2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Edifier R1280T

Írta: | Kulcsszavak: Edifier R1280T

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Impulzusvásárlás volt, megláttam az aprók között. Már bánom. Egy cca. 15 éves Creative T3030-at akartam vele kiváltani, mert hogy biztos milyen szép hangja van, mert hogy 1 hangfal magában akkora, mint a Creative basszusládája, de nem. Nem vagyok vájt fülű, meg audiofil, meg semmi ilyen, egyszerűen annyira nem jött be a hangzása, hogy az valami hihetetlen. Tekergettem a potikat jobbra-balra, de semmi javulás, csak a hangszín változott. A Creative-nál érezted a basszust, nem nagyon, de azért észrevehetően, és a többi hang is olyan, nem is tudom, természetesen szólt. Na mindegy, majd kitalálom mi legyen vele, valszeg édesanyám megkapja. Úgy érzem, picit túl van hájpolva.

Hozzászólások

(#1) Gargouille


Gargouille
őstag

Két hónapja voltam hasonló döntés előtt, erősen hezitáltam pont ezen a hangfalon. Végül így látatlanban kevésnek tűnt, ezért egy Edifier R1600T III -t vettem helyette. Ennek csodálatos a hangja, legalábbis engem tökéletesen kielégít. Nem dübörög, de van benne basszus és a mély tartományoktól a magasig mindent hallok rendesen. Furcsa volt, hogy sok zenénél olyan hangszereket hallottam, amiket előtte soha, lévén egy trágyadomb volt a korábbi hangszóró. Szóval ha még van bizodalmad a márkához, ezt a típust tudom ajánlani. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

(#2) weiss válasza Gargouille (#1) üzenetére


weiss
addikt

Majd pár év múlva teszek egy próbát, de szigorúan online vásárlással, elállási joggal, mert így elég lutrinak érzem.

I did nothing, the pavement was his enemy!

(#3) 8th


8th
addikt

Sem a mélyei sem a magasai nincsenek rendben. A mélyek hiányát még csak megérti az ember egy tíz centis hangszórótól nem kell csodát várni de a pocsék magasak sokkal fájóbbak. csalódás volt, egy hónapot sem voltak meg mentek is a háztól. Rohadtul túlértékelt hangfalak.

(#4) D1Rect


D1Rect
félisten

20k-ért nem voltak elvárásaim, azt pont tudja.

(#5) pető bá' válasza Gargouille (#1) üzenetére


pető bá'
őstag

4-5 évvel ezelőtt voltam úgy, hogy kellene valami normálisabb hangfal pc mellé - Edifier R1600T Plus-t találtam aprón. Nagyon szerettem, egy barátomnak adtam el kb egy éve aki azóta is használja, én pedig egy Edifier S350DB-t vettem helyette. Ez talán picit már overkill, de filmezéskor jól jön a sub :)

szerk.: a másik amire rájöttem hangszórók-fülhallgatók használata során - kell legalább 1-2 hét, mire megszokja az ember az új hangzást, addig nagyon idegennek hat az új eszköz.. de nekem volt olyan élményem, hogy pár héttel később már a régi volt szinte hallgathatatlanul rossz. szóval szerintem adj időt :)

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#6) ergoGnomik


ergoGnomik
tag

100 éve volt egy Logitech Z-680-as rendszerem. Ahhoz képes a topicban említett háromféle cucc milyen?

(#7) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

az már pozitív,ha különbséget hallasz két hangfal között.Egy lépés a "vájtfülűség" felé.Ami tulajdonképpen nem egy rossz becsípődés,csak nagyon drága hobbi :) .Ha már sztereó,és mennénk a minőség felé,legalábbis a tiszta hangzás felé,érdemes lehet első körben beruházni egy hangkártyára.Vagy,egyéb módon megpróbálni javítani a forrás minőségét.Ha ez a lehetőségekhez képest a maximumon van,akkor következő lépésként megfontolandó egy használt erősítő beszerzése,egy pár polchangfallal egyetemben.Lehet,hatalmas változást fogsz hallani.
Az aktív rendszerek általában a nagyon egyszerű igényeket szolgálják csak ki.Főleg az alsó kategóriában.Olcsó alkatrészekkel,sokszor silány minőségben, szép külalakkal,hangzatos nevekkel csalogatják a vásárlót.Aztán ez lesz belőle.Ki lehet fogni egy jót is,de annyi tényezőtől függ,(forrás,zeneműfaj,helység,elrendezés,egyén)hogy száz öregasszony meg nem mondja,neked épp mi a jó.De azért sok sikert kívánok,és ne add fel!A tökéletes hangzás létezik.(mint a keveset futott,megkímélt húszéves használt autó ;] )

(#8) #90088192 válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


#90088192
törölt tag

(mint a keveset futott,megkímélt húszéves használt autó ;] holgy ;]

(#9) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

:DDD ;]

(#10) alcsa válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


alcsa
senior tag

Nem kioktatni akarlak, de légyszíves,tegyél,szünetet,az,írásjelek,közé. :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.