2019. június 19., szerda

Gyorskeresés

Nokia N770- Ismerkedjünk a Maemo-val: Episode II.

Írta: | Kulcsszavak: nokia . maemo . multimédia

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nemrég ennek a kis eszköznek a multimédiás részét ismertettem meg a nagyközönséggel. Most itt az idő, hogy a WLAN funkciót is szemügyre vegyük egy kicsit.

Először is találnunk kell egy Wlan hálozatot melynek segítségével kapcsolódhatunk az internetre. Ezt az akadájt elég gyorsan és zökkenőmentesen veszi a kis masina. Gyorsan és hatékonyan megkeres minden, a közelben lévő zárt vagy szabad hálózatot és a megfelelőre rábökve már csatlakoztunk is. Ezután nincs más dolgunk mint belépni a webböngészőbe és uralmunk alá venni a világhálót, mely többé kevésbé elég élvezetes és zökkenőmentes is. Az egyszerűbb oldalak, mint például a Google vagy a Gmail nem jelentenek különösebb problémát, de amikor már valami bonyolultabb és összetetteb oldalt kívánunk megetkinteni igencsak megküzd a kis készülék. Megjeleníti nem arról van szó, de a türelmünket jócskán próbára teszi. De ez oldalanként változhat, mert más bonyolultabb, dekoratívabb oldalaknál semmi probléma nem merült fel.

A különböző oldalakon való navigálás egyszerű a nagy felbontású kijelzőnek (800x400) köszönhetően, mivel oldalra scrollozás nélkül teljes egészében jelennek meg a weboldalak. Egy két oldal tördelésénél akadtak problémák,de olyan rettentően súlyos hibát nem vettem észre. Viszont ami felettébb kellemetlen volt az a youtube videókkal való inkompatibilitás. Sehogysem bírtam rávenni, hogy lejátsza ezeket, még az m.youtube.com-on keresztül sem ami pedig egy mobil eszközökre optimalizált forma. Ez számomra érthetetlen, mivel erre bármely Symbian OS-el ellátott WLAN képes mobiltelefon hajlandó.

Összességében vegyes érzelmeket kelt a böngészés ezen az eszközön, mivel egy kicsit többet vártam volna egy olyan készüléktől ami a netezésre lett kihegyezve. Félreértés ne essék, nem rossz a készülék és a koncepció sem, de kopromisszumok nélkül nem ússzuk meg sajnos.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.