2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Windows 8 Developer preview felhasználói szememmel.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Hol is kezdjem? Olyan embernek tartom magam aki szeret kipróbálni minden újat és hát próbálkozok is vele ha már feldobták a netre. :) Tegnap este rá is leltem a Windows 8 eme elsődleges példányára és le is kaptam gyorsan mondom hihi itt a telepen még úgysincs ilyen senkinek. :D Jó lesz arcoskodni kicsit. :D Nézzük mik is voltak az éjjeli élmények. Leszedést írást nem mesélem abba nem sok izgalmas van :)

1. Alkottam egy 40 gb-os partíciót mondom ennyi csak elég és nem kér többet így a win7 és az adat partícióm is megmaradt egy kis átméretezéssel.

2. Jöhetett a boot a lemezzel. Nekem személy szerint tetszett a boot kép de azért lehetne szebb is és szerintem lesz is, de ha nem akkor is elégedett leszek vele.

3. Betöltött a telepítő. Itt ami érdekes volt számomra az hogy sem szép háttér mint a windows 7-ben, sem egyből aero. Igaz ez jobb is szerintem gyorsaság szempontjából. Ami nagyon érdekes volt igaz a képről nem derül ki mert máshonnan szedtem nem saját. Miért ajánlotta fel a frissítést? Ki akarná állandóba ezt használni? Maximum is csak másodlagos OS-nek szerintem. Na de mindegy is én új telepítést választottam.

4. Nyelv billentyűzet kiosztás választása. Ez itt egyértelmű nyelv csak angol, de a területi és a billentyű az lehetett magyar is!

5. Szokásos Windows 7-ből már ismert HDD vagy particióválasztó ez semmilyen nehézséget nem okozott hamar megvolt és léphettünk tovább. Ami érdekes a képen a System partíció mérete nekem elég volt a windows 7-é és nem nyekergett másik nagyobb szegmensért.

6. Telepítés megvolt hamar kb. 15-20 perc. Hozzáteszem nem a világ legjobb konfigja az enyém :D (Intel E2180 CPU, 2GB RAM, 500GB HDD. GMA950 VGA)

7. Első boot nem a leg rövidebb új a rendszerválasztó menü, be is sz*rtam először na mondom Win7-nek annyi... :D Erről képet nem találtam, de szerintem nagyon jó lett nekem tetszik!

8. Betöltött az első képek szinte összeestem mondom mi van itt atya úr isten :D Hol vagyok mit csináljak, de a végén azért eligazodtam :D Hálózati kapcsolat, Számítógépnév, felhasználónév beállítása. Majd egy express beállítások, mert én a customban nem igazodtam el sajnos.

Majd a login következett:

9. Betöltött a gépecske kissé akadt... Ezt a windows 7-es driverek megoldották Nekem az UI bejött igaz még mindig nem tudtam megszokni mi hol van meg minek ennyi hülyeség bele de csak alakul még.

10. Benéztem a vezérlőpultba nem egyszerű én amúgy sem szeretem a csoportokat, de így kis keveredés volt a fejemben igan megtaláltam azt, hogy klasszikus módon is megjeleníthető úgy azért elviselhetőbb.

11. Asztal. Semmi extra! A Start gombon kívűl semmi nem változott ebben a verzióban, én jobban összehangoltam volna az UI-val mert így teljesen más világ mintha valami netről leszedett skint dobnék Windows 7-re.

12. Programok használata. Ami érdekes volt számomra az Avast antivírus nem volt kompatibilis és nem telepíthető?? Minden más eddig igen. 1 Hibába ütköztem A net framework 3.5.1-et engedélyezni kellett alig jöttem rá hogy.... de meglett.

13. Hajnal 1 kikapcsoltam a gépet kissé álmos voltam :D

15. Érdekes dolog történt bekapcsolom betölt egy kis net és kékhalál majd 2x ugyan így???!!!!

Érdekes a repair kijelző is megváltozott tetszett nem javított semmit, nem talált hibát. Újraindítás után viszont semmi hiba?! :D

Hát ennyi lenne az én kis írásom a Windows 8 eme nagyon előzetes példányáról. Én személy szerint kíváncsian várom, mit hoznak ki ebből az OS-ből. Kinézetre tetszik, használatra a következő pár napban meglátom.

Köszönöm a figyelmet! Sziasztok!

Hozzászólások

(#1) atidzsiforc


atidzsiforc
őstag

En virtualboxxal probaltam felrakni, de 45% korul befagyott. :(((

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#2) callmeakos


callmeakos
veterán

Annyit kérdeznék, hogy mégis hogy lehetett elkezdeni a telepítést? az iso fájlt be Daemon Toolsba vagy ki lett írva dvd-re vagy mi? mert én még mindig nem jöttem rá, addig meg nem akarom letölteni....

All→M8

(#3) Воланд válasza callmeakos (#2) üzenetére


Воланд
titán

VMWare ;] :DDD

Amúgy meg ha tiszta telepítést akarsz, akkor ki kell írni.

Szerk.: Az íráshoz: Developer Preview, túl sok végkövetkeztetést ebből nem lehet levonni a végleges változatot illetően.

Itten van az új dual boot menü.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#4) callmeakos válasza Воланд (#3) üzenetére


callmeakos
veterán

Sejtettem ;]

Amúgy azt olvastam hogy a WiFi hálózatot nem nagyon szereti....

[ Szerkesztve ]

All→M8

(#5) RakottK


RakottK
csendes tag

Na én is feltraktam most egy fél órája kb. Csak van egy-két dolog, ami nem tiszta. Hol lehet kikapcsolni, vagy restartolni? XD Nem találtam, csak logoff van a startmenünél, ha a nevemre kattintok. A másik meg, hogy Total commandernél nem lehet menteni a beállításokat, mint mikor az UAC be van kapcsolva, pedig offoltam az első indításnál. Meg másolásnál is mindig rá kell menni, hogy rendszergazdaként. Valaki tud ezekre megoldást?

(#6) Воланд válasza RakottK (#5) üzenetére


Воланд
titán

Az elsore: egermutato bal sarokba lehuz, settings es meg fog jelenni jobb oldalt a Power felirat, ha jol remlik. A tobbit passzolom, itt tedd fel a kerdeseidet.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#7) kmisi99


kmisi99
addikt

Én hétfő este felpakoltam virtual boxal és nagyon jól ment bár kíváncsi leszek egy kiforrottabb verzióra ez elég "fura"

(#8) RakottK válasza Воланд (#6) üzenetére


RakottK
csendes tag

Köszi :)

(#9) vivike77


vivike77
tag

Sziasztok hát most nem tudtam válaszolni, de látom azért akadt válaszadó :)
Nekem megy a wlan sőt még a híd kötés is mivel én a megosztott netet osztom tovább. A kikapcsolás bonyolult volt nekem is! ctrl+alt+del és akkor megláttam a kikapcsoló részt..... Ami érdekes nekem még 1xsem kapcsolt ki normálisan.....

(#10) vivike77


vivike77
tag

Érdekes dolog visszatettem Windows 7-be az alapértelmezett OS-t win 7-re így márt alapban a 7-es rendszertöltője jött be :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.