2022. január 16., vasárnap

Gyorskeresés

Nagy csalódás 38000ft-ért. Azaz Thermaltake Xaser VI.

Írta: | Kulcsszavak: Thermaltake . Xaser VI . Cooler Master.

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Ez lesz itt a Logout-on az első írásom. Eleddig csak olvasgattam a fórumokat, üzletelgettem a hardverapró-n és nézegettem a teszteket. Sajnos azonban olyan dolog történt velem ami miatt billentyűzetet kellett ragadnom. Mégpedig hatalmas bóvlit kaptam a pénzemért ami sajnos egy nevesebb cég hulladékterméke. De kezdjük a legelején.

Bevallom őszintén, hogy elég sok gépem volt az évek folyamán. Hol olcsóbb konfigok, hol méregdrágák, mindig az akkori anyagi helyzetemhez mérten választottam gépet magamnak. Rengetegféle alaplapom (Szinte az összes gyártó alaplapjából volt már nekem.), amd és intel platform, rengeteg táp, és rengeteg SZÁMÍTÓGÉPHÁZ plusz ugye a többi hardver ami kell. Ami miatt kiemelném a számítógépházat az az, hogy rengeteg árkategóriából lehet válogatni. Kezdve a legolcsóbb deer gyártmányú hajtogatott alumínium háztól egészen a full fém kategóriáig (Cooler Master Stacker 830).

Tehát akkor rá is térek jelen cikkem főszereplőjére: A Thermaltake Xaser VI házra.

Történt anno hogy eladtam a Cooler Master RC-690 házamat (így utólag sajnálom is :(( ), és a gépem itt figyelt (ismét :D) az asztalon. Asszony tajtékzott, hogy " MÁR MEGINT ELADTAD A GÉPHÁZAT ÉS MEGINT ÚJAT VESZEL." szokásos kis vita köröket lefutottuk és ígéretet tettem neki arra hogy most amit veszek házat az lesz a végső (na persze ezt magamnak sem hittem ám el :D). Le is ültem gyorsan a laptop elé és elkezdtem túrni a netet. Gondoltam márkahű leszek és maradok a CM házainál. Kezdtem is a nézelődést a stackerek körül. Mondom volt már 690 és volt már 930 (ez nem stacker de minőségben ott van!), 331 is volt már (olcsó és atom jó házikó. Ezt majd később kifejtem). Gondoltam veszek egy 830-ast. Hát akkor hajrá gyerünk Netre magyar, 830 beüt és néztem nagyot hány helyen lehet még kapni. Fel is hívtam sorra a boltokat, de mindenhol közölték hogy sajnos az nincs és már nem is lesz. Na itt lettem kicsit szomorú, mondom akkor Cosmos 1000. Marha jó, de sajnos az ára is marha jó. Kb 42000 ft, így ez sem lesz a tulajdonomban.

Na itt döntöttem úgy hogy akkor megnézem a Thermaltake kínálatát. Bárcsak ne tettem volna.

Anno volt nekem Lanbox Lite, Lanbox fém előlappal, Soprano, Matrix is. Mind kivétel nélkül hibátlan házikó. Gondoltam akkor most belenyúlok a felső kategóriába. Nézegettem is a weblapot mondom akkor legyen egy speedo special edition. Utánajártam az árnak és szomorúan tapasztaltam hogy kb 45000ft lenne. Mondom ez nem kutya, ahhoz képest hogy a cosmos 1000 is olcsóbb nála. Tény és való hogy hatalmas a ház meg ötletes, de valahogy annyira nem néz ki jól hogy ennyibe kerüljön. Hát lejjebb adtam az igényem és a Xaser VI mellett döntöttem. Ebből is az ablakmentest választottam.

Meg is rendeltem a házat, hívtak hogy megjött, elmentem fizettem és megláttam azt a hatalmas dobozt.

Hűha mondom ez nem kutya. Jó hogy barátnőm éppen ekkortájt végzett a melóval, szóltam is neki hogy jöjjön arra és segítsen cipelni mert nekem gerinc sérvvel ez nem lesz egyszerű. Ezzel nem is volt gond jött, örült az új szerzeménynek (Tetszett neki is a forma) és elindultunk haza fele. A metrón örültem az csodálkozó emberi pillantásoknak, bár lehet hogy csak egy hülye kockának néztek de ez van :D.

Hazaérve gyors vacsora, napi dolgok megbeszélése, és végül a SZERELÉS.

Örültem is mint majom a farkának, végre hatalmas házikóban lesz a gép, csendes is lesz, nagy is lesz, és akárki jön majd csodálkozik, hogy mi ez a monstrum a dolgozóban :D

Gyorsan kikaptam a dobozból és elégedetten bólintottam igen ez thermaltake. Hatalmas monstrum,

Na itt jött az első pofon. A műanyag részeket tapintva hihetetlen érzésem támadt. Papir vékony anyag. Ócska lakk fekete felület. Hmmm. Mondom jó-jó lehet mindennek kevésbé jó része is. Lenyeltem. De ezek után jött csak a fekete leves.

A gépház tetején lévő kis műanyag ajtó SZORUL !! De kérem nem akárhogyan, hanem külön hadakoznom kell vele mire kinyílik. Oké rendben semmi gond, majd "bekopik" Kárpótol a belső gondoltam naivan. Rosszul.

Térjünk át a belső kialakításra. A belső kialakítás valóban ötletes. Kivehető alaplaptálca, Rengeteg ventilátorhely, kábel rendezést elősegítő lukak.
Kinyitottam az oldalát. De ez sem egyszerű. Külön felhívják az ember figyelmét hogy kézzel kicsavarható házcsavarok. Na ez nekem megint csak nem ment. Lehet én vagyok a béna, pedig szereltem már nem 1-2 házat. És még az alsó kategóriában is kézzel csavarható a kézzel csavarható. De itt nem. Annyira vékony a feje a csavarnak és olyan rossz helyen van, hogy esélytelen kicsavarni. Nem baj van itt kérem szerszám bőven. Probléma megoldva, újabb rossz pont.

Hát akkor most már tényleg a belső következik. Ismét egy olyan alkatrész jön ami annyira gagyi hogy az már idegesítő. Ez kérem a kártya leszorító szerkezet. Hát nem tudom kinek mi a véleménye a Chieftec házakban (még a 10000ft-os házban is van !!) alkalmazott kiakasztós fülről, de szerintem zseniális. Hát erre itt kapunk egy agyon dizájnolt műanyag semmit. Én beraktam alá egy kártyát de amint hátulról beletoltam a d-sub csatit azonnal kimászott a lefogató alól és a foglalatból. Na kezdtem hülyét kapni. Ezt is eltávolítottam a házból, és csavarokkal rögzítettem a kártyákat.

Akkor hát jöjjenek a ventilátorok. Thermaltake barátunk kedves hozzánk. Ad is 4 azaz NÉGY ventilátort. 2 világít is. Hurrááá. De csak molex csati van rajta :((. Semmi gond úgy is azt írták halk. Teszteltem még mielőtt összeraktam a gépet. Hát kérem szépen ezek bizony visítanak mint az újévi kismalac. Hangosak, de nem is akármennyire. Kb 1500rpm-el tekernek de ez elviselhetetlen. Hát ezek is mentek a kiszedett alkatrészek közé (és itt még nincs vége) és beköltöztek a jó kis Englide ventik. (Magyar termék. És KIVÁLÓ)

Következett a szerszámos ládika. Tök jó dolog, tetszik is, ötletes is (igaz nem eredeti ötlet, mert már más ellőtte anno: pl Antec p180). Na akkor rakjuk be legfölülre. Paff jött a pofon megint. Nem lehet legfölülre rakni SEMMIT, mert a kábelek sajnos a vájatba ahova szánták őket nem férnek be. Ha pedig beerőszakolok ide bármit is az könnyen kábelszakadáshoz vezet. Grrrrr mostmár kezd tele lenni a hócipőm. Minusz egy 5.25" hely a házban és + 10 ősz hajszál a homlokomra.

Végül csak bekerült minden, alaplap is, vinyók is szerszámos ládika is, és táp is. A táp alátámasztás jó pont. Ez tényleg jól lett kitalálva. Így szinte akármilyen hosszú táp elfér benne.

Elérkeztem hát a tesztelés fázisig. Na elmondom ami ezek után jön az nem egyszerű. Kezdjük ott hogy a ház oldallapjai amik annyira vékonyak hogy szinte hajtogatni lehet őket, azok szépen rezgésbe kezdtek. Neeeeee. A rohadt büdös k@rva életbe már. 38000ft és REZEG. Na kb 10 perc tapogatás, nyomkodás, csavar tekergetés és végül elhallgatott a rezgő mód. De ezt tényleg nem hiszem el. Miért nem lehet ennyi pénzért normális anyagokat használni :O ?? De itt még nincs vége. Jött a következő pofon.

Az előlapi ajtó nem csukódik rendesen. Felül jó alul eltart :Y. Jó semmi gond Laci gyerek ügyes gyerek, hipp-hopp átfordítjuk, hisz úgy is az asztal jobb oldalán van a ház hát majd így még kényelmesebb is lesz. Na itt a körmömet szakítottam le mert a műanyag füleket nyomni-tolni kell. Nem egyszerű mivel nem is lehet hozzáférni. Rohadj meg Thermaltake. Nem baj csak leszedtem. Átraktam. És BUMMM jött a ideg sokk. Az ajtót nem lehet becsukni mert valami miatt nem záródik és még ferde is...! Na ekkor telt be a pohár és úgy döntöttem én most szépen szétszedem és visszaviszem ahonnan ez jött és soha többet nem veszek Thermaltake házat.

Aki csak teheti és ennyi pénze van az jobban teszi ha Cooler Master házat vesz mert ezerszer jobb minőség. Komolyan mondom a Elite 331 ahhoz képest hogy 8000ft mérföldekkel minőségibb mint ez a ház. Szerintem ezt a házat a hulladék anyagtárolóból szerelték össze. A műanyag részek borzasztóak, gyenge anyaghasználat és igénytelen: nesze neked módszerrel vannak berakva. Fölkösleges baromság pl a tetején lévő tálca ami a ház tetejének eltolásával lehet előcsalni. A termék honlapján a mobiltelefon van berakva ide. De ki az a barom aki a gépe tetejébe rakja a mobilját????? Pendrive meg cd-dvd még ok de mobil??? Na jó hagyjuk.

Elnézést hogy így a végére kiborultam de ez tükrözi azt a folyamatot amin keresztül mentem. Iszonyat mérges vagyok. Anno a minőségről volt híres a cég. Sajnos nem tudok többet mondani de köszönöm ha kommentáljátok a dolgokat. Üdvözlettel egy megtévedt Cooler Master rajongó.

Ui: Ez szigorúan magánvélemény. Az is lehet hogy én fogtam ki egy gyártáshibás terméket, de az is lehet hogy nem. Kéretik mindenkinek ezt figyelembe venni.
[/P]

Update:

Anno még aznap visszavittem a thermatake házat és hoztam egy Cooler Master Haf-932 házat. Hát el kell mondanom hogy akkora a külömbség hogy égbekiált. Csak elmondom hogy a 932 oldallapjaiból 1 olyan vastag mint a TT-nél az összes oldala együtt. Anyaghasználat tökéletes. Ötletes jó kialakítás.

Sajnos fényképezőm nem volt anno. Ezért nincsenek képek. Ha valaki felvilágosít arról hogy betehetek e mások által készített fotókat, az ő hozzájárulásuk nélkül (Techpowerup.com pl), akkor rakok be képeket a vizualitás kedvéért is. :R

Köszönöm hogy elolvastátok. kommentáltátok az irományomat :R

Hozzászólások

(#1) XuChi


XuChi
addikt

Azóta meg már a Haf 932 is el lett adva anyagi gondok miatt. Azóta is vágyok megint egy olyan házra. Ha rendbe jönnek az anyagi dolgaim akkor azonnal veszek egy másikat.

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Ő az?

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) XuChi válasza Thunderzolee (#2) üzenetére


XuChi
addikt

Bizony :R. Ő az.

(#4) D1Rect


D1Rect
félisten

Szia!
Én most olvastam a tápnál, hogy nézzünk rá a Logout blogodra.
Viszont számomra annyira zavaró, hogy az egész középre van húzva, hogy nem olvastam, csak az elejét és a végét. Nem tudom, lehet egyéni problémám, de engem nagyon zavar. :R

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#5) XuChi válasza D1Rect (#4) üzenetére


XuChi
addikt

Hogyan csináljam meg? Balra igazítva?

Ui: Na így már csak jó lesz. Tessék szépen elolvasni végig ám :D. Aztán a véleményeket is kérem szépen.

[ Szerkesztve ]

(#6) Valty


Valty
aktív tag

A TT házakkal az a baj, hogy kinézetre szépek, de minőségileg.... :U

Az enyémből egy csomó felesleges vacakot kidobtam: a műanyag VGA lefogatókat, a ház tetejéről az USB panelt, a HDD tartót (ezt vésővel és kalapáccsal :D ), így már van valamilyen formája, de szerintem nem fogja sokáig bírni, egyszer biztos szépottyan

A ventik pedig tényleg nem érnek semmit :)

Amúgy miért vettél műanyag ajtós házat? :)

(#7) D1Rect válasza XuChi (#5) üzenetére


D1Rect
félisten

Na, elolvastam. Jó kis szívás lehetett. 38K-ért házat? :Y
Nincs szívem 16K-ért venni egy Cm 690-et, pedig nagyon teszik.
(inkább vennék 2x2Gb ramot az árából, vagy még 1 videókarit :B )
Valahogy csak kibírom, pedig pont ma kínlódtam azzal, hogy berezonál a ház.
Rezonanciára nincs valami okos megoldásod?
Jah, igen a ventik az enyémben is visítanak.

[ Szerkesztve ]

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#8) #65675776


#65675776
törölt tag

Ha már ennyit költöttél házra, akkor az a +4k már nem lett volna tétel a Cosmos-ra...

(#9) XuChi válasza Valty (#6) üzenetére


XuChi
addikt

Hát igen a TT házak atom rosszak az utóbbi időben sajnos.
Cm690 atom jó ház nem csalódsz benne, bátran megveheted.

Valtyr: Az ajtaja full fém volt :D. Nem műanyag.

daa-raa +4k?? Anno nem ennyi volt hanem +12k. :D

[ Szerkesztve ]

(#10) XuChi


XuChi
addikt

Már válaszolni sem tudok. Bocsi fiúk összekavarodott a post.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.