2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Negyedmillió kilométer...

Írta: | Kulcsszavak: negyedmillió . kilométer . európa . sofőr

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hirtelen felindulásból összeszámoltam, hogy az elmúlt egy évben mennyit hajtottam. Éreztem, hogy sok lesz, de a végeredményen azért magam is meglepődtem. Dokumentáltan levezettem ~246.000 kilométert 366 nap alatt, ez napi 672 km, ha pedig havi átlag 22 munkanappal számolunk, akkor egy munkanapra közel 1000 km jut. Sajnos munkaórát nem tudom kiszámolni, de 65 km/h átlagsebességgel számolva (nagyjából ez a reális), 3784 óra kellett ezen távolság megtételéhez, vagyis közel kétszer annyit dolgoztam, mint egy átlagos munkakörben dolgozó alkalmazott (heti 40 órával számolva).

A legdurvább hetemen (vasárnap este 7 órától szombat délelőtt 10 óráig) 7531 km-t tettem meg a következő útvonalon: Renningen (DE) - Crewe (UK) - Leeds (UK) - Fulda (DE) - Wiesbaden (DE) - Cadiz (ES) - Barcelona (ES) - Stuttgart (DE).

Egyébként a következő országokban jártam: Ausztria, Németország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Románia, Dánia, Svédország, Norvégia, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Svájc, Liechtenstein, Olaszország, Szlovénia, Monaco, Franciaország, Spanyolország, Andorra, Portugália, Egyesült Királyság.

Mindössze egy gyorshajtásom volt (90 eurós büntetés németben) és egyszer belémhajtott egy parkolóban egy Svájcból hazafelé tartó magyar táncoslány. Balesetet nem okoztam, se kicsit se nagyot, sem egyéb kár nem keletkezett az én hibámból az autóban. Lehet ciki, de büszke vagyok erre a teljesítményre. :)

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
(fanatikus tag)

Mit dolgozol?:)

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) Viszlát válasza mexicanraven (#1) üzenetére


Viszlát
(PH! addikt)

Furgonnal árufuvaroztam az elmúlt évben. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#3) nincsisbéla


nincsisbéla
(fanatikus tag)

Te aztán falod a csíkokat! :K

Mentalita'

(#4) Avicularia


Avicularia
(PH! kedvence)

Tachográfos kocsival nehéz lett volna ezt megcsinálni. Mikor Ausztriába jártam hatszázpár kilométer volt meg minden nap heti 5 napban, de az 7.5 tonnás verda volt.

(#5) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Ez szép! Főleg a mindenféle balesetmentesség!
Amúgy már egész szépen megközelítetted a Holdat. ;] Ilyenkor érezni igazán a távolságokat :)

(#6) Avicularia


Avicularia
(PH! kedvence)

Egyébként az ilyen sz@rrádolgoztatott sofőrök okoznak nagyon sok balesetet,mikor halál fáradtan is dolgoznak.
Én kimondottan örültem mikor bejött 2006 vagy 2007-ben a nagyon durva másfél órás túlvezetésért járó 400K-s büntetés.
Előtte nem tudtam nemet mondani egy főnöknek,mert simán kifizette a túlvezetésért a büntit,de 400K-ra már egyik sem mondja ,hogy nem probléma majd kifizetem.

(#7) aero. válasza Viszlát (#2) üzenetére


aero.
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sprinter meg Ducato féle dobozosokkal? Ilyen DHL, UPS féle cég?

(#8) zoo8800


zoo8800
(PH! kedvence)

20-25 év alatt vezetek ennyit :D

"nagyon best buy vétel"

(#9) Иван


Иван
(őstag)

Kegyetlen :K

In a coat of gold or a coat of red, a lion still has claws / and mine are long and sharp, my lord, as long and sharp as yours. / And so he spoke, and so he spoke, / that Lord of Castamere...

(#10) Viszlát válasza Avicularia (#6) üzenetére


Viszlát
(PH! addikt)

Szívem szerint én is beszereltetném a tachográfot a 3.5t össztömegű autókba is, de sajnos tisztában vagyok vele, hogy akkor be is halna a kisautós fuvarozás. Németben egyébként 3000 EUR egy túlvezetés vagy túldolgozás, szóval ott a furgonosokat se nagyon hajtják már.

Amúgy ahhoz képest, hogy a magyar furgonosok 90%-a ilyen körülmények között dolgozik, meglepően kevés az ebből származó baleset. Nekem a legdurvább egy Mosonszolnok - Valencia kanyarom volt, akkor 42 órát vezettem egyhuzamban, mindennemű pihenés nélkül, csak tankolni álltam meg. Őszintén szólva a mai napig nem tudom felidézni, hogy bizonyos szakaszokon mi történt, de azt a céget ott is hagytam (állandó túlsúly, sehol nem lehetett pályán menni és sok egyéb őrült dolog miatt).

Dany: ebbe így bele se gondoltam... durva. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.