2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Ez is megvolt

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma letudtam a gyakorlati szakvizsgámat is. Három hete volt az írásbeli, azt 90 ponttal sikeresen lenyomtam (100-ból 91 már ötös lett volna, így sajna marad a négyes). Jobban örültem volna egy 85 pontosnak, mert így rohadtul idegesít, hogy egy ponton múlik az a mocsok jeles. Na sebaj, meglett.
Ma linux és win server 2003 volt a téma. Telepítés, AD, DHCP, DNS, mail/file/nyomtató szerver funkciók, ilyesmi - kinek mi adatott éppen. Linuxból desktop linux (Ubi 9.04 - jogos a WTF, szerver változathoz nem is nyúltunk az oktatás során) telepítés, hálózatba léptetés, levelezés/ftp/lamp beállítás, és tsai voltak.
Linuxot sosem szerettem, bár az ubit egész megkedveltem az utóbbi hetekben annyit gyilkoltam virtuális gépen. A win2003 viszont eddig úgy gondoltam nagy haverom, és tiszta pro vagyok már.
Ehhez képest win-re kaptam 4-est, linux-ra 5-öst :D
Főnököm nem kicsit röhögött ki, amikor megtudta az eredményt (tudja, hogy nem vagyok linux-guru) :DDD :DDD
Szóval kicsit megfogott a kérdés, hogy egy adott OU-ban lévő felhasználóra miként ne érvényesüljön az adott OU-ra linkelt GPO. Sose csináltam még ilyet (csak ha másik OU van alatta), hát nem jöttem rá menet közben, pedig durvaegyszerű... na mindegy, megvan és kész, most már ezt is tudom, többit leszarom :D

Jövő hét szóbeli... :F

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.