2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Akikkel sohasem volt gond

Írta: | Kulcsszavak: szopacs . DVB-C . mentalitás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

I need kicsi help... sokszor segítettem, most én kérnék valamit.

A sztori:

December elején ugy gondoltam, jó ötlet lesz a Digitális TV, helyi szolgáltató, DVB-C adás. Mellette párhuzamosan marad az analóg, faca. Ráadásul eddig nem igazán volt gondom a céggel, tették a dolgukat.

Bemegy, megrendel, 2év kötél aláír, STB (vevő) elhoz. Beüzemeltem, Ment is szépen, csak néha kifagyott a technika, ujraindul. Mit csináltam volna, uj szoft lehúz netről, feltölt rá. Csak ez után nem fogadta el a kódkártyát, a magyar forgalmazó azt válaszolta, a szolgáltatók személyre szabott szoftvert töltenek fel rá, úgyhogy ott lesz a bibi...
ezt persze nem mondta senki.

Jeleztem e-mailben, nem válaszoltak. Telefonáltam 2 hét múlva, majd visszahívnak. Ma megint telefonáltam, és visszahívtak. Mégpedig azzal, hogy nem kívánnak digitális szolgáltatást nyújtani, holnap vigyem be a cuccokat....

Mondom mivan? Jólvan, mondom, szivassatok meg. Baromi nehez lenne rátölteni megint a szoftvereteket vaze, ami ráadásul régi és sz@r.

A lényeg. A 2 éves szerződésem alá van írva, ha ők felmondják, a hátralevő időnek kötbérként nem kellene Nálam jelentkezni? Próbáltam utánanézni az ASZF-ben, "ilyen" esetről mit ír, de nincs ASZF-jük Digitális TV szolgáltatáshoz....

Valaki okos?

U.I.: ne hülyézzetek le, tudom, hogy elcsesztem. Csak a hozzáállás...

Hozzászólások

(#1) wwenigma


wwenigma
(Jómunkásember)

Nagyjából tudom mit teszek, de valaki hozzáértőbb véleménye sokat segítene... :R

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#2) Racecam válasza wwenigma (#1) üzenetére


Racecam
(HÁZIGAZDA)

Ez minden, csak nem címlapos bejegyzés, simán elfért volna egy topicban is a kérdés, de ha már így alakult, áttettem saját blogba.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#3) wwenigma válasza Racecam (#2) üzenetére


wwenigma
(Jómunkásember)

Thnx a kiigazítást, itt is rátalálnak. :R

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#4) Bendegúz_50 válasza wwenigma (#3) üzenetére


Bendegúz_50
(kvázi-tag)

Körmöltem az előző hsz.-be, lehet az nem mozog ide :)

Autónavigációs szoftverek nálam, további info PM

(#5) Füleske


Füleske
(őstag)

Nem teljesen világos a story : most azért nem adnak neked továbbra is digitális szolgáltatást mert elQrtad a box - ot vagy megszüntették a digitális szolgáltatást ?

(#6) Bendegúz_50 válasza Füleske (#5) üzenetére


Bendegúz_50
(kvázi-tag)

Szerintem elQrta....uj szoft lehúz netről, feltölt rá. nem?
Bár ez, mint ahogyan írtam az eredeti helyre - ahonnan átköltöztették a hsz-t ide - nem indokolja a szolgáltatás megvonását ill. kötbér megfizetést.

Javítsatok ki ha rosszul logikázom :U

Autónavigációs szoftverek nálam, további info PM

(#7) Füleske válasza Füleske (#5) üzenetére


Füleske
(őstag)

Még 2 - szer elolvasva az első tűnik valószínűnek.
Szerintem jogos mivel gondolom a boxot nem vetted meg csak bérled , így kvázi az övék és Te nem tehetsz rá semmilyen szoftot mert az nem "rendeltetésszerű használat". Ha gond van vele nekik kellett volna jelezned. Felénk egyébként ilyenkor a boxot is kifizettetik , 2-3 - szoros áron szokták elszámolni , bár a szolgáltatást nem hiszem hogy felmondanák , bár a lehetőségük az ÁSZF szerint megvan.

(#8) Bendegúz_50 válasza Füleske (#7) üzenetére


Bendegúz_50
(kvázi-tag)

Ha gond van vele nekik kellett volna jelezned...ez így igaz, de....2-3 - szoros áron szokták elszámolni abszolút jogtalan egyrészt mert nem lett szétszedve, hardver hibát nem tudnak rálőcsölni és "régi" szoft telepítéssel orvosolható.

Egyébként ő a hunyó csak nem mindegy milyen mértékben...ez az a bizonyos hozzáállás amit ír a hsz alján :K

Autónavigációs szoftverek nálam, további info PM

(#9) lorenzen válasza wwenigma (#1) üzenetére


lorenzen
(senior tag)

Szépen akarok fogalmazni, és érthetően.

A szoftver frissítése tette be a kaput, a szolgáltatónál. Vélhetően, éket lehet verni a kódolt adattovábbítás zárt láncába. Ezért a szolgáltató automatikus önvédelmi reakciója volt, hogy azonnali hatállyal beszüntette a szolgáltatást.
Nagyon reklamálni sem lehet ellene, mert egy működő eszköz helyett, egy hibás eszközt kapnak vissza. Ez szándékos rongálásnak is tekinthető.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#10) harry válasza lorenzen (#9) üzenetére


harry
(PH! kedvence)

Egy sw frissítés hol rongálás? Vagy hol van arról szó, hogy nem lehet fw-t cserélni? Lehet optikai meghajtón, alaplapon, stb - itt nem? Nem kéne akkor erről írni a szerződésben, mint pl. nem rendeltetésszerű használat, vagy szolgáltatást megszüntető indok? Főleg úgy, hogy amit használt is (ha jól értem) eredeti fw, nem valami crackelt, buherált változat.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.