2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

A saját zenelejátszóm

Írta: | Kulcsszavak: VoidPlayer . zenelejátszó . bemutató . open source

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]


VoidPlayer v1.6.3 - 2015. november 3.

Gyorstalpaló

Az elsődleges célom a lejátszó létrehozásával egy olyan szoftveralap biztosítása, amivel bármilyen körülmények között bármilyen hangot vizualizálni lehet, és új stílusokat a lehető legegyszerűbben hozzá lehet adni. Ezt úgy kell érteni, hogy a mellékelt kóddal annyira könnyű, hogy ma reggel munkába menet előtt (ébredés utáni röpke egy óra, amiben a reggeli is benne van) csináltam meg hozzá az utolsó két skint.

A bármikor bármi vizualizálásának a jelentése pedig az, ahogy gondolod: mikrofont, a gépen elhangzó összes hangot, bármit elemez valós időben. Ez a DJ mód nevű funkció. Természetesen zenél is, ha már zenelejátszó. Bár a funkciói korlátozottak a konkurenciához képest, amit tudni kell, azt tudja: sorba állítás, lejátszási listák, ismétlés, keverés, egyszerű vezérlés gyorsbillentyűkkel is.

A legelső, 1.0-s verzió 5 látványt tartalmaz:


Space


Electricity


Bars


Merry Go Round


Pulsar

Történelem

Minden akkor kezdődött, amikor meguntam a tanulást érettségire, az tanulás nélkül teljesíthető 4.8-as átlagra. Void Audio SDK projektnéven, majd később Rhythm SDK-ként vetettem bele magam az egész hangelemzősdibe. Ez a kis csomag mindennél egyszerűbbé teszi a vizualizációt. Én pedig imádom az ilyeneket nézni.

Az első verziótól egészen máig a hangerőt, ütemet, és a frekvenciák eloszlását vizsgálja. Először saját képlettel (trianguláris) próbálkoztam, majd fizikát tanulva Danielson-Lánczos algoritmussal szerettem volna elérni a kívánt hatást (el is értem), de közben kiderült, hogy a Unityben végig volt beépített funkció erre, gyorsan bele is építettem.

Egy ilyet viszont demózni kell. Ott volt az ősrégi álmom, hogy csináljak egy saját lejátszót, ami minden igényemnek megfelel, és az egyes feladatokhoz úgy áll hozzá, ahogy az nekem tetszik. A fájlkereső az alapja, erre épül a lejátszási sor, amire pedig a lejátszási listák. Ezt lehet letölteni az oldal tetején. A forrás pedig azért van ott, hogy megoldható legyen, hogy neked is tetsszen. Majdnem minden szoftverem nyílt, teljesen azon a véleményen vagyok, hogy akit érdekel egy program működése, az tudja meg, aki pedig máshogy képzeli el, annak szabad legyen az út afelé.


Jónéhány modul megnyitva.

A szoftver érdekességei

A zenekezelésnek egy elég egyedi formáját hozza el, nem is ismerek olyan lejátszót, ami teljes képernyőn, külön megjeleníthető modulokkal, vagy a sorra alapuló listarendszerrel operál. Számomra ez a legegyszerűbb, legjobb, és legszebb forma. Erre jön rá a vizualizáció-mániám, lejátszás alatt a teljes elérhető képfelület a hang alapján generált látványt kap.

A vizualizáció nem áll meg a zenelejátszásnál, a DJ mód lehetőséget ad arra, hogy azt a hangot alakítsd képpé, amelyiket csak akarod. Konkrétabban, amit a hangkártyád enged. Nem mindegyiken van például sztereó keverő, de mivel a PC-k 95%-ába valamilyen Realtek chip van integrálva, ez valószínűleg nem gond. Amikor rádiót hallgatok Winamp alól, egy VoidPlayert indítok mellé villogni.

Infó röptében: ogg-ot és wav-ot támogat. Egyrészt a Unity ezt a kettőt tudja csak dekódolni, másrészt az MP3 jogilag szánalmas. Amúgy is azt javaslom az embereknek, hogy hagyják az MP3-at, a Vorbis (ogg) fényévekkel jobb, azonos minőségen pedig töredéke a tárhelyigénye. Ha nincs támogatott formátumod, nem baj. Ott a DJ mód.

Hol vagyunk ma?

Az első verzió elég döcögősen futott, eközben ma már hibátlan gyakorlatilag bármilyen gépen. Amikor ezeket a sorokat gépelem, a VoidPlayer már hangeffekt-motorral rendelkezik (a sima balansztól Crystality-ig mindenféle van benne), támogatja a kétképernyős rendszereket és a feliratokat is, hogy csak a nagyobb új funkciókat említsem. Látványból szám szerint 9 van. Letölthető innen.

Hozzászólások

(#1) MineFox54


MineFox54
(őstag)

:R

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#2) Orionhilles


Orionhilles
(senior tag)

Hú, le a kalappal! :K
Most nem vagyok PC közelben, de amint lehet megsasolom :K

– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment

(#3) vamzi


vamzi
(őstag)

A chrome nekem potenciális veszélyforrásnak jelölte a letöltést.

(#4) VoidXs válasza vamzi (#3) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Mindenkinek. Azért is van ott a forrás többek között, hogy lásd, nem az. Azt nem jelöli veszélyesnek.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#5) MineFox54 válasza VoidXs (#4) üzenetére


MineFox54
(őstag)

ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.

(#6) bambano


bambano
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

skinhez inspiráció: [link]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#7) VoidXs válasza bambano (#6) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Ez nagyon szép, csak két probléma van:

1. Előre nem tud mintákat olvasni vagy spektrumot elemezni a szoftver, hatalmas betöltési idő keletkezne.
2. A leütött hangok megfejtéséhez csak közelítő módszer van, amihez még végig is kellene elemezni a számot, minimum a hangerő miatt.

Én olyasmire gondoltam, mint ami a Proximity-nek van, ennek a módszerére pont pár órája jöttem rá, a következő verzióban benne is lesz.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#8) SDDS22


SDDS22
(lelkes újonc)

Szia! Letöltöttem, de sajna csak a .wav fájljaimat érzékeli ez feature vagy bug? :D Viszont .wav-okat gyönyörűen lejátsza, vizualizálja, szóval le a kalappal! ;)

Huawei P8 Lite

(#9) VoidXs válasza SDDS22 (#8) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Csak a wav és az ogg támogatott. MP3 nem, és a szánalmas licencelési formájuk miatt nem is lesz. Én mindenkinek az ogg-ot ajánlom, 128 kbps-on szól úgy, mint az MP3 320-on, vagy még jobban.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.