2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Google Nexus S vásárlás

Írta: | Kulcsszavak: mobiltelefon . mobil . telefon . google . nexus s . android

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Igen, felütötte a fejét ismét a Google telefonja. Ezúttal nem a HTC, hanem a Samsung gyártotta le, és mint tudjuk, a keresőóriás telefonja általában tartalmaz minden nyalánkságot amit csak lehet az adott pillanatban, valamit elsőként kap meg minden frissítést.

Feltűntek a hazai üzletek kínálatában is, habár hivatalosan körülbelül a nyáron érkezhet meg az országba.

Két olcsó üzletet néztem meg, hogy vajon miképpen is árulják a készüléküket.
Első üzletünket nevettük csak GSM otthonnak, ami persze csak a fantázia műve, nincs ilyen üzlet.
Az oldalon négy konstrukcióval lelhető fel a Nexus S:

A black még érthető is volna éppen, hogy fekete, de hogy az "Akciós" megnevezés milyen konstrukciót tartalmaz, már jó kérdés. Az ár különbség is látszik, bár az oka az nem.

A leírásból kiderül azért, hogy annyira nem nagy szám a telefon, hiszen elég volt egy Google fordító által kreált magyar leírást betenni legalábbis ezt támasztja alá a táblázatból másolt adat: " OS Android OS, v2.3 Mézeskalács"

Ezután gondoltam beruházok egy akciós modellre. Megjegyzésként hozzátettem, hogy azért egy mailt dobjanak ha nem teljesíthető a megrendelés.

Reggel jött is a levél, hogy felhívnának, de nem adtam telefonszámot. Hát igen, nem adtam, mivel nem kellett megadni a rendelés során. Akkor meg minek?
Persze, szállítható a készülék, de...
"Amit rendelt az egy akciós telefon amihez csak töltő van és angol nyelvű a menüje.
A teljes csomag 182900.-"

A 178500 forintból nem igazán tudom azt, hogy miképpen lett 182900 forint két mail váltás alatt.
Másik érdekesség, hogy a Gingerbreadben már benne lesz (van) a magyar nyelv. Ennek ellenére én egy angol nyelvű készüléket várhatok, aminek még a doboza és a tartozékai is lemaradtak valamiért.

Második választás a mobilamatőr webáruház volt, ahol még jóval olcsóbb volt a készülék, gondolom azért, mert nem költöttek sokat az oldal dizájnolására, így alacsonyan tarthatják az áraikat.

Az amatőr üzlet semmit sem bíz a véletlenre, közli, hogy azért nem teljesen tiszta az üzlet, hiszen áfát ők sem szeretnek fizetni.

"Cégünk mobiltelefonjai nagy részét más országokból, külföldi magánszemélyektől vásárolja. Magánszemélyektől vásárolt készülékek esetében – bár a készülék teljesen új – jogilag használt készüléknek minősül. Használt készülékek esetén cégünk a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, az adózás rendjéről szóló 62-64§ és a 64/B§ alapján a különbözeti adózás szerint adózik. Így ezen készülékekről kiállított számla 0%-os ÁFA tartalommal bír, így ezen számla ÁFA visszatérítésre nem jogosít, ám a gazdasági társaságok könyvelésébe, költség számlaként természetesen elszámolható!"

Haha, jó vicc.

Itt elvileg 169.900 forintért meg tudtam rendelni a telefont, amire a GSM otthonnal szemben még rájön 2000ft szállítási költség, ami még megbocsátható is volna.
Biztosra megy az üzlet, hiszen a rendelés leadása után rögtön jön a visszaigazolás, miszerint rendben van minden. Tök jó, 171900ft egy Nexus S-ért, még ha használt is. Most jelent meg, olyan régi csak nem lehet ugye...

De jön reggel az email erre is:

"Az említett készülék a saját nagykereskedelmi rendszerünkből - nyilván a kedvező akciós ár miatt - sajnos elfogyott.
Így rendelését csak egy külső nagykereskedelmi ellátóből tudjuk kielégíteni.

A készülék 2 féle kiszerelsében létezik:

Akciós webshop árú készülékek: KÁRTYAFÜGGETLEN, MAGYAR NYELV NÉLKÜL (angol vagy német nyelű készülék), DOBOZ NÉLKÜL (továbbá tartozékok nélkül), 1db hálózati töltővel 179.990.-Ft

Normál webshop árú készülékek: KÁRTYAFÜGGETLEN, MAGYAR NYELV NÉLKÜL, DOBOZZAL, MINDEN GYÁRI TARTOZÉKÁVAL, 1+1 ÉV GARANCIÁVAL 182.000.-Ft"

Itt egy kicsit már-már elvesztettem a fonalat. Ha magánszemélyektől vásárolnak, akkor milyen nagykerből fogyott el az amúgy akciós telefon? Tudják vajon, hogy mivel rendelés visszaigazolást küldtek, így 169.900 forintért volnának kötelesek kiszolgálni, ellenkező esetben fogyasztóvédelem felé fordulhatnék?

Érdekes ez a mai világ. Azt nem értem, hogy szegény országunk miért tűri azt, hogy a GSM boltok 99%-a felcímkézze használtnak a telefonját, hogy ne kelljen áfát fizetni, és így tisztességtelen előnyt szerezzenek azokkal az üzletekkel szemben, ahol nem használt, hanem új, bontatlan készülékeket árulnak, és még 25%-os áfás számlát is adnak.

Hozzászólások

(#1) z0d1AK


z0d1AK
(PH! nagyúr)

Az írás természetesen csak a képzelet szüleménye, ilyen GSM üzletek nem léteznek Magyarországon.

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#2) dfdfdf válasza z0d1AK (#1) üzenetére


dfdfdf
(őstag)

bazze azt hittem komoly :D

Lanparty BAZ megyében valahol?

(#3) z0d1AK válasza dfdfdf (#2) üzenetére


z0d1AK
(PH! nagyúr)

Mondanám hogy komoly, de akkor félnem kellene, hogy valamelyik kitalált bolt feljelent...

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#4) ABE


ABE
(őstag)

Óóóó, az első "képzelet szüleménye" boltban én is próbáltam "akciós" Defyt venni, érdekes módon pont nem volt már, és pont nem annyiért tudtak adni, habár utána még folyamatosan fent volt az a konstrukció, folyamatosan változtatták is az árat. Az biztos, hogy velük nem akarok kapcsolatba kerülni a jövőben.

(#5) Воланд


Воланд
(Jómunkásember)

Na inkább mégsem.

Egyetértek a mondanivalóddal.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#6) BR4D


BR4D
(PH! addikt)

ez nem jöhetne szóba? jobb áron van ebay-en, én mondjuk még nem vásároltam onnan, de ha a helyedben lennék, meggondolnám hogy érdemes-e ilyen helyekben gondolkodni..

(#7) z0d1AK válasza BR4D (#6) üzenetére


z0d1AK
(PH! nagyúr)

Igazából eszem ágába nincs ilyen szutyok helyekről vásárolni. Még azt sem tartom kizártnak, hogy a töltő nélküli darabok lopottak.
Amúgy, ez igen baráti ár. mondjuk még most nem veszek Nexus S-t, bár azért elgondolkodtam rajta. De várok még. A Milestone sincs meg régóta, nameg még az S is drága (illetve hát Samsung is ugye bár... :(( )

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#8) BR4D válasza z0d1AK (#7) üzenetére


BR4D
(PH! addikt)

ha hosszabb távra tervezel, szerintem várd meg a 2 magos telefonokat. bár ha lehetne 560 dodó körül nexus s-t, akkor az úgy elég jó azért.. :) fasza telefon ez

(#9) z0d1AK válasza BR4D (#8) üzenetére


z0d1AK
(PH! nagyúr)

Én már megéreztem a Tegra 2 erejét, így szívesen várok rá. Bár tudom, hogy ugye először minden a Google telefonjára jelenik meg.

Előbb amúgy lehet hamarabb kéne venni egy tabletet.:)

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#10) sbazsi


sbazsi
(PH! kedvence)

én sem értem, hogy miért hagyják ezeket a boltokat élni.
magam részéről nem támogatom az ilyen üzleteket, nem vásárolok ott.

ha valahol bűzlik valami = nem akarnak adót fizetni, honnan tudhatom, hogyha megvettem valamit, arról nem derül ki később, hogy az is bűzlik :F

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.