2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Gyorsétterem-szimulátor - a kezdetek

Írta: | Kulcsszavak: játék . McDonald's . meki . gyorsétterem . szimulátor

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mekifanboyságom már megnyilvánult egy pulcsiban, de az igazi agymenés csak most jön: unatkozó programozótanoncként nekiálltam elkészíteni egy McDonald's játékot. Persze jogi okok miatt nem lehet meki, így a nagyon találó Gyorsétterem-szimulátor nevet viseli, de nemhivatalosan meki. Hogy mi is a Meki... izé, Gyorsétterem-szimulátor? A húszmillió netes főzőcskézős marhaság egyike, csak kicsit komplikáltabban. Vagy kevésbé. Ki tudja, nem játszom ilyenekkel.

A játék indításával meglepő módon a főmenübe kerülünk. Itt éttermünk elnevezése és kiszínezése után kissé személyre lehet szabni a stábot név, nemiség, és hajszín tekintetében. Ez két okból hasznos: egyrészt, hogy a mai eszmerendszer logikája alapján megspórolhassunk 0.1 másodpercet életünkből a név elolvasása helyetti instant karakterfelismeréssel, valamint hogy jobb kedvünk legyen. Fellelhető továbbá egy ultraminimális kézikönyv, a nehézség kapcsolója, valamint a grafikáé is. Tapasztalt játékosok eddigi statisztikájukat is láthatják.


Nem szórakozunk aloldalakkal, egy főmenü, egy oldal, ömlesztett hülyeség.
És egy szép lány. Én csináltam. Nagyon szép.

A dizájnt leszámítva egy végleges koncepcióról beszélhetünk. Animációkon és a helyszín teljes kiépítésén kívül a játék kész, a mechanika 100%-ban le van kódolva, az már nem változik. Ide mindössze egy hét munkával jutottam el, pontosan 7 napja kábé ugyanebben az időpontban kezdtem el rajt dolgozni. A Unity játékmotorral ez ennyire egyszerű, 3000 sornyi szkriptet kellett mindössze írni hozzá, millió dologgal gyorsítja fel a fejlesztést. És a legjobb, hogy bármely platformra exportálható a végeredmény, de a WebGL mindent lefed, ami számít. Csak hát jelenlegi helyzetében induláskor összeomlik, így marad a Web Player, ami PC-s és Maces felhasználókat képes kiszolgálni.

A játék pofonegyszerű: 5 éttermi dolgozónk van, mindegyiknek feladatokat kell kiosztani. Ez lehet a látogatók kiszolgálása, vagy adott étel elkészítése. Nem tűnik nehéznek, pedig nagyon is lehet az: nehéz fokozaton alig lehet bírni a vevőkkel, rövid időn belül sorban álló emberekkel lesz tele az üzlet. Ahhoz, hogy egy rendelést fel lehessen venni, valakinek a pult mögé kell állni. Miután a szükséges ételek listája a játékos rendelkezésére áll, a képernyő jobb oldalán már meg is jelenik, miből mennyi van elkészítve, és mennyi kell még. Ezek után egy dolgozót az adott konyhaasztalhoz vagy a fritőzhöz irányítva elkészülhet a tápláló gyorskaja, ezt szakácsunk a csúszdára dobja, ahonnan a kiszolgáló elviszi, és rendeléstől függően pakol még a tálcára üdítőt.


Gémpléj!
A Unity hatalmas előnye, hogy ilyen grafikát is ki lehet pumpálni egy böngészőből.

Mindössze ennyiből állna tehát a játék, faék egyszerűségű flash-szint, de nem is akar több lenni, csak egy rövid időre szánt szórakoztatás, iskolai lyukasórákra, vagy mekis dolgozók kajaszünetére (most röhögsz, de volt ilyen). A félkész verzió elérhető itt, a szükséges plugin telepítését felajánlja. Minden új változat ide fog felkerülni.

Hozzászólások

(#1) Blasius0704


Blasius0704
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Már működik nállam, néhány dolog logikátlan, de akár a kezébeadnám néhány új dolgozónak hogy játszon vele..bár persze ahoz sokkal pontosabb állomás ismeret kéne a játékba :)

PJ

(#2) VoidXs válasza Blasius0704 (#1) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Hallgatlak. :D

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#3) Blasius0704 válasza VoidXs (#2) üzenetére


Blasius0704
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Burgonyás csak papíron létezik, azt a kasszás szedi..nem kerül a csúszdába, fölösleges út. Drive nincs a játékban, pedig az az igazi szopóroller. Bop termék (nuggets, mcchiken wrapek) szintén nem a csúszdán jön hanem vagy külön csúszda vagy melegentartó (HRZ). Shake-Fagyi gép? Ajánlás? Miért nem járrnak le a késztermékek egy idő után? stb..

PJ

(#4) VoidXs válasza Blasius0704 (#3) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Ott a nehéz mód, te meg egy Drive-ot is akarsz szopórollernek? :D Egy olyan javítás be lesz majd vezetve, hogy a kész terméket odaviszik a vevőnek, amennyiben még nincs kész kaja, ami arra vár, hogy eltűnjön a csúszdáról. Nekem a krumplit eddig soha nem hozta pultos, minden mástól jött. Fagyi van, jó, hogy szólsz, az italgépen van neki nyílás, csak a bejegyzés nem létezett az adatbázisban, így nem rendelt senki. Holnap (ma) javul. Ajánlás? A lejárati idő tervben volt (már voltak értékek, hogy mi mikor rohad meg), akárcsak a takarítás, és a piszkos tálcák elvitele is, de inkább elvetettem, bár ha a kajaodavitel megújul, és részben kiesik a csúszda, talán újra fontolóra veszem, hogy belefér még ez.

[ Szerkesztve ]

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#5) XST válasza VoidXs (#4) üzenetére


XST
(újonc)

Elvileg a kasszasnak kellene ajanlanai dolgokat pl: nagymenuben, szoszt a krumplihoz, baconnel... meg ilyenek. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire van ertelme a jatekban.

[ Szerkesztve ]

(#6) KaiotEch válasza XST (#5) üzenetére


KaiotEch
(PH! nagyúr)

Igen és ha kisgyerekes szülők jönnek be, nem szabad ajánlani neki játékot tartalmazó menüket, Ők kell kérjék. Továbbá a konyhán 1-4-ig legyenek fokozatok termelésből. Ha a krumpli lejár, mert olyan sokáig van a tartóba, akkor vissza kell dobni, átkeverni és újra eladható lesz. Stb.. :)

Ha nem működik jól a Xiaomi telefonod és fejfájást okoz, akkor az a MIgrén? ™ || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#7) VoidXs válasza KaiotEch (#6) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Az ajánlásnak nincs sok értelme, mivel nem beszélget senki senkivel. Csak jönnek, a rendelés pedig magától terem. Mivel van igény rá, hogy tönkremenjen a kaja, ezen dolgozni fogok. :D A termelési fokozatokat nem értem.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#8) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
(PH! félisten)

HC módban lehet whoppert kérni? :D

| Cicu & Cica V | id: fritzkandur (#2997 Bnet) | 3D nyomtató hobbista | eladó Nokia 7 Plus, mecha bill 60% és fullsize: https://hardverapro.hu/tag/mr_csizmas

(#9) VoidXs válasza Mr.Csizmás (#8) üzenetére


VoidXs
(PH! kedvence)

Kanizsán van egy Pingvin nevű étterem. Ott annál is nagyobbat árulnak. A főnököt ismerem, ha sikerül vele tárgyalnom, akkor talán brandesíthetem is a játékot hasonlóan durva termékekkel.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

(#10) Blasius0704 válasza VoidXs (#9) üzenetére


Blasius0704
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Termelési módok:
1: minden rendelésre készül
2: általában a csúszdaszint nállunk: egy sor sajt (8), 2 bigi, van egy termelésirányító ő kéri a terméket
3: itt a grilles irányít amikor egy tálca sajt vagy bigi a tirhez ér aki becsomagolja akkor indul a következő adag
4: 5 másodpercel a toaster felnyilása után jön a következő adag. ehez van egy stopper a grillen.

Mindegyik termelési folyamathoz annyi ember kell ahányas folyamat. A 3as folyamatban nem vagyok biztos hogy ez az mert nállunk soha sem lett még meghatározva hogy melyik termelési módban megyünk hanem éppen ami kellet...

PJ

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.