2023. december 7., csütörtök

Gyorskeresés

Firefox tippek, trükkök: Firefox Sync

Írta: | Kulcsszavak: firefox . sync . szinkronizálás . 4 . fx1hsz

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tovább bővítem a Mozilla Firefox topik első hszét. Most a Firefox Sync funkciót mutatom be. Akinek van javaslata, h. még milyen kérdések kerüljenek be az első hszbe, itt jelezze!

A Firefox Sync

A Firefox 4 eme új funkciójával szinkronizálhatjuk könyvjelzőinket, jelszavainkat, beállításainkat, előzményeinket, füleinket.

Ezt megtehetjük több Firefox között, akár legyenek azok egy gépen, vagy többön, sőt akár mobilon is (Fennec).

Ha még nincs beállítva Sync felhasználód, tedd a következőt:
(ha már van, hagyd ki ezeket a lépéseket)

1. Firefox gomb -> A Sync beállítása.
2. "Új fiók létrehozása".

3. A "Fiók adatai" ablakra érünk. Itt töltsük ki a mezőket saját adatokkal, majd kattintsunk a "Tovább" gombra.

4. A következő ablakban a Sync kulcsot mentsük el!

5. Kattintsunk a "Szinkronizálás beállítások" gombra. Itt beállíthatjuk, mely adatainkat szinkronizálja a Firefox Sync. Kattintsunk utána a "Kész" gombra.

6. Itt visszajutunk a Sync kulcs ablakhoz, ha télleg lementettük a kulcsot, kattintsunk a "Tovább" gombra. Egy captcha ablakhoz jutunk. A képen látható szavakat be kell írni az alatt lévő mezőbe. Az alábbi képen látható példa, de ne ezt a képet, hanem a saját Sync ablakunkon lévő képen lévő két szót írjuk be! Majd kattintsunk a "Tovább" gombra.

7. Kattintsunk a "Befejezés" gombra. Kész a Sync fiókunk!

Ezután használhatjuk a Sync felhasználónkat másik Firefoxon/gépen stb.:
(ha már van Sync accountod, ezeket hajtsd végre)

1. Firefox gomb -> A Sync beállítása.
2. "Kapcsolódás".

3. A másik eszközön, amin a Sync fiókot regisztráltuk, lépjünk be a Firefox gomb -> Beállítások -> Sync beállítása menübe, és válasszuk az "Eszköz hozzáadása" menüpontot.

4. A jelenlegi eszközön megjelenő 3 kulcsot írjuk be megfelelő sorrendben a másik eszköz ablakában lévő 3 mezőbe. (A képek csak illusztrációk, a saját eszközünkön megjelenő kódokra van szükség.)


A jelenlegi eszköz kódjai, ezeket írjuk be a másik eszköz üres mezőibe


A másik eszköz ablaka, írjuk be a jelenlegi eszköz kódjait

5. Kattintsunk a "Tovább" gombra, majd a következő, sikerességet jelző ablakban a "Kész" gombra.
(Amennyiben nincs nálunk a másik eszköz, kattintsunk a "Nincs nálam az eszköz" gombra, és az utána következő ablakban a Sync felhasználónév, jelszó, és Sync kulcs segítségével csatlakozhatunk a Sync felhasználóhoz.)

A továbbiakban a Firefox gomb -> Beállítások -> Sync beállítása menüben kezelhetjük a szinkronizált eszközeinket, fiókjainkat.

Hogyan működik a Firefox Sync?

A Firefox Sync minden egyes szinkronizáláskor a kért adatainkat felküldi a Mozilla szerverére. Az adataink titkosítva vannak a felhnév jelszó párossal és a titkosító frázissal. A frissítés alatt le is tölti az adatainkat, és összefésüli azokat a lokális gép adataival. (hozzáadja a szükségeset, és a már kitöröltet eltávolítja)

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.