iPhone 6s, 7 v 7+, esetlegesen a 8 vagy az X szériát választottam? Azért, mert már nem olyanok az Apple termékei, mint anno Jobs idejében, valahogy másak, illetve szerettem volna kipróbálni valami újat. :)

Hozzászólások

(#1) szupermacs


szupermacs
(addikt)

Használd egészséggel! :R

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#2) t72killer


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Minden jót az új cucchoz:K. Almáéknál teljesen elgurult a gyógyszer a készülékárazással, egyszerűen irreális egy minden nap zsebben hurcolt kütyüért 800+EUR-t kipengetni. Ellopják, törik, stb és kampó - vagy alternatívaként rátehetsz még x EUR-t biztosításra és rohangálhatsz ügyintézni ha történik valami a drágaszággal...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3) zarayg


zarayg
(aktív tag)

köszi srácok :R

2013 decemberében fizettem 210 + ÁFA-t a telefonért, azóta a debüt ára mindegyik szifonnak 300 ezer vagy felette van...

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm. || Üzletszabályzatomat itt olvashatod el: https://bit.ly/2Mr3ARe

(#4) t72killer válasza zarayg (#3) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Hátigen, ez elég obszcén, főleg, hogy nagyon sokan olyan feladatokra használják kizárólag, amit egy 80eFt-os chinaphone is bőven el tud látni. Nekem is kb most, az s7e-vel (200k-ért vettem még viszonylag az elején) jött el az utolsó "csúcstelefon" ideje.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#5) wesder


wesder
(veterán)
LOGOUT blog

Úgy tudom, az utolsó Jobs iPhone a nègyes volt. A 4S már Cook gyártmány.

[ Szerkesztve ]

It's like I'm holding all the aces, but I know I'll never win.

(#6) zarayg válasza wesder (#5) üzenetére


zarayg
(aktív tag)

Véleményem szerint az 5-5S egy újragondolt 4-4S, amit Cook valósított meg. A teljes hátramenet a 6-nál volt megfigyelhető. Szvsz ez a koncepció (5 szériája) még Jobs álmain készült :)

[ Szerkesztve ]

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm. || Üzletszabályzatomat itt olvashatod el: https://bit.ly/2Mr3ARe

(#7) Viszlát válasza wesder (#5) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Néha bevillan, hogy ha még mindig Jobs vezetné a céget akkor lehet nyomoroghatnánk 4"-n a mai napig. Nyilván nem örülök senki halálának de az pozitív, hogy bizonyos változások lehetővé váltak.

Bloggazda: minden jót az új telóhoz. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#8) szupermacs válasza Viszlát (#7) üzenetére


szupermacs
(addikt)

Pedig Jobsnak a 3,5" volt az ideális méret kijelzőben. A i5-nél már nem élt? Nem volt hozzá köze?

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#9) szebe válasza Viszlát (#7) üzenetére


szebe
(őstag)

Én addig örülök, amíg lehet választani. Valószínű az SE volt az utolsó 4"-on :(
Nekem elég a 4" (meg az SE eladások szerint sokaknak szintén), de természetesen különbözőek vagyunk, különböző igényekkel, és ha a többségnek nagyobb kijelző kell, akkor nagyobbat fognak csinálni.

(#2) t72killer
Azért ez a 800EUR(+) indulóár már sajnos nem csak az almára igaz, a többi gyártó is heroináron méri az új flagshipjeit.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#10) t72killer válasza szebe (#9) üzenetére


t72killer
(titán)
LOGOUT blog (1)

Igen, ezért se fogom megvenni a kb 3 év múlva aktuális csúcs-galaxy-t/HTC-t (ha utóbbi cég egyáltalán létezni fog még...). A tavalyelőttit megvettem, mert egy zsáknyi tényleg hasznos dolgot tudott (#1, vízálló...), de aligha tudom elképzelni, hogy valami világrengetőt virítsanak a műfajban. Esetleg tényleg használható VR - bár ez is inkább a különálló szemüvegekről szól.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.