2021. május 7., péntek

Gyorskeresés

Xbox 360 vízhűtő próbálkozás.

Írta: | Kulcsszavak: Vízhűtés . Xobox 360 . Hana . Microsoft

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Ez lesz a második írásom itt a logout-on. Az írással segítséget is kérek tőletek, illetve segítséget is akarok addni azoknak akik hasonlóra adják fejüket mint én. Akkor kezdjük is az elején

Ismert ugye az xbox360 alapvető hibája:

-Rossz gpu hűtés, ami a 3led azaz rrod-hez vezethet. Valjuk be ez csak annak nagy gond akinek valamilyen oknál fogva nincs garancia a gépére. Sokaknak a flash miatt, de van olyan is aki nem flash-eltette ki a drive-ot, de mégsincs garanciája. Hogy hogyan lehetséges ez? Lejárt, vagy olyanok mint én és csak úgy késztetést érezve szétszedték a gépüket :DDD.
Darabokban a kicsike.

A gépet szétszedve megálapítottam (a neten is megtehettem volna, de az nem olyan:D) hogy a gpu hűtése bizony egy kalap barna kupacot sem ér.
Ez egy hulladék!
1.5cm vastagságával elég szerénynek lehet mondani.

Aki ezt tervezte az valami bukott technikus lehet. Ezután elgondolkoztam hogy vajon hogyan tudnám meghűteni rendesen és kivédeni a rrod-t. Láttunk már gányolásos megoldást, de láthattunk igazi szakmunkákat is. Rogyásig van vele a net.

Gai kolléga is publikált már nekünk egy tökéletes ámbár 33k-s megoldást is. Itt olvashattok róla.

Elösször én is ezt választottam, de így munka nélkül sajnos ez nem megoldható. Olcsóbb megoldást kellett hát találnom.

Tegnap reggel felkelve, kómásan kv-val beültem kedves kis dell notim elé. Power benyom, boot kód beír, bejelentkezés, és go a kedvenc oldalamra (amivel minden reggek kezdem a napom) a prohardver hasábjaira.
Nézegettem az új híreket, teszteket. De az eszem mégis máshol járt. A vízhűtésen (este azzal is álmodtam :DD) járt folyamatosan. Mondom akkor megnézem az árakat. Elmentem a "vizes" bolt honlapjára. És mi fogadott jobb oldalt a bannerban??

Ez kell nekem kérem szépen.

Őkelme kérem szépen kemény 5650ft-os villámáron árválkodott. Úgyanis árleverés az új módi kérem szépen.

Azonnal meg is rendeltem magamnak, mondom 6k alatt megoldom magamnak a vízhűtést a gpu-ra hát ez kell nekem. Csodás kedvem is lett. Elmentem a boltba átvenni a cuccot. De hülye voltam mert a dobozt ugyna felnyitotottam, de nem néztem meg rendesen a radiátort.
A dobozt ugyna felnyitotottam

De nem néztem meg rendesen a radiátort.

Itthon vettem észre hogy bizony sérült.

TEHÁT A HIBÁMBÓL TANULJATOK. HA ÁRLEVERÉSES CUCCOT VESZTEK A "VIZES" BOLTBAN, ÁTVÉTELNÉL ROHADT ALAPOSAN AZ UTOLSÓ CSAVARIG NÉZZÉTEK ÁT A CUCCOT. BÁRMI IS AZ!!!

Valószínüleg ezért akciósak ezek a cuccok mert kis sérülésekkel rendelkeznek. De ez azért durva hogy erről sehol nem hívják fel az ember figyelmét. A sérülésből meg egyenesen következik hogy NO GARNACIA :W:( Na mind1 remélem a radiátor azért nem lukas.

Következzen a szerelés:

A gépet szétszedni gyerekjáték, ezt nem is részletezem. Van kismillió tutorial, jutyúb videó és fórum.

A vízhűtés szerkezete:

-Radiátor a 2db hőérzékelős CM 7cm ventilátorral. Gondolom nem túl halkak, mert 0.3A-esek.

-Áramlás figyelő. Ez jópont.
Áramlás figyelő.

-Gpu blokk és szivattyú. (Sajnos nem fér el a gépben)
Gpu blokk

A blokk ami a gpu-ra megy az tartalmazza a szivatyút is. Érdekes megoldás, de helytakarékosnak igérkezik. DE sajnos nem tudom rögzíteni a hozzáadott lefogatóval sehogy sem. nekem 8.5cm átlóval rendelkező fémlemez kellett volna,, de ezen sehogy sem jött ösze a dolog.
Az a bizonyos 8.5cm :(

Rendben semmi gond esztergályossal csináltatok egy fémlemezt a gyári mintájára és már meg is van oldva.

Lefogató

Mindenek előtt kimértem hogy az alaplap és a dvd alja között bizony kemény 2cm! hely van. A gpu blokk meg 2.5cm.
Sehpgy sem fér el :(

Ehhh mondom akkor a dvd kívűlre fog kerülni. De akkor barmolhatom szét az egész házat, és akkor ez is csak gyányolás lenne, nem pedig modding. Ráadásul akkor a dvd külső házát is lehetne megtervezni, tápot adni neki és az alaplapról kiforasztani a tálcanyitó gombot átrakni a külső házba. ÁÁÁÁ. Nem köszönöm. Ez nekem túl magas lenne már. Forasztani sosem tanultam. ( ha van valaki közöttetek aki megtanítana rá, azt megköszönném :DDD).

Járt a piciny agyam és arra jutottam, hogy a gpu blokkot lecserélem. Jött is 2 ötlet.

Az első a termaltake műhelyéből került ki. A lefogatás is tökéletes, mert még 2 csavarral kiegészítve 4 helyen tudom lefogatni és ezzel biztonságosabban a helyén marad. Full réz.
Thermaltake

Az TT az nvidia 9800gt szintű kártyákhoz ajánlja. Ezek a gpu-k igencsak forrófejűek. Remélem ezt az ati gpu-t is meghűti. De az ár! Az bizony 7k. Hát baszus az egész vízhűtésem került ennyibe (sérülten ugye :W).

A másik a Zalman gyártmánya: Keresztpántos lefogatás. Egész jónak néz ki.
Zalman
De aluminium :(. És a zalman a 6600gt, 6800gt és hasonlókhoz ajánlja. Hááát képes lenne ez meghűteni a gpu-mat??? Ára elég kedvező 4.5k és még memória süniket is kapok ami külön jóljöhet a memóriákra és a forrófejű hana chip-re.

Tehát ez lenne az első kérdésem felétek: Melyiket ajánljátok, illetve tudok e még olyat ajánlani ami nem magasabb 2cm-nél nem szélesebb 6cm-nél és a be illetve ki áramlási csövek vízszintesen vannak rajta. Áruk ne legyen több 7k-nál.

A következő gondom hogy a gpu blokk elvesztésével (ezt is szétkaptam én barom és a csavarok hihetetlen "jó" minőségének köszönhetően az egyik feje elengetett és beletört a tokba :((( :W:W) a pumpámat is buktam. Tehát az a kérdésem hogy ha veszek egy pumpát külön beillesztem a rendszerbe, az nem fogja e szétkurni a radiátort, csövet, egyebeket??? Bármilyet beillesztehetek a rendszerbe??

A harmadik gondom a cpu-n ugye marad a gyári blokk, de ezáltal a cooler is marad (0.4A és delta :W:( hangos szutyok), ezeket lecserélném szívesen de korlátozottak a megoldások. Pl nem tudom miért van az hogy rákötök a box alaplapjára egy 12cm ac ventit, de meg sem mozdul. Ez mi miatt van?

A vízhűtőt cpura is fel lehetett volna rakni. Kaptam is hozzá egy keretet, amibe egy 8cm ventit lehet befogatni. És ami a legjobb hogy pöccre rámegy ás kapaszkodik is rendesen a cpu blokkon :DDD.

Kapaszkodik rendesen.

Tehát már csak a gép tetejét kell megszerkeszteni és máris meg lenne oldva a cpu hűtése. De akkor meg a hana chip sülne meg :(.

Ördögi kör kérem szépen. Ezért kérek tőletek segítséget. Minden ötletet szívesen fogadok. Az is érdekelne hogy a gép tetejét mivel lehetne szépen kivágni? Amivel nem töröm, karcolom szarrá.

Az írást akkor folytatom tovább amikor megérkezik valamelyik gpu blokk a 2 közül. Addig is a topikot használhatjátok. Minden kérdésre válaszolok és a ti ötleteiteket is várom. Köszönöm.

To be Continue :DD.

Hozzászólások

(#1) XuChi


XuChi
addikt

Na akkro várom az ötleteket észrevételeteket. :R

(#2) 30z.Samu


30z.Samu
nagyúr

Látom komolyan gondolod. ;] :D

Sic Parvis Magna

(#3) Djuree


Djuree
félisten

hát minden tiszteletem a tiéd hogy ennyit szarakodsz vele :R
én tuti nem hülyéskednék ennyit vele, főleg a vízzel nem. ugye ha valahol egy picit is szivárog akkor vége a gépednek, és észre sem veszed a kis szivárgást :U hallottam már ilyet...

a másik ha már mindenképp hűtést akarsz mókolni, akkor kimész a méhtelepre (nem méhek vannak ott), annyi réz hűtőbordát találsz, hogy a világ összes boxát meghűtené. veszel kilóra fillérekért és rászerkeszted. vagdalhatod ahogy akarod hogy elférjen, nem kell vagdosni a házat, és 2 bika nagy rézborda tuti lehűti ha jó a légáram. max raksz rá 2 6cm-es ventit, amit vagy az alaplapról hajtasz meg, vagy beviszel 2 drótot a boxba és arról.

habár én eleve nem is mókolnám, flashelt a gépem, de ott a gari is még. (mielőtt valaki mondaná hogy de ha flashelt nincs gari, ne mondja, mert nagyot téved ;) )

ha mégis a wassernél maradsz akkor sok sikert, majd várjuk a végeredményt :D

[ Szerkesztve ]

I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.

(#4) XuChi


XuChi
addikt

Samu: Bizony komolyan :DD.

Djurre: Ez is egy jó ötlet. Lehet elnézek egy fémtelepre. :R

(#5) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Sok sikert és várom a folytatást! :C A többi alkatrészt nem lehetne egy normál 12cmes vagy vmilyen más (levegős) hűtővel normál hőfokon tartani? Nyugodtan írd le ha problémás, csak egy tipp volt! :U

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#6) XuChi válasza mexicanraven (#5) üzenetére


XuChi
addikt

Nem rossz tip. Csak azt nem tudom hogy az alaplapra bekötve a 12cm ventit miért nem hajtja meg a gép. :((.

A vízhűtőnek sem tudom még mivel fogom adni a tápot.

(#7) mexicanraven válasza XuChi (#6) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

A kérdés, hogy GAI milyen módon oldotta meg ezt??

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#8) XuChi válasza mexicanraven (#7) üzenetére


XuChi
addikt

Ő egy Thermaltake Tribe nevű kűlső egységet használt amihez ha jól tudom saját táp is jár.

[ Szerkesztve ]

(#9) Thrawn


Thrawn
félisten

XSPC-nek van blokkja Xbox360-hoz, ami mindent lefed és a DVD is maradhat a gépben:

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł

(#10) XuChi válasza Thrawn (#9) üzenetére


XuChi
addikt

Ezt hol lehet kapni és mibe kerül? :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.