2022. január 28., péntek

Gyorskeresés

Windows 11 VirtualBoxra

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Gondoltam kipróbálom eme új rendszert, de nem élesben. A melós pc-m elvileg megfelelő, 8.gen I5, 8GB ram, 256GB ssd, bőven elég szabad hellyel. Igen ám, de miután elindult a virtuális gépen a telepítő, közölte, hogy no no, erre nem megyek fel öcsém!
Úgy látom elég sok ember belefutott ebbe a problémába, és sok oldalon megtalálható a megoldás is. pl: techadvisor

Röviden tömören: ahol közölte a telepítő, hogy he he megszívtad, tuti nem fogsz kipróbálni, ott nyomni kell neki egy shift+F10-et, erre elindul a parancssor. Ott pedig már meg lehet nyitni a grafikus felületű regisztrációs adatbázis szerkesztőt: a regedit paranccsal.
Regediten belül: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup Ott kell létrehozni egy új kulcsot LabConfig néven. Ennek pedig adhatunk pár DWORD (32-bit) értéket, attól függően melyik korlátozást akarjuk kijátszani:
BypassTPMCheck
BypassSecureBootCheck
BypassRamCheck
BypassCPUCheck
Ezeknek pedig 1-es értéket kell adni.
Nálam a TPM-be kötött bele, illetve a SecureBoot-ba, de miután a varázsszavak bekerültek a regeditbe, már települt is fel a Win11.
Hogy tetszik-e? Ilyen rövid idő után még nem dőlt el, nyilván majd éles környezetben kiderül mit tud, mennyire válik be. DE arra még ráérünk...Megvárom míg mások szívnak vele, és kijönnek az esetleges hibajavítások. :D

Slussz poén, hogy az ezeréves AMD A8-4500M-es laptopomra is feldobta az ajánlást a Win10. Kérdem én, minek? :F Ok, biztos elfutna rajta, csak ugyanígy ki kéne játszani a rendszert... végül is a Win10 is teljesen használható vele.

Hozzászólások

(#1) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
senior tag

Köszönöm a tippet, én most egy WMware Workstation Playerre dobtam fel.
Annyival talán érdemes kiegészíteni, hogy miután beírkálta az ember a dolgokat, utána a bal felső sarokban a kék vissza gombot kell nyomni, utána már mehet tovább rendesen. Nem rémlik, hogy korábbi installerekben lett volna ilyen gomb, úgyhogy én alig vettem észre.

(#2) Oldman2 válasza Kisgépkezelő (#1) üzenetére


Oldman2
veterán

Köszi!
:R

(#3) bobalazs


bobalazs
veterán
LOGOUT blog

SZép munka

(#4) Kisgépkezelő válasza bobalazs (#3) üzenetére


Kisgépkezelő
senior tag

Jól szétb..szták a jobb klikk menüt. Mert ugye az egységes kinézet sokkal fontosabb, mint a használhatóság.

(#5) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
addikt
LOGOUT blog

nekem Vboxban a regmókolás nem működött..egyetlen egy módszerrel tudtam feltenni, az pedig a Win11-es Install fájl átcserélése egy Win10es telepítőbe.

 iPhone 11 64GB  Watch6 Product(RED) // Asus TUF Gaming A15 FA506IC // Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.