2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Bizalmi válság

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem az első alkalom, hogy belefutok a jelenségbe, amit én magamban csak úgy hívok: "Az újonc Önérzetessége".
Hardvereket gyűjtök, sokat vásárolok az Aprón. Igen, sokszor előre utalok, de nem ész nélkül.
Megnézem az eladó profilját, és nem árt, ha több éves Reg mellet jó sok pozitív visszajelzés lapul a tarsolyban. Mint nekem. (szemérmes mosoly és pillogás)
Szóval meglátom álmaim videó kártyáját, alaplapját, akármijét. Okés, ár rendben, vagy alkuképes. Kép is van róla, sőt sajátot rakott fel. Szuper.
De.
Újszülött Reg. Értékelések száma 0.
Finoman megpendítem a húrt, személyes találka? (Lelki szemeim előtt megjelenek, ahogyan csömöszölöm a csomagtartóba az AGP kompatibilis lapot, vagy az épp kompatibilis gépet, amivel majd egy félhomályos lépcsőházban, lift hálózatiból lopott árammal tesztelem a terméket.)
De nem, találka nem jó, sehol és soha. Illetve dehogyisnem! Most január 42.-én, Karakószörcsökön az Apacs utcában. Vagy még jó lehet Bősárkány, de csak ha a Jupiter háza a Marsban van amikor a Vénusz éppen mit tudom én hol van és mit csinál.
Nem? Hát akkor posta. Előre utalás. Vagy utánvét, de azt én fizetem.
Mondom, hogy lenne egy javaslatom. Kapaszkodj meg: előreposta. És akkor itt jön az értetlenkedés:
Micsodaaaa? Hogy előrepostaaaa? És ha én nem utalok utána? És ha valami történik a termékkel útközben és hibásan érkezik meg és nem utalok utána? És ha én nem bízok Őbenne, akkor ő hogyan bízzon bennem?
Ha van egy pici szünet - és mindig van, hála az írásbeliség körökre osztott jellegének - akkor finoman közbe szúrom, hogy ha logikai alapon közelítünk a téma felé akkor.
Akkor a Te reged nulla enyém "többezer". A te értékelésed nulla az enyém "többszáz", és azt már nem is próbálom elmagyarázni, hogy a régi piros pontok is több száz mostani értékelésnek felelnek meg.
Ezután sértődött hallgatás, esetleg tétova méltatlankodás, de szinte minden esetben meghiúsul az üzlet.
Talán nem is baj, hiszen jobb ha csak az önérzete sérül az újoncnak.... ;]

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

hát ha szemérmesen pillogsz, ha nem, a pirospontjaid száma attól nem véd meg egy elektronikai eszközt, hogy postázás közben megnyekkenjen, szóval igaza van az újoncnak. Arról nem is beszélve, hogy egy újoncnak semmit nem jelent ennek az oldalnak a pontozási rendszere és a moderátori rendszerről se tud semmit, szóval az ő szemében pont ugyanolyan megbízhatatlan vagy mint ő a te szemedben :)

Nem kötekszek, csak segítek megérteni. Csak a PH univerzum és az ismerői körében jelent bármitis a rangod.

(#2) ->Raizen<-


->Raizen<-
veterán

Ezzel a stratégiával elkerülöd hogy lehúzzanak, sok a csaló.

(#3) waithEard válasza ->Raizen<- (#2) üzenetére


waithEard
őstag

JoeYi: több mint ezer postai úton szállított hardver van a gyűjteményemben. Egyetlen esetben sérült a postán, a rossz csomagolás miatt, de az is ripityára tört. Ha a VGa ram hibásan érkezik, vagy csak szimplán nem ad képet, arra mérget vehetsz, hogy a csomagolás pillanatában is ilyen volt.

Raizen: Kapiskálod mire utaltam. :)

[ Szerkesztve ]

"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)

(#4) 8th


8th
őstag

Előre posta? Ahogy felénk mondják: "anyámnak se"

kivétel: ha személyesen is ismerem a vevőt vagy volt már több (5+) sikeres üzletem az illetővel.

Hüje malyom ...

(#5) draco31


draco31
veterán

Én is így szoktam. Nekem itt még csak pár pontom van régről és mostanról, viszont vaterán van 200-hoz közel egy szépségfolttal. Előfordul, hogy az ottani profilomat linkelem be, és akkor megnyugszik az illető.
Kicsit bevonok más oldalakat.
Már nem emlékszem, hogy ide vagy jófogásra töltöttem fel egyszer valamit. Nem nagyon akar előre utalni, én meg azért sem akartam utánvételezni, mert ráadásul nem akarta a költségét kifizetni. Kíváncsi voltam meddig megy el, feltöltöttem vaterára, belinkeltem neki, úgy már megvette, és utalt előre. Szóval nehéz esetek vannak és lesznek.

ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 9 pro /\/\ Pi 4 2GB /\/\ Switch Lite

(#6) *Mukeey*


*Mukeey*
addikt

Nehèz ügy ez...lekopogom,sok-sok üzletem volt ezeken az oldalakon,szinte mindig előre utaltam ès mindig rendben megjött minden.Bár az eladók azèrt mindig sokszáz vagy ezer +okkal rendelkeztek.

iPhone 12 Pro Max, Mi Pad 5

(#7) elithun


elithun
őstag

Ügyes módszer. Valóban megfordítva ugyanakkora kockázat előre utalni, mint előre postázni.
Plusz az mindig gyanús, ha teljesen elzárkózik valaki a személyes találkozó gondolatától.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#8) yerico


yerico
senior tag

Hála az elmúlt időszak tapasztalatainak csakis úgy vagyok hajlandó csomagot rendelni, ha az eladóról tudom, hogy hiba esetén visszautalja a pénzem, vagy csak utánvét.
Királyi posta tavaly eltüntette egy külföldi tracking numberrel bíró csomagomat. Szerintük ők nem kapták meg, de a tracking szerint a királyi posta átvette. Természetesen ők nem tudnak semmiféle infot sem mondani, mert ilyen csomag a világon se volt. Paypal visszautalta 60 nap múlva.
Utána bort rendeltem, sikerült nekik 6-ból 2 üveggel eltörni, de azért át akarták adni azzal, hogy rendezzem le a feladóval, hogy rosszul csomagolt.
Máskor nem akarták kihozni a csomagot azzal a felkiáltással, hogy túl nehéz, menjek el érte. Igaz, hogy külön ki volt fizetve a házhoz szállítás.
GLS is egy rakat szar. Értesítést nem küldenek, hogy mikor kapok csomagot, vagy ha igen, akkor nem akkor jönnek, esetleg a sikertelen kiszállítás után jön az értesítés, hogy -4 óra múlva csomagot kapok.
Szóval inkább veszek helyben bármit, vagy utánvéttel, de előre nem utalok.
Akinek nem tetszik, attól nem veszek, és nem adok el neki. Ha nem tetszik neki, hogy a büdös nagyfalu helyett máshol is élnek emberek, és nem csak ott lehet személyesen találkozni, akkor el lehet felejteni.

(#9) 8th válasza yerico (#8) üzenetére


8th
őstag

"Ha nem tetszik neki, hogy a büdös nagyfalu helyett máshol is élnek emberek, és nem csak ott lehet személyesen találkozni, akkor el lehet felejteni."

Sokak abban a tévhitben élnek, hogy Magyarisztán = Budapesttel. Szerettem volna vásárolni hardverapróról nemrég. Elég szimpatikusnak tűnt az eladó mindenre készségesen válaszolt küldött rakás jó minőségű képet stb. Na mondom jó lesz ez. Mindent átbeszéltünk, minden oké elküldi utánvéttel DPD-vel. Direkt felajánlottam az eladónak, hogy bár úgy drágább de ha ő ettől nyugodtabban alszik nekem az is megfelel ha jófogáson át bonyolítjuk a dolgot. Ott a feladó be van védve. Nem nem, jó lesz így ahogy megbeszéltük. Majd e-mailben megkapom a csomagszámot a nyomkövetéshez. Hát... nem kaptam. Egy hét múlva ráírok, hogy mikor számítsak a futár érkezésére erre közli, hogy aludt rá egyet(?) és inkább utaljak már előre. Azt persze már a kezdet kezdetén tisztáztuk, hogy nincs bankszámlám (lassan 6éve tényleg nincs) ezért még ha akarnék akkor sem tudnék utalni. Ekkor pattant ki az isteni szikra, hogy akkor menjek el érte személyesen a fővárosba. WTF? Az nekem 240km oda-vissza. Nem baj (ja, neked) enged belőle pár ezret de menjek érte. Ember arra rámegy egy nap szabim és egy egész napom és a futárköltséghez képest nem kevés pénzembe kerül odamennem. Erre nekiáll flegmázni, hogy ő márpedig csak személyesen adja oda mert már verték így át utánvéttel. Jó oké, akkor engedj az árából egy napi munkabéremnek megfelelő összeget plusz még hatezer forint benzinpénzt és már indulok is. Erre visszaír, hogy ne nézzem teljesen hülyének és anyámmal szórakozzak meg micsoda büdös köcsög vagyok mert már hárman meg akarták venni a szarját de nem adta oda mert nekem volt eltéve. Érted. Elrakta nekem de nem adta fel és nem jelentkezett egy hétig. De ezért én vagyok a köcsög. [link]
És újabban tele van az apró ilyen ki*aszott futóbolondokkal. Ütném őket. :D

Hüje malyom ...

(#10) petipetya válasza 8th (#9) üzenetére


petipetya
nagyúr

Szerintem ez az eladó hülyesége. Nem sok dolgot adtam el a hardveraprón, de mindig kikötöttem, hogy személyes átvétel Pesten, előreutalás és postázás nincs.

"nincs rá lezsóidő"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.