2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Olcsó PC, jó PC.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Mostanság sok szabadidőm lett mivel a drágalátos munkahelyem már több mint 1 hónapja azt csinálja, hogy sms-eket kapok maradjak állásidőm. Így most mar nagyon kipihenve gondoltam miért ne osztanám meg veletek mikor mivel vagyok el itthon ( PC szinten :DDD ) Én személy szerint már-már függőnek tartom magam, hogy cserélgetem gépeim, telefonjaim mindig jön valami új. Mivel anyagilag nem a legjobban vagyok eleresztve így ne várjatok csúcsmodell kütyük bemutatását, mert az az ember sajnos nem én vagyok aki ezt megteszi! :N Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy ha vásárolunk igenis a minnél kisebb ráfordítás a lényeg. Szerencsére olyan helyen lakok ahol ezt meg tudom valósítani, sok ismerősöm hoz jobbnál jobb ízelítőket nekem amikhez alkalom attán jó magyar forintért hozzájuthatom. Így volt ez a következő géppel is! :DD
Sokat vacilláltam mire is használok én egy gépet..... :F Netezgetek azt sokat is! Filmet nézek engem a Full HD stb nem érdekel meg vagyok én elégedve a RIP-es filmekkel is :D A fogyasztás lényeg mert időben olyan napi minimum 12 órát megy a gép, ha nem vagyok itthon akkor is van még aki előtte üljön.
Ilyen embereknek akiknek ez elég találták ki azokat a csodálatos ITX gépeket, de ha azt vesszük nem sokkal olcsóbb mintha egy sima gépet vennénk........
ház+táp: Kb. 8-10K
alaplap (ezek azért még gagyik): Kb. 16-18K
memória (2Gb):Kb. 6-7K
HDD: Kb. 10-11K
ODD: Kb. 5-6K
Ez összesen: 39-52K Közötti összeg valljuk be, szerényebb körben vannak olyanok akiknek ez is sok és ugyan ennyiért vagy kevesebbért kapnának jobb teljesítményt is! (Hozzáteszem ezek az árak Pápai színvonalon mozognak valahol drágábbak, valahol olcsóbbak!) Nekem mostanság ezek az összegek is soknak tűnnek, de azért itt Pápán Szerda és Szombat lehet találni jó dolgokat.
Legutóbbi találatomnál leltem rá egy Asus P1-P5945GCX Barebone gépezetre. Árban, méretre, fogyasztásra tökély így megvettem.
Hazavittem Lássuk mi is található benne:
Asus P5l8l8 SE alaplap
Intel E2160 1,8Ghz 1Mb L2
1 Gb 667 Mhz DDR2
80 Gb WD SataII HDD
Samsung DVD író
Sajnos a legnagyobb bánatra PCIe port nincs agépezetben ehelyett be kell érnünk az integrált Intel GMA950-es GPU-val ami érdekes módon alapban a maximum 400 Mhz mag órajelen üzemelt.

Első dolgom az újratelepítés ez időben meg is esett gondoltam nézzük mit rejt a bios túlhajtani lehet-e stb. És lehetett :D

Szépen muzsikál 2,4 Ghz-en 37-42 C mellett :DD

Windows élményindex sem volt a legrosszabb nekem netre megfelel a kicsike. sőt még a THPS 4 is megy rajt 1280*1024 Full :DD :DDD :DD

A processzor és a memória teljesítményével is meg vagyok elégedve ennél a kategóriánál. Ezekre a következő eredményeket kaptam:

Legnagyobb hiba hogy az előlapi panel usb hangkimenet memóriakártya olvasók mind az alaplapra integráltak és más alaplap nem megy bele ebbe a házba.

Tápegység 200W alapban elég halk a gép a monitorom valamiért hangosabb sercegő hangot ad :DD bár nem tudom miért pedig LCD! :DD

Mindent összevetve számomra megfelelő kis gép. Főleg a kevéske magyar forintért. Tudom az írásba van némi össze-vissza dolog, de legyen mentségemre még kezdő vagyok és talán majd alakul!

Ha valakit érdekelnek még olcsón gépek szóljon és megbeszélhető megírom mik vannak árat küldök és ha jó akkor mehet az üzlet. Ezzel nem haszonélvezőknek szeretnék kedveskedni, hanem azoknak akinek a keret nincs rá, hogy drágábban hasonlót vegyen átvétel náluk csak személyesen és sajnos csak a Dunántúlon. Van egy haverom aki sokat jár minden felé a térségben és el tudja szállítani!

Hozzászólások

(#1) Inhuman01


Inhuman01
tag

Jó kis cikk, csak így tovább :-)
Árban mennyit kóstál így egészben?
Netezgetni, töltögetni tökéletes.

"felhasználónak 17 pozitív és 0 negativ értékelése van" WOT nick: Inhuman82

(#2) Egorov


Egorov
aktív tag

"...több mint 1 hónapja azt csinálja, hogy sms-eket kapok maradjak állásidőm." Na ez mit jelent? :U

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.