2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Rapidshare + megaupload korlátlan letöltés ingyen

Írta: | Kulcsszavak: rapidshare . megaupload . letöltés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Frissítés: A lenti programot már rég nem használom, újabban a JDownloadert részesítem előnyben. [link] Sokkal több hosztot kezel, kényelmes, de kezdik kicsit túlbonyolítani...

Amennyiben a moderátorok a cikket nem találják etikusnak kérem felszólítás nélkül töröljék!
Sokat gondolkodtam, hogy mennyire etikus egy ilyen program használata, de végül a cikk megírása mellett döntöttem.

A következő írás az (E)lephant nevű programot mutatja be.
(Letölthető:[link])

Jelenleg még fejlesztés alatt áll, erősen kezdeti verzió, de már most is nagyon jól használható korlátlan rapidshare és megaupload letöltésre. A fejlesztésért Shlomi Kalfa a felelős, akinek a neve ismerős lehet a korábbi USDownloader programból. A program lényege, hogy az ég adta világon semmit nem kell csinálni, csak hozzáadni a linkeket és már kezdi is a letöltést. Magától kivárja a várakozási időt, felismeri a betűképeket (CAPTCHA), és elindítja a letöltést. Majd a netkapcsolatot is bontja helyetted és folytatja az egészet az elején. Persze, csak ha előtte rendesen be lett állítva. Jelenleg valahogy így néz ki a program:

A beállítás sarkalatos pontja a Reconnector (Tools -> Reconnection Options), ami a net megszakításáért felelős. Akinek van kedve próbálkozhat a beépített reconnectorokkal (built-in reconnector), de a küldő reconnector (external) az biztos működik mindenkinek.

A külső reconector beállítása:

1) Akik hálózati kapcsolóelem (router, switch) nélkül, csupán ADSL modemmel kapcsolódnak a szolgáltatójukhoz:

Notepadban hozzunk létre egy akarmi.bat állományt a következő tartalommal:

%systemroot%\system32\rasdial “streamyx” /disconnect
%systemroot%\system32\ping -n 20 127.0.0.1 >nul
%systemroot%\system32\rasdial “streamyx” “user” “pass”

Ahol a streamyx nevet a becsatlakozásnál lesheted meg:

A user és pass remélem mindenkinek érthető, be kell írni a saját felhasználónevet és jelszót, ami a nethez csatlakozáshoz kell. A többi marad ugyanúgy. A Reconnector fülön kattuntsunk lent a [...] ikonra és keressük meg az akarmi.bat állományunkat. Az utána lévő szövegmezőt hagyjuk üresen. Pipáljuk ki a Use the external reconnector opciót.
Ezzel kész is lenne. Ki lehet próbálni a Test-Run! gombra kattintva és ellenőrízve, hogy kaptunk e új ip címet.
Mivel én nem ezt használom ennek a működéséért nem vállalok felelősséget, nem próbáltam ki soha, de nagy a valószinűsége, hogy működik, mert megbízható forrásból származik.

2) Akik routeren keresztül kapcsolódnak a szolgáltatójukhoz:

A legegyszerűbb annak a dolga, akinek a routerét támogatja a program:

(Reconnector - > Use the built-in reconnector -> Router Reconnection) ezek után kiválasztod a routered, beállítod az ip címét és a felhasználónév, jelszó párost amivel a routerhez csatlakozol. Ha ezt használod, akkor fontos beállítani a Sleep opciót, ahol azt állíthatod be, hogy mennyi ideig várjon a megszakítás után a program arra, hogy a netkapcsolat visszaálljon. Érdemes 30mp-re állítani, és ha nem megy feljebb venni addig amíg nem lesz jó.

Akinek nincs szerencséje és nem támogatja a program a routerét:

Ebbe a kategóriába tartozom jómagam is. Itt több lehetősége van az embernek. Mindenképpen külső program kell, hogy megszakítsa a reoutert. A legalapabb a Do It Again makrófelvevő program használata:

Letöltöd, telepíted, futtatod. Options -> kiválasztod Associate with .dia files. Ezután Create a New Task gombra kattintasz. Ez elindítja a makró rögzítését, amit innen csinálasz az benne lesz a makróba. Mit is kell itt csinálni: megnyitni a kedvenc böngésződ, belépni manuálisan a router beállításaihoz és megszakítani a kapcsolatot, majd kivárni azt az időt, ami a kapcoslat helyreállásához kell. Ha kész nyomd meg a SCROLL LOCK gombot, és mentsd el ipvaltoztatas néven. A teszteléshez menj oda ahova elmentetted és futtasd az ipvaltoztatas.dia állományt. Ennek automatikusan meg kell nyitni a böngészőt és megszakítani a netet és kivárni az időt, vagy újracsatlakoznia valahogy ;)

A makró beállítása az Elephantban: A Reconnector fülön Use the external reconnector, [...] gombbal megkeressük a C:\Program Files\Do It Again\DoItAgain.exe -t a mellete lévő szövegdobozba pedig az ipvaltoztatas.dia -t írd be. Nyomd le a Set gombot, ezzel be is állítottad.

Ez a megoldás számomra elég fapadosnak tűnt, de egy darabig én is így használtam a programot. Nagy hátránya az, hogy nem lehet mellette semmit se csinálni, mert akkor nem működik megfelelően a net megszakítása. Ezért más megoldást kerestem. Előre bocsájtom, hogy nem biztos, hogy mindenkinek működni fog. Ezt nem írnám le részletesen, aki nem érti miket írogatok, annak nem sok esélye van beállítani ezt a reconnectort és lehet (inkább biztos) nem is működik mindenkinél:

Először szükségünk van a Firefox [Live HTTP headers] kiegészítőjére és wget programra.
Nyissuk meg a Live HTTP Headers-t, majd szakítsuk meg a netet és figyeljük milyen bejegyzések keletkeztek. Sok más mellett nekem lett egy ilyen is:

http://192.168.1.1/discon5.htm

GET /discon5.htm HTTP/1.1

Ehhez hasonlót próbáljon meg mindenki keresni. discon5.htm helyett lehet disconnect, de jó eséllyel valami hasonló lesz :) Ha nem akkor próba cseresznye. Nekünk a ttp://192.168.1.1/discon5.htm sor a fontos. Ezt az oldalt kell meghívni, hogy megszakítsuk a netet. Ha GET helyett POST lenne a ti esetetekben arra se biztos, hogy működni fog a dolog, mivel nem tudom, hogy a wget-tel lehet e POST methodot generáltatni. A lényeg, hogy nekem a net megszakítása egy ilyen bat fájl végzi jelenleg:

wget http://felhasználónév:jelszó@192.168.1.1/discon5.htm >nul
ping localhost -n 30 >nul
ping index.hu -n 15
ping google.com -n 15
del discon5.htm

A pingelés az időhúzást szolgálja, hogy legyen ideje a routernek felállítani a kapcsolatot. Ezt, ha simán beállítod reconnectornak, akkor működik szépen a dolog (nálam biztosan). De még mindig nem tökéletes, mert látszik, ahogy feljön a windows konzol. Ezt is el lehet tüntetni, hogy a bat fájl teljesen a háttérben fusson le, így bármit lehet csinálni a letöltés mellett. Ehhez kell a hidec.exe. Ez a program az, ami a háttérben futtatja le a bat fájlt. A reconnectornál a [...] gombbal a hidec.exe-t keressük meg. Majd paraméterként adjuk meg a /w akarmi.bat paramétert. A /w megvárja amíg a bat fájl teljesen lefut.

Egyéb fontosabb beállítások: (Options)

Download fül:
Save location - ide menti az állományokat
Use a temporary file for the download - használata TILOS, jelenleg hibás letöltést eredményez
Choose the Preferred downloading server - érdemes kiválasztani egy konkrét szervert, ami elég gyors szokott lenni (én a teleglobe-t ajánlom), de hagyhatjuk a programra is a lleggyorsabb szerver kiválasztását
Retry delay - hiba esetén ennyi másodperc múlva próbálkozik újra a letöltéssel
Minimum download speed - ha ennél kisebb a sebesség újra próbálkozik a letöltéssel

Miscellaneous fül:
Catch clipboard links - vágólapra másolt linekeket figyeli
Discard the 'add to DB' message - nem jeleníti meg mindig az adatbázishoz hozzáadás ablakot
Clear completed downloads - törli az elkészül letöltéseket a listából

Forrás: http://www.raymond.cc/blog/archives/2007/12/18/another-perfect-way-to-unlimited-rapidshare-downloading/

Hozzászólások

(#1) saspc


saspc
újonc

link törölve a rapidról,talán nem véletlen.

(#2) Oska


Oska
újonc

Ez viszont működik:

http://rs262.rapidshare.com/files/94850418/E-lephant.0.0.1.1B.rar

(#3) saspc


saspc
újonc

itt a tuti a honlapja http://elephantdownloader.codeplex.com/releases/view/20857 :C

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.