2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

XBOX360 a kezdetektől...

Írta: | Kulcsszavak: XBOX360 Történelem

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

2005 őszén kezdődött!A Microsoft piacra dobta a következő generációs konzolokból a sajátját(90nm-es gyártás technológia,nincs HDMI)!Az XBOX360 névre keresztelt csodát mindenki várta,megcsodálta és eladási rekordokat döntött!Ám aztán jöttek a problémák:rengeteg box elhasalt eljött a 3 ledes hiba (3RROD) korszaka(Xenon alaplapos gépek)!
A Microsoft költséghatékony politikája a minőség rovására ment!Ám ennek ellenére is sikeres volt a konzol,bár egyenlőre nemvolt vetélytárs hiszen a SONY PlayStation 3 nevű rendszere ekkoriban még nemvolt elérhető!

Ám ami a hanyag elkészítésről és rossz hűtésről szólt,volt még egy probléma!A lemezek karcolása.Bizony eleinte igen nagy gyermekbetegségekkel küzdött e konzol amit egész sokáig tartott kinőni(kivéve ugye a meghajtó problémákat).Aztán jött a bűvös dátum: 2006.március.21.
Feltörték az XBOX360 védelmét,a Microsoft itt is csődöt mondott(a felhasználók pedig lelkesedtek).A kezdetben forgalmazott Hitachi-LG meghajtókat leváltották a Toshiba-Samsung drive-ok amelyek gyorsabbak,halkabbak és pontosabbak voltak!A rengeteg hiba ellenére is rengetegen vásárolták a konzolt,költséghatékony okokból ugye...(Mai napig ez a legnagyobb indok a PS3 ellen).A Microsoft kiterjesztett garanciát adott a 3 ledes gépekre,1év teljes körű + 2 év a 3 ledes (3RROD) hiba ellen.Ez jó lépés volt a vásárlók szemében.
Aztán telt múlt az idő és robbant a bomba:Az eddig piacon kapható Core és Premium gépek mellé az új Elite pack is elérhető lett!(Falcon alaplapos gépek)(És egy spéci Halo3-as változat,ami Premium volt csak kicsit megpakolták a packot és külcsínt adtak a gépnek)Innentől kezdve a Core packot leváltotta az Arcade termékcsalád,és minden konzolon a 90nm-es csíkszélességű processzort 65nm-re csökkentették,ellátták HDMI csatlakozóval őket,a hűtést is átdolgozták valamilyen szinten, bár az hagyott még kívánni való maga után,és új kisebb fogyasztású 175w-os tápegység.
Egyre kevesebb 3 ledes hiba,új meghajtó(Benq) és az Elite pack.A Microsoft újabb jó vevő politikát csinált!Aztán,ahogyan lenni kellett nem úsztuk meg,kevesebb 3RROD de jött az újabb döfés:E74.
Az egy piros ledes hiba:amikor is a DDR3-sa memóriák avagy a HANA encoder chip megsül!Egyiket sem látták el még csak passzív hűtéssel sem...A microsoft erre a hibára is kiterjesztett garanciát ad!
2008.06.hó. XBOX360 Jasper.Mondhatni a vastag nem slim szériás változatok utolsó képviselője!Mind a GPU mind a proci 65nm-es,kisebb tápegység ezáltal kisebb fogyasztás(150W) és drasztikusan csökkent minden eddig előforduló hiba,na és ugye a meghajtók új korszaka a Lite-On.Menet közben Super Elite packok láttak napvilágot,ami már 250 GB HDD-vel és 2 db joy-al és valamilyen exkluzív játékkal elérhető.(Forza,GTA stb...),és a 60 gigás Premium változatok,bár ezután a Premium eltűnt a kínálatból.A Jaspernél már beépített memória is található,amelyre gamer profilt is menteni lehetett már külső mem kari és HDD nélkül is...

A jelen:XBOX360 slim.A napokban megrendezett E3 konferencián bemutatták a nagyérdeműnek az új terméket.Fekte fényes burkolat,kisebb méret,250GB HDD a proci és a gpu egyesítve és ilyen finomságok!A hazai megjelenés Július 16.-ra van ígérve kíváncsian várjuk mit alkottak a Redmondi fiúk

XBOX360 változatok és felszereltség:

XBOX360 CORE:
Xenon alaplap - 203w tápegység
Fehér szín,vezetékes joy,AV kábel
64 MB memory unit
doboz l- eírások
1 hónap gold előfizetés
Demo lemez

XBOX360 ARCADE:
Falcon vagy Jasper alaplap - 175/150w tápegység
fehér szín,vezeték nélküli joy,AV kável
256MB memory unit
doboz - leírások
1 hónap Gold előfizetés
Demo lemez

XBOX360 PREMIUM
Xenon,Falcon,Jasper alaplap - 203/175/150w tápegység
Fehér szín,krómozott drive
20/60GB HDD
Komponens AV kábel,vezeték nélküli joy
Headset
doboz - leírások
3 hónap Gold előfizetés
Demo lemez(egy némelyik esetben adtak full verziós játékokat is mellé)

XBOX360 ELITE/SUPER ELITE:
Falcon,Jasper alaplap - 175/150w tápegység
Fekete szín,krómozott drive
120/250GB HDD
HDMI kábel(mostanság azt hiszem már nem jár)
Komponens AV kábel
Audio Digital out kábel(ez sem jár már ha jól tudom)
Ethernet kábel
Headset
Fekete vezeték nélküli joy 1/2db
Demó lemez
3 hónap Gold előfizetés

A Slim változatról egyenlőre megoszlanak a vélemények pontosabbat a kiadás után!

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee

Nekem PS2-m van, annyira nem voltam eddig képben az X-BOX-ot illetően, köszi az eligazítást, jó post. :R

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) Def26


Def26
félisten

Xbox 360 "slim" :))

Demó lemezről én még nem hallottam. Előre telepített Arcade játékok vannak a HDD -n/memória kártyákon, olyan 2-3 darab. :)

[ Szerkesztve ]

Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

(#3) hdman


hdman
őstag

A Core felszereltség már megszűnt...

Sopron city :)

(#4) XB_PS_Repair válasza hdman (#3) üzenetére


XB_PS_Repair
csendes tag

Így van a cikkben írtam is ,hogy a Core-t az Arcade váltotta fel!
A demo lemez pedig minden dobozban ott van,szét kell hajtogatnia dobozt mert el van dugva sok esetben,nem DVD tokban hanem csak egy kis papírtokba jól elrejtve!:D

Konzol szervíz,megbízhatóan,olcsón...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.