2019. július 18., csütörtök

Gyorskeresés

Eszmecsere a Battle Royale jelenségről.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. A játékpiacot időről-időre meghatározza egy-egy stílus, ilyen volt pár éve az MMO láz, aztán a MOBA majd legújabban a Battle Royale. Vannak akik mindig felülnek az adott hypevonatra, vannak akik viszont tűzzel-vassal ellenállnak és vannak akik általában csendben szemlélik a háttérből, hogy alakulnak a dolgok. Magam részéről a legutóbbi kategóriát képviselem és őszintén szólva nem kapott még el a gépszíj.


Az eredeti Battle Royale

Ezek után jogosan kérdezhetitek tőlem, hogy miért írom ezeket a sorokat. Nem ástam magam nagyon mélyen bele a játékok világába. Kicsi PUBG és Fortnite tapasztalataim vannak, a többieket, köztük a legújabb sikervárományos Apex Legends-et, videók és tesztek formájában vettem szemügyre. Biztos nem ismerem az összes ebben a stílusban megjelent alkotást, pláne mert aktívan csak 1 platformon játszom és ott sem igazán erőltetem a PVP alapú játékokat.

Ami miatt mégis izgat a Battle Royale az nem más mint a mű ami után a nevét kapta, Takami Kósun regénye amit többször is elolvastam már. Nagyon kedvelem ezt a művet, készültek belőle filmek is amik ugyan nem váltják meg a világot, igazi ázsiai bűnös élvezet. A játékok miért nem tudnak megfogni? Mert egyik sem hozza azt a hangulatot, átvettek belőle ötleteket de beáldozták azokat a könnyen emészthetőség oltárán, hogy gyorsan pörögjenek a menetek és mindig legyen fegyverropogás.

Mit várnék? Egy sokkal inkább túlélés központú játékot ahol meg kellene küzdeni az elemekkel, a tereppel és a napszakokkal. Ahol a természet is az ellenség és nincs minden sarkon egy fél katonai felszerelés. A terület szűkülés legyen véletlenszerűbb és ne rohangáljanak az emberek szabadon a lezárt területeken, sokkal jobban meg kelljen tervezni a helyezkedést.

Ti mit szerettek a jelenlegi felhozatalból vagy mit szeretnétek látni a témában?

Hozzászólások

(#1) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Lazán kapcsolódik:

Anno megvettem a Metro2033-at tudja fene miért, tetszett. Aztán játék közben az átvezetőkben a karakter története rajzolódott ki, majd ennek kapcsán megtudtam hohy ez egy regényből készült. Mivel a történet érdekes volt, és érdekelt egyre jobban elolvastam a könyvet. Ahogy a te esetedben, meg úgy általában lenni szokott, átemeltek elemeket, de nem olyan mint a könyv, a könyv sokkal többet adott, mint a játék.

Xiaomi Qin S1 eladó.

(#2) Xaels válasza Snowy_owl (#1) üzenetére


Xaels
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A Metro2033 esetében nekem anno a játék nem jött be, emlékszem amikor megjelent kifejezetten rossz híre volt technikailag is PC-n. Lehet majd teszek vele próbát konzolon a felújított verzióval, de a könyvek mindig napirenden vannak. Ugyanez igaz a Vajákra nálam, csak egyszerűen időm meg energiám nincs elolvasni mostanában egy könyvet. Rengeteg olvasnivalóm van amin szeretném átrágni magam.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#3) icemad


icemad
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért feladtad a leckét rendesen... Egy battle royale játékról mit lehet írni? Legyél bent az utolsó 3 túlélőben. Kb. ennyi. Ehhez nem kell se regény, se könyv, se film, se semmi.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#4) Xaels válasza icemad (#3) üzenetére


Xaels
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem így gondolom. Az a lényeg, hogy jutsz be az utolsó 3-ba. Az, hogy a kör elején keresel egy a többiektől félreeső helyet majd úgy kúszol be a végére mindig a határon nem kihívás. Közben összeszedsz bárhol egy használható felszerelést.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#5) icemad válasza Xaels (#4) üzenetére


icemad
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nana! Ez is egy taktika. Sehol nincs kőbe vésve, hogy ezt nem lehet! ;) Nekem pont az tetszik a BR játékokban, hogy mindenki tud benne érvényesülni. A sunyi snipertől kezdve a bulldozeren át, a gerillákig. Ettől érdekes.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#6) Xaels válasza icemad (#5) üzenetére


Xaels
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azzal nincs gond, hogy taktika, de túlságosan is könnyű. Az eredeti műben bumm, lerobban a fejük ha lezárt zónában vannak és zónákra osztott a térkép, amiket véletlenszerűen zárnak le. Fegyvert sem találni minden bokorban.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#7) AllTheBest


AllTheBest
(őstag)

Egész eddig én is messzire elkerültem a battle royale játékokat.A PUBG az tetszett volna, ha nem lenne brutálisan bugos, optimalizálatlan és gagyi. A fortnite-nakadtam egy esélyt, de az első kör után töröltem is, nagyon nem jött be. CSGO-ban amikor megjelent az új játékmód, akkor ott toltam pár kört, mert ott legalább az alapjátékban elég sok órám volt. Az meg egész egyszerűen egy tökéletlen sz@r, az elképzelés jó, a megvalósítás borzalmas.

A napokban megjelent apex legends-et leszedtem, mert jókat hallottam róla és azt kell mondjam, hogyez egy olyan battle royale, ami szerintem egész élvezhető, jók a hangok, jó a map, egész jók a karakterek és azok képességeik is, jók a fegyverek, szép a grafika is és a játékmenet is elég jóra sikerült.

Erre az egyre tudom eddig azt mondani, hogy érdemes kipróbálni még azoknak is, akik hozzám hasonlóan kerülték eddig ezt a játékmódot.

Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi Mix 2 64GB

(#8) icemad válasza AllTheBest (#7) üzenetére


icemad
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Annyit tennék hozzá, hogy ennél a játéknál különösen fontos, hogy barátokkal/ismerősökkel játssz. Néha olyan embereket rak be mellém, hogy csak a fejemet fogom... Egy jó csapattal tényleg jó játék.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#9) nemlehet válasza Xaels (#6) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Azért némi józan ésszel meg lehet érteni, hogy miért van máshogy a játékokban. A könyvben fontos a dráma, hogy átérezzük a nehézségeket.

Játszani elvileg a szórakozás végett játszunk, ha a játékmechanika szorosan követné a Battle Royale könyvet akkor kb senki nem játszana vele, mert a menetek többségében rohangálnál egy csomót, nem találsz semmit majd az első ember akinek fegyvere van lepuffant úgy, hogy esélyed sem volt megvédeni magad. Ez szerintem senkinek sem lenne jó. Persze lehet mondani, hogy akkor legyenek fix helyen a dolgok és tanuld meg, de nagyon leszűkítené a taktikai lehetőségeket és egy versenyfutás lenne az első pár perc, majd a játékosok többsége kilépne a fenébe amikor nem ér oda időben.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) D1Rect válasza AllTheBest (#7) üzenetére


D1Rect
(PH! félisten)

Én ugyanígy jártam, csak az Apex Legendset is letöröltem a tutorial közben. :D

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.