2023. december 7., csütörtök

Gyorskeresés

Alien: Covenant - Halálos csalódás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Múlt héten megnéztem a filmet. És mára már el tudtam dönteni, hogy nem tetszett és csalódtam benne.

Ezzel a kritikával egyet tudok érteni.

Nem erre a megoldásra vártunk 38 évet (Alien bemutató: 1979). Nem arra vártunk, hogy megtudjuk, a klasszikus xenomorph kialakulását nem egy ismeretlen idegen faj tevékenysége eredményezte, hanem egy ostoba és olcsó húzással az emberiséghez kötődik.

Bár még talán van remény, hogy ez csak egy mellékszál a fő történések mellett, mert ezt innen nem lehet bekötni az Alien cselekményeibe. Ahogy nem is akarta Scott, mert állítólag egy trilógia első része volt a Covenant. Viszont ha ilyen lesz a másik kettő is, el se kezdje írni a forgatókönyvet.

Én azok közé tartozok, akiknek tetszett a Prometheus, mert valami újat hozott. Igaz, nem volt benne xenomorph, de kitágította az Alien univerzumot. Igaza volt Scottnak, az Alien univerzum nem csak abból áll, hogy a xenók aprítják a népet. Azt láttuk már 4+2 filmben, itt volt az idő az újításra.

Nagyon haragszom Scottra, hogy hallgatott a Prometheus-on fanyalgók hangjára és összeerőlködte a Covenantot. Vizuálisan szép lett a film, de a tartalom... :U

Jobban örültem volna egy Prometheus jellegű folytatásnak. Arra is számítottam néhány hónappal ezelőttig, amikor kijött az első trailer. Ahogy azt megnéztem, onnantól kezdve már nem is érdekelt a film. Tudtam, hogy megnézem, de már nem vártam. És sajnos beigazolódott a sejtésem, hogy nem lesz jó a film. Amikor kijöttem a moziból, nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e, de ma már tudom, hogy nem.

Igazából nem rossz film, de meggyalázta a Prometheust, és a xenomoprhok sem teszik jobbá. Aki nem vár tőle semmit, csak valami látványos vérengzést, annak tetszhet, de rajongói szemmel nézve felesleges volt ezt megcsinálni.

Scott inkább hagyta volna, hogy Neil Blomkamp megcsinálja az Alien 5-öt.

Hozzászólások

(#1) solfilo


solfilo
veterán

Egyet értek. Annak ellenére csalódtam, hogy tudtam, mégsem Prometheus folytatás lesz. Lehet mégis titkon vártam a Prometheus folytatást. :(

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#2) Gdi


Gdi
senior tag

Kritikád tudomásul vettük, de csak a neved miatt :D

PS:
Én még nem láttam, de ezért próbálok pozitívan hozzákezdeni majd, még ez után is.

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#3) Stanlee


Stanlee
őstag

Nekem tetszett a Prometheus, mivel tenyleg tagitott az Alien univerzumon. Amikor leultem megnezni, nem egy normal Alien folytatasra ultem be, hanem egy elozmeny filmet akartam latni. Sokan nyunnyogtak, hogy mennyire szar, de engem erdekelt a engineer szala a filmnek, amit sokkal de sokkal reszletesebben is kibonthattak volna...

Akkor ugy tunik, hogy majd megnezem, amikor kijon BR-en.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#4) elithun


elithun
őstag

Nekem tetszett a Covenant, és kíváncsi vagyok mi lesz a következő kettőben.
Mivel trilógia első része, így még elég sok dolog nem derült ki. Remélem lesz további infomorzs az engineerekről is.

Nekem annyi fájt csak a filmben (ami igazából mindegyik Alien filmről elmondható), hogy a legénység közül a protokollt senki nem követte és emiatt történt ugyanazon formula alapján mindennek az elkaszálódása.

Maga az Alien univerzum továbbra is érdekes. Megrendeltük a kanonikus novellákat is, hátha további információ derül ki az univerzumról. :)

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#5) Csapoati


Csapoati
nagyúr

Nem értek egyet. Nekem kifejezetten tetszett a Covenant (és a Prometheus is). Egyedül azt tartottam butaságnak, hogy az első 30-40 percben minden ésszerű biztonsági intézkedést sutba dobtak folyamatosan. Onnantól viszont szerintem nagyon jó az atmoszféra, az androidok és a végkifejlet is.

Szerk.: Ja látom ez nem csak nekem tűnt fel, hanem elithunnak is. :)

[ Szerkesztve ]

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#6) total90


total90
veterán

Szerintem is jó lett, sőt a vége az nagyon ütött. Vevő vagyok a következő részre.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#7) Yutani válasza Csapoati (#5) üzenetére


Yutani
nagyúr

Semmi gond nincs azzal, ha valakinek tetszett, még örülök is neki. Fassbender zseniális volt a kettős szerepben, le a kalappal előtte. De most komolyan, a végső fordulatot ki az, aki nem látta előre? Ez annyira nyilvánvaló volt a párharc végének elrejtése miatt, hogy inkább pont az ellenkezőjét kellett volna meghúzni! :U

Csak akkor Scott ott lett volna, ahol a part szakad, mert a Covenant elrepült volna békében, a csúnya szöszi fiú meg darabokra szedve a tervezők szentélyében heverne. End of story. Persze innen is lehetne folytatni, a tojások ott vannak, csak egy újabb csapat felfedezőt kell megvárniuk.

A legnagyobb bajom a filmmel a tervezők kurtán-furcsán való elintézése volt. Naná, olcsó húzás, mert nem kell megint bajlódni a jelenetekkel, ahol érzékeltetni kell, hogy ezek 4 méter magas humanoidok.

#tarcsad

(#8) solfilo


solfilo
veterán

Érdekesség:

USA-ban kisebb összeggel nyitott a Covenant, mint a Prometheus. Ez még magyarázható, hogy sokan nem azt kapták utóbbitól, amit vártak, ezért ezt már meg sem nézték. Azt azonban nehéz magyarázni már, hogy miért esett kisebb szintről nagyobbat a Covenant a második hétvégére. (-59,4% vs -70,9%)

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#9) Yutani válasza solfilo (#8) üzenetére


Yutani
nagyúr

Azt azonban nehéz magyarázni már, hogy miért esett kisebb szintről nagyobbat a Covenant a második hétvégére. (-59,4% vs -70,9%)

Pont, hogy nem nehéz magyarázni. Rossz a film fogadtatása, ez számlatan csatornán eljut az emberekhez és távol maradnak a filmtől, nem hajlandóak kiadni rá pénzt. Még ha csak pár dollár is a mozijegy.

Ugyanakkor már korábban is olvastam, plusz itt is említik, hogy hiába gondoljuk mi sikeresnek az Alien brandet, igazából nincs akkora vonzereje. Ezért tudott sikeres lenni a Prometheus (nincs a nevében Alien), mert beültek rá azok az emberek is, akik egy Alien filmet csak otthon letorrentezve néznének meg. Ráadásul a Prometheus PG-13 volt, a Covenant pedig R rated film, azaz sok mozinéző kiesik a korhatár miatt.

#tarcsad

(#10) Redneck


Redneck
veterán

Nem olvastam el a kommenteket és még nem láttam a filmet! Nekem már a trailer is gagyinak tűnt, a Prometheus pedig egyenesen fájt.

Ha horror Alien akkor az első, ha akció Alien akkor a második a tuti. A harmadik még nézhető, de azóta csak a gagyiság. Alien 4, AvP 1-2 és Prometheus? 😒

Ettől függetlenül megnézem de csak annyit várok hogy a Prometheusnál jobb lesz. Egyébként nem úgy volt hogy lesz P2 és egy másik Alien film? Mert a trailer alapján valami érthetetlen mixnek tűnt.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.