2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Heti filmajánló: Revolver

Írta: | Kulcsszavak: Revolver

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Rendező:
Guy Ritchie
Főszereplők:
Jason Statham (Jake Green)
Ray Liotta (Macha)
André Benjamin (Avi)
Vincent Pastore (Zach)

Valahogy mindig is bejöttek a Statham filmek, volt itt Crack, Szállító (bár azt annyira nem szerettem), Banki meló, Olasz meló, Blöff (na az a tuti), na meg persze A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső. Van egy fílingje a Statham filmeknek, no meg persze a Guy Ritchie filmeknek is. Ez is egy ilyen darab.

Nem szeretném port.hu-s stílusban leírni a sztorit, az ott van az oldalon.
Inkább arról írok miért nézd meg, én miért néztem meg, mi tetszett, mi nem.
A rendező láttán már csak Azért is megnéztem. Előtte 2 nappal néztem meg a Rocknrolla-t, azelőtt a Blöfföt, most adja ez a gájricsi érzés.
Van a sztori, vannak a szereplők, meg van a varázs.

A sztori nem egy gyémánt darab, de egyben van, nem egy 2-3szor lehúzható téma, annál egyedibb. Kaszinós, rablós, lövöldözős, verekedős, csúnyánbeszélős, bekattanós. Dióhélyban.

Vannak akkor a szereplők. Statham alias Jake Green. Vannak színészek akiknek fekszenek szerepek, bankrablós, nőcsábítós, drogos, stb. Jasonnek nagyon fekszik ez a szerep is, mint akár csak a Blöffben, ez szerintem Ritchie is tudja, nem hiába adja alá a lovat a filmjeivel :D. Időnként bekattan, a legjobb barátja a skizofrén énje, nem szereti a lifteket.

Van a filmben "gonosz", a Macha, aki ellen a 7 évet sitten ült gonosz, de mégis a gonosz ellen küzdő Mr. Green küzd. (ez lett aztán a mondat..).
Nekem nem igazán illik a képbe. Elvileg ő nagy gengszter, sok embert utasít sok ember megölésére. Nem érződik, hogy tényleg, de lehet, hogy ez pont így jó, kitudja. Bekattanós? Az.

Van aztán még pár gonosz, aki Macha ellen küzd, közbe Jake ellen is küzd, Jake meg ellenük, meg közbe Macha ellen. Érted? Nem? Nagy rá a valószínűség, hogy nem is fogod :D, talán majd 3. megnézésre, amikor már tudsz azzal törődni, hogy a filmben futó 2-3 (több?) szálat külön figyeld. No de erről majd kicsit később.
Avi az öltönyös sakkmester, meg a bátyja, a mackós, szivarozó gengszter Zach.

A szereplők megvannak, a sztoriról nem szeretnék többet írni, nézd meg, próbáld meg megérteni, nem lesz egyszerű. Vagyis, hogy mondjam. Nézed, rendben van, érted, folyik a sztori, hullanak az emberek, aztán így a vége felé huh, mivan? érzés kap el. Előjön a varázs. A film közben is jelen van, néha meg-meg szólal Jake skizó énje, Néha mint narrátor, néha mint ellenfél, vagy jóbarát, és ez a végére nagyon durván befordul :D. Az első 1 óra sima, nézed, ez meghal, az meghal, párszor megjegyzed, hmm, igen, szöveg ver a tenyerébe, hmm, igen. A végén várod, hogy kitisztuljon, az állandó értetlenség, kétes kérdések, azokra meglegyen a válasz, hogy megértsd mi és miért, ok és okozat. Erre van amit megértesz, van amit nem. Snitt, elsötétül, és ott maradsz értetlenül. Nagyon komoly. Legyen ez a végszó is, aki szereti a Guy Ritchie filmeket, Jason Stathammal fűszerezve, itt-ott bekattant részekkel, skizofrén énnel való veszekedéseket, váratlan fordulatokat, az nézze meg.

Hozzászólások

(#1) yolan


yolan
(őstag)

Jake Green (Jason Statham) egy megszállott szerencsejátékos, akit már szinte az összes kaszinóból kitiltottak, mert folyton nyer. Egyik este a két bátyjával, Billy-vel (Andrew Howard) és Joe-val (Stephen Walters) együtt meghívást kap egy exkluzív játékra egy maffiafőnökkel, Dorothy Macha-val (Ray Liotta).
Jake-nek elvileg veszítenie kellene Macha ellen, de ő nem ezt teszi, megveri a maffiózót a játékban, sőt, még provokálja is. Ezután mindhármuknak menekülniük kell, mert Macha bérgyilkost fogad fel Jake megölésére. Jake egy testvérpárosnak kezd el dolgozni, Avi-nak (André Benjamin) és Zack-nek (Vincent Pastore), akik le akarnak számolni Macha-val, és ezért pártfogásukba veszik Jake-et és testvéreit.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#2) gabor85 válasza yolan (#1) üzenetére


gabor85
(őstag)

Egyezik az ízlésünk, megyek levadászni a filmet, és ha jó, DVDn is beszerzem.
Még ilyen cikket, mééég!

(#3) PazsitZ


PazsitZ
(PH! addikt)

Amit mindenképp hozzáfűznék, hogy senki ne a blöff/ravasz az agy szintet várja el a filmtől, mert nagyot fog csalódni.
Egyébként nekem nagyon bejött :K

A sztoriról meg nehéz spoiler mentesen írni...
[link]

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#4) yolan válasza PazsitZ (#3) üzenetére


yolan
(őstag)

Egyet értek, de szerintem nem is írtam, hogy blöffhöz kéne hasonlítani :B
Próbáltam kerülni a szpoljert amennyire lehetett, de pár dolgot lekellet írnom :)

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

(#5) gabor85 válasza PazsitZ (#3) üzenetére


gabor85
(őstag)

Ezek közül a Blöff az etalon számomra. Isten tudja hányszor néztem meg. :P

(#6) gabor85 válasza gabor85 (#5) üzenetére


gabor85
(őstag)

Levadásztam, megnéztem, teszett, kell!!

(#7) yolan válasza gabor85 (#6) üzenetére


yolan
(őstag)

:)
Hamarosan jön a köv. ajánló.

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.