2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Elmélkedés fényképekről

Írta: | Kulcsszavak: önéletrajz . fotó . elmélkedés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az nálam korántsem meglepő, hogy az utolsó utáni pillanatig várok, mire lépek egy probléma megoldásával kapcsolatban. Az sem, hogy anyagi gondokkal küzdök - méghozzá bőven túl azon a szinten, mint ami általában jellemző.
Ennélfogva az sem csoda, hogy álláskereséssel kapcsolatban is húztam-halasztottam mindent sokáig, de most már (amikor már éjfélt üt az óra, és ha elütötte, végem) nem tehetek mást, mint próbálkozom. Szinte említésre sem méltó, hogy sok helyen fényképes önéletrajzot kérnek - végülis a munkáltatónak joga van pofáról is ítélni, ha már egyszer választani kell. Ilyen szempontból két aprócska bajom van: a) nem készült rólam normális fénykép az utóbbi 29 évben, leszámítva azt, amin közvetlenül megszületésem után frissen pólyálva alszom; b) az utolsó elektronikus fénykép (amiről tudok és meg is van valahol a winchesteremen) 4 éve készült rólam, és az sem feltétlenül alkalmas arra, hogy ilyen dokumentumhoz csatoljam: ugyanis meglehetősen unott képpel bámulok a gépbe egy baráti rendezvényen.
Az azóta eltelt időben talán egyszer csináltattam papírképet (igazolványba kellett), de egyébként a fényképezőgépeket kerülöm messziről. Még csak nem is nagyon tudok segíteni magamon, mert nincs fotógépem. Ismerősök is segíthetnének... ha nem utálnám annyira az embereket, hogy módszeresen leépítettem gyakorlatilag mindenkit, akihez az utóbbi 10-15 évben közöm volt valamilyen szinten. Azt már meg sem említem, hogy ha nekem kéne alkalmaznom valakit és fénykép alapján is szűrnék, akkor magamat az első körben kiszórnám; a megnyerőkészségem elveszett valahol (pedig Lepsénynél még megvolt!).

Hozzászólások

(#1) nrgia


nrgia
őstag

Oké és most ezzel mit is akartál tudatni ?

...ha valaki a sarkára áll, az talpra esett ???...

(#2) Wolverine válasza nrgia (#1) üzenetére


Wolverine
félisten

Félhangosan gondolkodom.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#3) glutamin válasza Wolverine (#2) üzenetére


glutamin
őstag

Márpedig fontos a megjelenés álláskeresésénél. Ha nagyon unszimpatikus vagy, nem kapsz helyet. Gondold végig, hogy te milyen embert alkalmaznál szívesen. Na ezek tudatában érdemes fényképet készíteni, illetve az állásinterjún megjelenni és viselkedni. Énn is több hibát elkövettem annak idején, amikor céget váltottam, de nagyon tanulságosak voltak.

„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“

(#4) mcganyol2 válasza nrgia (#1) üzenetére


mcganyol2
csendes tag

Látod, mennyi minden kiderül abból, hogy fényképet kérnek az önéletrajzra!

A jövőbeni főnököd is ember, mindenképp számítani fog neki az első benyomás, amit a fizimiskád ad. Ez akkor is így lenne, ha nem küldenál előre fényképet, hanem besétálnál egy interjúra. így viszont ha tényleg annyira antipatikus vagy új főnöködnek kép alapján, mint azt Te magadról feltételezed, akkor kölcsönösen időt spóroltok meg egymásnak, azzal, hogy nem kell bemenned "elbeszélgetésre".
Másrészt a hozzáállásod, problémamegoldó képességed is jól tükrözi, ha nem tudsz egy nyamvadt fényképet prezentálni az önéletrajzodra, még annak ellenére sem, hogy ez számodra fontos (mármint, hogy felvegyenek).
kb. 600Ft-ba és 1órába (ha valami nagyon eldugott helyen laksz akkor 2órába) kerül egy fénykép. De ha nem vagy képes rá, az sokkal többet árul el Rólad, mint hogy milyen magas pl. a homlokod, vagy hogy sűrű-e a szemöldököd.

no offense!

[ Szerkesztve ]

(#5) Dany007


Dany007
veterán

Hát elég érdekes. Kérdéses hogy mért címlapon van.
Meg szerintem egy pszihológus segíthetne.
Legalábbis nekem ez jött le. Most nem a fényképesdiről, hanem hogy szisztematikusan eltaszítasz mindenkit magad körül.
Vagy csak szívj el egy joint-ot és máris jobbszínben látod a világot ;)

(#6) Wolverine válasza Dany007 (#5) üzenetére


Wolverine
félisten

A címlap egyszerű: Gamepod-szerkesztőként nem a standard bejegyzésíró modult látom, és ott nem választhatok... :B Viszont az illetékeseket már kértem a változtatásra.

Pszichológusra nem telik.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#7) Kantorpe válasza Wolverine (#6) üzenetére


Kantorpe
tag

Szerintem pont a hozzaallas miatt.

Hasonlokeppen voltam enis, de az onfentartasi oszton felulkerekedett, felrekelett tenni a " hagyjatok beken a gecibe" hozzaallast, es lon csoda.

Recesszio kozepen sem kuzdok gondokkal pillanatnyilag....

So, elso javaslatkent, olyan melot keress amit a legjobban utalnal csinalni, pl. ugyfelszolgalat, nem gyenge edzes. Mondanam ehhez kitartas kell, meg lelkiero vegtelen menyisegben, de ez kozismert.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#8) Solten válasza Dany007 (#5) üzenetére


Solten
őstag

"Meg szerintem egy pszihológus segíthetne."

:K

Saor Alba

(#9) proof88 válasza glutamin (#3) üzenetére


proof88
addikt

Amúgy az antipatikus. :K

[ Szerkesztve ]

(#10) brownus válasza Dany007 (#5) üzenetére


brownus
veterán

....vagy rosszabb színben... nem mindig megoldás az...
egy rossz munkanap után jól esik, de nem ilyenkor

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.