2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

Gigabyte EP45-EXTREME off, Asus Maximus II Formula on

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy délután alatt átpasztáztam, leporoltam, puccba vágtam minden egyebet majd összeszereltem.
Előzőleg még az extreme lappal átmásoltam egy pendrive-ra a bootolható win-t, csak épp a partíciót nem állítottam aktívvá, így bukott a bootolás róla, fel is idegesített mert a laptop kijelzője is persze most törik el :W.
Küzdöttem egy sort, de semmi, viszont a bios-sal legalább volt időm ismerkedni, mi mit csinál, mi micsoda, 2 évnyi tömény giga bios után kicsit elveszett voltam, vagyok.
Ma egy utolsó próbára szántam magam mielőtt barátom hoz egy dvd olvasót és egy win7 dvd-t (mivel nekem nincs egyik sem), gondoltam egy régi dc olvasóba beletömök egy ubuntu live cd-t, legalább tudok netezni címszó alatt, de kellett neki egy vinyó is 4gb hellyel, így rádugtam a tesztelős vinyót, rajta egy 2 héttel ezelőtti friss win7-el amit az extreme lappal raktam. A boot sorrendel voltak gondjaim, így a vinyóról akart bootolni, gondoltam hogy doh, úgyse fog menni, de ment, döbbentem is, pár percet zümmögött, kereste az eszközöket, de utána ment pöccre, volt net, hang, mindent felismert az everest is. Jó, igaz, a hangkártyával vannak gondok, betett neki gondolom hogy előzőleg dolby-s cuccok voltak, meg realtek, így a foobar-ban a kernel streaming még nem megy, de más kimenetek gond nélkül.
A lap amúgy nem kicsit durva, nagyon kifinomult, nagyon durva, masszív. Holnap csinálok pár képet, eddig nem találtam benne hibát, jó, mondjuk egy debug led elfért még volna rajta :DDD

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.