2022. június 29., szerda

Gyorskeresés

MR2 Akusztik - letöltés meghallgatással / meghallgatás letöltéssel

Írta: | Kulcsszavak: MR2 . Petőfi . Akusztik

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szeptemberben az Akusztik-os bejegyzésem egyik olvasója volt olyan kíváncsi, hogy privátban érdeklődött a letöltésről.
De szerencsére nem csak kíváncsi volt, hanem kitartó is: munkájának a gyümölcse, hogy a kedvenc együttesének a koncertfelvételét most már nem csak az internetről hallgathatja! :K

Akusztik lejátszó

Levelezésünk lényegét (természetesen az ő engedélyével) foglalom az alábbiakban össze, hogy aki rászánja az időt és az energiát, az akkor is tudja hallgatni kedvenc Akusztik felvételeit, amikor éppen nincs internet közelben.

0. Mindenek előtt beszerzel egy olyan böngészőt, ami kompatibilis az Akusztik lejátszóval és nem csak lementi az online tartalmakat, de tudod is, hogy hova menti őket!* :K

1. Kiválasztod az előadót és klikk!

2. Megkeresed a böngésződnek a gyorsítótárául szolgáló könyvtárat és nézed, hogy melyik fájl mérete növekszik egyenletesen!

3. Biztos ami fix, ráteszed a fájlra az R betűt: legyen ezentúl írásvédett!

3.5. Egy idő után ez a fájl már nem fog nőni, ekkor ...

4. Megkeresed az utolsó számot, amelyiket félbeszakítja a fájl vége.

4.5 Ha nem találtál félbemaradt számot míg elértél a felvétel végére, akkor örülsz és kilépsz a végtelennek tűnő ciklusból (GOTO #7)

5. Attól a számtól kezdve elindítod az Akusztik lejátszót.

6. GOTO #3

7. Miután eleget örültél, keresel egy MP3 daraboló programot**, s azzal összeilleszted a részeket. Természetesen ha 1 darab fájlod van, akkor nincs szükséged ilyen programra. (GOTO #VÉGE)

8. Figyelmesen megkeresed az illesztéshez leginkább alkalmas pontot és kivágod a közös rész(eke)t.

9. Opcionálisan elkészíted a cue lejátszólistát: kijelöl és copy-paste az Akusztik lejátszóból vagy megszakérted a JS kódot és megkapod XML-ben

VÉGE. Itt a vége fuss el véle!

Másik megoldás:
Használd Gazs MR2 Akusztik letöltő szkriptjét!

Miközben meghallgatad el is spájzoltad.
Miközben letöltötted elment egy csomó idő, mert csak 30~40K-val csorgott le a 90~100 mega, mintha valami letöltő oldalnak a free változatával töltötted volna a premium helyett. Közben pedig szólt valahonnan a zene.

*= Például a legutolsó FF2 Portable pont ilyen. De például az FF3.5-ről azt hallottam, hogy csak a 36-ik perc körül (pont a 64 megabibebájtos határnál) jelent meg a fájl a könyvtárban.
Cache könyvtárat pedig úgy csinálsz FF3.5-ben, hogy címsorba about:config, majd jobbkatt Új/Karakterlánc, majd browser.cache.disk.parent_directory, majd az új cache könyvtár elérési útja.

**= Az mp3DirectCut pont ilyen: nem kódolja újra a fájlt, hanem frame-enként dolgozik vele, darabolja, egyesíti...

Készítettem képeket is, majd igyekszem könnyen fogyaszthatóvá tenni őket és csak utána teszem ide őket.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.