2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Macskafogó 2. Jött, látott, de engem nem győzött meg.

Írta: | Kulcsszavak: macskafogó . 2 . győzött

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!
Már régen írtam a Logout-ra, gondoltam most bepótolom a hiányt. Mivel alkalmam volt a közelmúltban megnézni a Macskafogó 2 - A Sátán Macskája című rajzfilmet, ezért úgy gondoltam, hogy leírom a véleményemet róla.

A történet dióhéjban: A Macskafogó 2 ott folytatódik, ahol az első film véget ért. Emlékeztetőül: 1986-ban a Macskafogó nevű gépkutya segítségével az egerek megszelídítettek minden macskát. 2007-ben kiderül, hogy mégsem. A pafrikai dzsungel mélyén ugyanis maradt egy kisebb pacifikálatlan macskapopuláció, akik még csak nem is hallottak a Macskafogóról, és azóta is békésen üldözik az egereket. Vadászat közben elkapnak egy Stanley nevű újságíró-egeret, akinek persze eljár a szája. A törzs varázslója, Mióka alvilági segítséget kér, majd a vadmacskák útnak indulnak, hogy felszabadítsák elnyomott, azaz a Macskafogó által megszelídített testvéreiket. A civilizált világban ismét kitör a harc macskák és egerek között. A macskák testi fölényüket használják némi alvilági segítséggel, az egereknek viszont továbbra is ott a Macskafogó. Hogy ki nevet a végén? Erre is választ ad a Macskafogó 2 - A sátán macskája.


Hát nem tudom ki hogy van vele, de nekem az első rész nagyon tetszett, különösen a patkányok és Fritz Teuffel karaktere. A második részben majdnem minden fontosabb szereplő feltűnik az első részből. Persze mindenkin meglátszik az eltelt 20 év, a karakterek megöregedtek, elhíztak, és az egyéb civilizációs betegségek áldozataivá váltak.


Az új karakterek közül nekem egyedül a Sátán Macskája tetszik, bár elég elnagyoltan alkották meg, de ez sajnos látszik a többi karakteren is. Valahogy elnagyoltnak tűnik a kézzel rajzolt szereplők kidolgozása. Lehet hogy jobban jártak volna, ha számítógéppel készítik a figurákat, a mai trendnek megfelelően.


A Macskafogó 2 több nagy sikerű filmre utaló poént is tartalmaz, például amikor a Sátán Macskájának távolra néző szeme egy-az-egyben a Gyűrűk Urának, Szauron-nak a szemére hasonlít. Sajnos azonban akármennyire is jól elkészített alkotásról van szó, annál nagyobb csalódást okozott számomra a film. Mondjuk az első rész mai napig az egyik kedvencem, és lehet hogy csak a felfokozott várakozás miatt csalódtam a folytatásban. Mindezek ellenére a film abszolúte nézhető, de semmi egyéb. Egy mozijegyet kifizet az ember érte, de DVD-n már csak a gyűjtők fogják megvenni szerintem.

Az én osztályzatomban egy jó erős 3-ast érdemel a film. Egyedül a régi karakterekhez passzoló új poénok miatt érdemes egyszer végignézni.

Hozzászólások

(#1) (Kolombusz)


(Kolombusz)
(PH! nagyúr)

Én nem láttam a filmet, de annak nagyon örülök, hogy nem számítógépes grafikát alkalmaztak, utálom, hogy már minden rajzfilm azzal készül, elveszti a varázsát.

(#2) Jégkokó


Jégkokó
(PH! kedvence)

Hát nekem az első rész se tetszett ugy igazán, akárhányszor adták a tv be én mindig elaludtam rajta.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#3) misanthropy


misanthropy
(újonc)

Az "engemet"-tel csináljunk valamit, rossz nézni.

(#4) Vistaboy válasza misanthropy (#3) üzenetére


Vistaboy
(PH! nagyúr)

Módosítva. :P Kösz.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#5) Vistaboy válasza (Kolombusz) (#1) üzenetére


Vistaboy
(PH! nagyúr)

Akkor fogalmazzunk úgy, hogy kár hogy nem a régi animátorok készítették. Az első rész is kézzel készült, mégis valahogy jobban kimunkáltnak tűnik az, mint a mostani.

Néhol nagyon felületesen vannak megrajzolva a figurák, mint anno a Tom&Jerry-nél is, az eredeti rajzfilm sokkal jobb és szebben vannak megrajzolva ott is a figurák. Az újabbakban semmi árnyékolás és színátmenet, csak a marha nagy kontúrok és az egyszerű fill-ezős színezés.

Persze ez csak személyes észrevétel.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#6) Viktor0610 válasza misanthropy (#3) üzenetére


Viktor0610
(Jómunkásember)

Miért?

Ahogy a népdal is mondja: "Te engemet, én Tégedet..." ;)
(Ez a költői szabadság. :D )

Aláírás (nem kötelező megadni) - "Egy csúcsteló és a Zs kategóriás gyártótól származó rizskályhád között van még néhány átmenet." :-DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.