2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Terminátor könyvek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Időrendben a könyvek:

Halálosztó 2029 sorozat:

1. Rideg évek
2. A próféta
3. Rajtaütés
4. A mutáns
5. Szintetikus rémálom
6. Révület
7. Drótfátyol
8. Két tűz között
9. Vérvörös hajnal
10. Vadászok vadásza
11. Különleges kommandó
12. Túlélők háborúja
13. Kétesélyes játszma
15. Orosz rulett
16. A gépisten tévedése
17. Gép/ember
18. Ártatlan vér
19. Totális annihiláció
20. A végítélet gyermeke

Terminator sorozat:

1. Halálzóna
2. Ellencsapás
3. Invázió
4. Tűzvihar
5. Esélytelenek
4. Folyékony fém
5. Folyékony fém 2 (A stratéga)
6. Folyékony fém 3 (Megtorlás)
7. Fémpokol

Terminator fantasy sorozat:

1. Démon a jövőből
2. Az orgyilkos
3. A gólem
4. A leszámolás

A filmek hivatalos regényváltozatai:

1. A Terminator
2. Terminator 2 - Az ítélet napja
3. Terminator 3 - A gépek lázadása
4. Terminator Megváltás - Hamvaiból a főnix
5. Terminator Megváltás

A Terminator 2 hivatalos folytatása
(mivel a 90es években íródtak, ezért a harmadik-negyedik részt figyelmen kívül hagyták)

1. A hasonmás
2. Közelgő vihar
3. A jövő háborúja

--------------------------------------------------------------------------

Terminátor 2029
Röviden, tömören a tartalmuk azoknak, akiknek nincs idejük elolvasni.
http://moly.hu/polcok/halaloszto-2029-sorozat

Rideg évek (Halálosztó 2029 1.)

Az Ítélet Napját követően Európában tombol a háború. A túlélők csak az életben maradással foglalkoznak, azzal senki nem törődik, kik vívják a háborút. Életben maradni, bármi áron, csak ez számít.
Jacques Mordeaux csupán tizenhét éves, de már tapasztalt túlélőnek számít. Otthonát azonban csak akkor védheti meg, ha akár ölni is hajlandó. S az ilyen kaotikus időkben nincs helye könyörületnek. Amikor azonban összetalálkozik egy idegen leánnyal, rá kell döbbennie, hogy élete fordulóponthoz érkezett. Joshua olyan gondolatokat ültet el a fejében, melyek megkérdőjelezik mindazt, amire addig alapozta életét… A lány egy ellenálló mozgalomról álmodik, amely képes visszafordítani a visszafordíthatatlannak tűnő folyamatot, és felvenni a harcot a kiborgokkal, akikről senki nem tudja, vajon áll mögöttük valaki, vagy csupán az evolúció egy újabb teremtményéről van szó, aki arra készül, hogy átvegye az emberiség helyét.
Egy háborúban, ahol egyértelműen a kiborgok mellett szól minden, vajon mit tehet két ember, még akkor is, ha támogatókra akadnak?
Nem sokat. De megpróbálni mindenképp érdemes.Megismerkednek Árnyékjáróval, aki az orosz titkosszolgálatnál dolgozott. Sikerül pár gépet elpusztítaniuk is, szereznek plazmafegyvert tőlük.. Kiszabadítanak foglyokat is, a tábornokot, meg a lengyelt. Valamelyik részben kutya is van... de nem tudom- hol

10/7

A Próféta (Halálosztó 2029 2.)

Amikor az ember nem bízhat meg szinte senkiben, amikor minden nap új gyötrelmeket tartogat, amikor egy falat élelem fontosabb lehet a szeretetnél, amikor néha az élet kevesebb ér egy golyónál, amikor nem elég, hogy a háború borzalmaival kell szembesülnie az embereknek, hanem azzal is számolniuk, hogy az emberiség napja leáldozóban van… nehéz optimistának lenni.
Jacques Mordeaux és társai, a lassan szerveződő Ellenállás a lehetetlenséggel határos célt tűzött ki maga elé: új irányt adni az események folyásának, egy utolsó lehetőséget az emberiségnek. A gépekkel szemben harcolni azonban csupán az orosz rulett egy formája; előbb vagy utóbb eldördül a fegyver, s valaki biztosan meghal.
Amikor a városban egy meghatározó vallási vezető bukkan fel, aki kísérteties hasonlóságot mutat Jézussal, sokan találják meg magukban a bűnbocsánat utáni vágyakozást, s felismerik, milyen bűnös életet éltek az elmúlt években.
Ám semmi nem az, aminek látszik.
Az albinó fickó nagyon hasonlít Jézusra. Egy torzszülött meg egy csaj mellé áll rögtön az elején, pedig meg akarták enni elsőre. Utána egyre többen csatlakoznak hozzájuk, és a metróban alakítanak ki tábort. Sajnos a gépek rájuk találnak, és mindenkit megölnek.

10/8

Rajtaütés (Halálosztó 2029 3.)

A lassan szerveződő francia Ellenállás megbizonyosodott arról, hogy Párizs déli részén egy kiborg fegyvergyár található. Megsemmisítése nem csupán komoly fegyvertény lenne az emberek számára, hanem egyszersmind lehetőséget nyújtana a kiborgok ellen is hatékonyan használható fegyverek megszerzésére. S ami nem elhanyagolható: ott minden bizonnyal egyszer s mindenkorra eldönthetnék, valóban gépekkel állnak szemben, vagy emberek irányítják a háttérből a kiborgokat. Ám egy kiborgot megsemmisíteni önmagában sem kis feladat, nemhogy egy egész gyárat, melyet alighanem gépemberek tucatjai őriznek.
Az Ellenállás megpróbál újabb tagokat toborozni maguk közé, hogy ezzel is növelje a rajtaütés esélyét. Bár vajon mennyit számít, hogy egy vagy tíz százalék az esély a sikere? Egykori titkosszolgálati ügynökök – az Ítélet Napját megelőzően ideológiai okokból kifolyólag ellenségek – fognak össze azért, hogy sikerre vigyék az emberiség első igazi, szervezett akcióját a gépek ellen. A kérdés csupán az, képesek-e felülemelkedni önmagukon, túltenni magukat régi sérelmeiken, s minden tudásukkal az új, minden eddiginél szörnyűbb ellenségre koncentrálni?
Mert e nélkül biztosan elbuknak.
Meglehet, így is.
A végén sikerül a gyárat felrobbantani, de Árnyékjáró meghal, a német viszont sikeresen elvisz egy rakás plazmafegyvert a többiekhez. Úgy jutottak be, hogy egy rossz kiborgot ültettek a vezetőülésre, és plazmával lőttek ki az "ellenállókra" akiket eljátszottak. A gyárat csak 2 robot védte, de azokat legyőzték nagy nehezen. A gyártósorok is ellenük fordultak, de a plazmával rendet vágtak ott is.
Elvileg ebben van az is, hogy elgázosítják Párizst. Ezekkel a szereplőkkel nem találkozunk többet sajnos.
10/8

Különleges kommandó (Halálosztó 2029 4.)

A gépek mindinkább visszaszorulnak a faj túléléséért harcoló emberekkel szemben. A háború nem egészen úgy alakul, ahogyan azt a Gépisten eltervezte. A humánok egyszerűen kiszámíthatatlanok: szinte a lehetetlennel határos valami működő stratégiát kidolgozni ellenük. A régi szép időknek vége, amikor a Gépisten még hónapokban számolta az emberiség hátralévő idejét.
A Skynet egyetlen embert okol a kudarcokért.
John Connort, a Főparancsnokot, a humán erők legendás vezetőjét.
Ha ő nem élne, minden megváltozhatna… Az emberek elveszítenék azt, aki átsegítette őket a legnehezebb helyzeteken is. Aki megtanította hinni őket a győzelemben.
Eddig egyetlen kiborg sem jutott hozzá elég közel, hogy egy pontos lövéssel véget vessen ennek a diadalmasan felfelé ívelő karriernek…
Ám a Gépisten még nem adta fel terveit.
Meg akar szabadulni Connortól, hogy őt kiiktatva lezárja ezt az átkozott háborút. Hogy egyszer s mindenkorra eltüntethesse az emberiséget a bolygó felszínéről.

Ebben a részben kiderült, hogy a Skynet készített magáról másolatot, de ez nem volt jó ötlet, mert alig bírta leküzdeni. Jelenleg Ausztriában van a másolat elvileg.
Az Alfa Adam Pressler néven rejtőzködik. Egy kisebb bázist sikerül teljesen kiírtania. Ez egy tanulásra is képes prototípus.
Van benne egy leírás egy másik alfa egység lelepleződéséről is, amikor a gyereket cukorral akarta megvesztegetni, de simán rájöttek, és kilőtték.
Adam Pressler végül megsemmisíti az Ököl bázist. A bázist vezető nő adott neki gyógyszer helyett mérget, de mivel nem hatott a gépre, lebukott. Sajnos így is ő nyert, mert simán kilőtt mindenkit, és hívta a társait is.
Végül egy másik embercsapatot követve eljutott egy 500 fős bázisig, ahol az alagsor alatti csatornában bújt el. Ekkor kihallgatta, hogy jön Connor. És tényleg jött, az Alfa áttörte a falat, és sok áldozattal együtt kinyírta. A végén persze kiderült, hogy csak egy hasonmás volt. Természetesen a jelentést elküldték a Skynetnek, hogy higgye azt sikerrel járt.
10/8

Kétesélyes játszma (Halálosztó 2029 5.)

A Skynet öt különleges Alfa egységet indított útnak azzal a céllal, hogy azok megtalálják majd likvidálják a humán erők főparancsnokát, John Connort. Az öt kiborgból három már biztosan nem ér célba. Ezek már úgy néznek ki, mint az emberek. Kettő azonban még Los Angeles utcáit járja, s bármikor lecsaphatnak.
Cathy Meisner egyike azon szerencsétleneknek, akik a Skynet különös gonddal őrzött fogolytáborában élnek. Egy életre-halálra szóló küzdelmet követően lehetősége nyílik a szökésre, és ő nem habozik megpróbálkozni a lehetetlennel. Menekülés közben egy másik szökevénnyel akad össze, aki a pasija volt s együtt sikerül kijutniuk a Skynet fogolytáborából.
A társa azonban, akiről úgy hitte, ismeri, meglehetősen furcsán viselkedik. Meisner nem tud választ adni a benne megfogalmazódó, gyötrő kérdésekre, csupán annyit tud: ez a férfi már nem az, akit ő ismert… Végül kiderült, hogy robot, és plazmával kinyírták.

Ebben a részben fejtik ki, hogy a Skynet folyamatosan kutat új adatok után, kódokat tör fel. Egy informatikai laborba is betör, de megszívja, mert egy csomó vírust szabadít magára. Sajnos végül a különféle antivírusokkal legyőzi, de így is 90 másodpercébe telik, ami alatt sokan megszöknek, sok gép elpusztul.
10/7

Két tűz között (Halálosztó 2029 6.)

Az Ítélet Napja után Chicago a halott városok sorába tartozott. Megannyi felhőkarcolója úgy omlott össze az atomrobbanást követő nukleáris szélvészben, mintha üres gyufásdobozokból lettek volna felhalmozva. Az egész világot elborító porfelhő és a nukleáris tél itt is éreztette hatását: a Michigan-tó és a Chicago-folyó befagyott, és nem is engedett fel húsz éven át. Amikor a Skynet világot behálózó információs csápjai Chicagót is bekapcsolták a hálózatba, úgy tűnt, a város teljességgel kihalt, vadállati szintre süllyedt egymással és a sugárzás miatt mutálódott patkányokkal vívják, s ha nincsenek Halálosztók, Vadász-Gyilkosok, Fejvadászok, akkor is kihalnak.
A Gépisten és az emberek háborúja huszonkét éve zajlott. A ellenállás egyre összefogottabb lett, a Los Angeles-i központ irányításához egyre több, távoli vidéken megszerveződő divízió csatlakozott.
Ám mégis akadtak városok, ahol nem a kiborgok voltak az elsődleges ellenfelek, és igaznak bizonyult a mondás: ember embernek farkasa. Ilyen város volt Chicago is…
A Vicelords nevű banda uralja a város nagy részét, a folyó túlsó oldalát meg az ellenállók. Van egy tudós, akit a bandatagok elfognak, és meg akarják enni. Végül a vezérük elég okos ahhoz, hogy ne, mert számítógép zseni. A kis vézna alak sok borsot tör az orruk alá, mert amikor átviszik javítani, hangoskodni kezd, és felfedezik őket a robotok. Végül megszökik.Belefut az ellenállásba, akiknek szintén kell. A két csoport harcolni kezd, végül a gépek is beszállnak, és mindenki hazamenekül. Az ellenállók nyernek, mert sikerül egy vadászt elkapni és kicsit átprogramozni. Elküldik a banda koordinátáit a skynetnek, és mivel elhitetik vele, hogy a banda az ellenállás, szépen lerohanják őket a gépek. Az egyik fickó motorral menekül, meg is ússza. A bandavezért egy Alfa kihívja, és simán legyőzi. Végül a menekülőkkel megy.
10/8

Vadászok vadásza (Halálosztó 2029 7.)

A gerillák rajtaütésre készülnek. Már harmadik napja kuporognak rejtekhelyükön, dacolva a hideggel és a nélkülözéssel… csakhogy rajtaüthessenek a Skynet egyik utánpótlás szállítmányán.
Azonban az események nem úgy alakulnak, ahogyan elképzelik… A kiborgok ellentámadást indítanak még a gerillák reagálása előtt, és az emberek eszeveszett menekülésbe kezdenek. Csak a véletlenen, no meg Louis-Bernard Seiffer éleslátásán, hogy rádöbbennek, nem térhetnek haza, mert kiborg vadászok követik őket távolról… arra várva, hogy a menekülők nyomán eljussanak a humán bázisokig. Tudni, hogy nem térhetsz haza, miközben a nyomodban kiborgok járnak… nos, nem kis teher. Ráadásul nincs szinte semmi, ami megerősíthetné Seiffer megérzését. Vagy mégis? …
A kiborgok egy új típusa jelenik meg, amik követik az embereket, de csak 6 darab. A lényeg, hogy van egy légi egységi is.
Az egyik főszereplőt végül megmenti egy mutáns, aki gyors, hangtalan. Egy hotelben beszélgetésbe is fognak, ott lesz Seiffer is.
A gépek követik őket, ezért cselt eszelnek ki, egy üres épületben eljátsszák, mintha az lenne a bázis. A trükk beválik, és sok gépet elpusztítanak. A túlélők lejutnak a csatornába, ahonnan haza tudnak menni épségben.
10/8

Túlélők háborúja (Halálosztó 2029 8.)

A háború egy pillanatra sem szünetel. Seiffer, Fountes és Vadászok Vadásza váratlan felkérést kap egy Snake nevű nőtől. Küldetésük célja meglehetősen bizarr egy gépek elleni háborúban: egy másik gerillabázist kell kifüstölniük, állítólagos árulókat elpusztítani. Azonban Snake szaván kívül semmi nem bizonyítja, hogy valóban árulókkal állnak szemben, s ez komoly dilemmát okoz a három férfinak.
Vajon hol az a határ, amit nem szabad átlépniük ebben az átkozott háborúban? Hajtsák végre a parancsot vagy hallgassanak megérzéseikre? Hogyan lehet leleplezni az árulókat, vagy megbizonyosodni arról, hogy csupán egy átkozottul ravasz öszeesküvésről van szó?
A probléma adott… a megoldás nehéz. Végül eljutnak az árulók bázisára, és szinte egyenként levadásszák őket. Egy alfa is előkerül közben, illetve az egyik ottani velük van, bár nem 100 százalékosan biztosak benne. Végül úgy is meghal.A Szivárvány bázis megsemmisül.

10/8

Orosz rulett (Halálosztó 2029 9.)

A Los Angeles-i Ellenállás árulóinak az utolsó pillanatban sikerül elhagyniuk a megsemmisülő Szivárvány Bázist, így Snake és társai nem pihenhetnek egy pillanatra sem, hiszen ha az árulók odafenn, a felszínen egérutat nyernek, akkor mindenek vége. A felszín azonban számos rejtekhellyel szolgál minden gerilla számára, így az üldüzőknek minden döntésüket meg kell fontolniuk, ha nem akarnak lemaradni. Ráadásul csoporton belül is különbözőek a vélemények, hogy merre menekülhettek az árulók.
Ilyen helyzetben nem könnyű helyes döntést hozni. Az idő pedig egyre fogy…
Kétfelé válnak, az egyik csapat Vadásszal a bankba megy, a másik a tartalék bázisra. Végül sikeresen levadásszák az összes árulót, bár Seiffer meghal.

10/8

A végítélet gyermeke (Halálosztó 2029 10.)

Los Angeles háború kínozta városában a Sors szeszélye különös figurákat sodor egymás mellé. Egy tudathasadásos, rémült kislányt és egy gyermekét vesztett, embertársaitól elidegenedett nőt, a Beverly Hills-i Csillag Bázis gerilláját. A társadalom két számkivetettje hamar egymásra talál, de boldogságuk nem lehet hosszú életű és a Gépisten serege hamarosan szétdúlja azt a csipetnyi békét is, ami osztályrészük lehetett volna.
De vajon miért űzik a kislányt oly engesztelhetetlen megszállottsággal kiborgok légiói? És vajon ki az a titokzatos barát, aki minden éjszaka felbukkan, hogy a pirkadattal együtt nyoma vesszen és aki bámulatos módon uralni képes a lelketlen gépeket? Ki az a félelmetes Keresztember, akitől a kislány jobban retteg mindenki másnál? Vajon milyen titkokat rejt még a gyermek múltja?
Végül, amikor embertársaik is ellenük fordulnak, a párosnak új dilemmával kell szembesülnie. Kik az igazi ellenségek? Az emberek, vagy a kiborgok? A Keresztember otthonában ott a válasz, csak meg kell szerezni…
A kislány egy kicsit skizofrén volt, illetve mutáns is. Sikeresen megértette a gépek rádióüzeneteit, sőt parancsot is tudott kiadni nekik. A keresztember nem más, mint Jézus. A kislány pedig azért félt tőle, mert a kiborggyártó üzem a templom alatt volt, így ő azt hitte a keresztember küldi a gépeket. A végén 2 napot boldogok az édesanyjával, mert mindkettőjük számára kiderül, hogy ők rokonok. A végén sikeresen felrobbantják a gyárat, bár a nő és a férfi is meghal, illetve a nő összetalálkozik az első T1000-es modellel.
Jó rész.
10/8

Drótfátyol (Halálosztó 2029 11.)

Egy gyűjtőmunka során különös adatokra bukkannak a gerillák Lennoxban. Az adatok dekódolása után kiderül, hogy egy rég elfeledett Bázis lapul valahol Santa Monica kies negyedében. Egy Bázis, mellyel sok-sok évvel ezelőtt titokzatos körülmények között szakadt meg a kapcsolat. A Parancsnokság úgy dönt hát, hogy itt az ideje utánajárni a két évtizedes rejtélynek, s egy jól képzett alakulatot küldenek az elveszett építmény felkutatására.
Ám amikor az alakulat megérkezik, hamar rá kell döbbennie, hogy jobb lett volna, ha a hely holléte örökre feledésbe merül. A Bázis mélye ugyanis olyan titkokat rejt, melyre az emberek talán még nincsenek felkészülve. Mint ahogy ők sem.
De mi van akkor, ha a szörnyű titok önmagát akarja leleplezni? Vajon meg lehet-e akadályozni, hogy felszínre kerüljön a rejtély? El lehet-e kerülni a tragédiát? És mi történik akkor, ha a Parancsnokság pont az alakulatot látja az eltűntetni kívánt információ egyetlen forrásának?
A bázison beiológiai kísérleteket folytattak, kiber zombikat hoztak létre. Közülük több még működőképes maradt. Jules hadnagy a legnagyobb, legerősebb. A gerillák között volt Holly, aki az adatokat akarta megszerezni. Ez sikerült is neki, de végül a liftben utólérte az egyik zombi. Sokan meghaltak, végül leomlott egy robbantásban az épület nagy része, de a főgonosz nem halt meg, hanem kijutott a felszínre és elindult Lennoxba. 3 gerilla is életben maradt, de tudják hogy már nem mehetnek haza, mert megtudták a bázis titkát.
Sok hasznos fejlesztés lapul ott, álcaháló, álcagömb, stb.

10/9

A Gépisten tévedése (Halálosztó 2029 12.)

A Skynet komoly csapatösszevonásokat tart Los Angeles keleti részén. Lépései hűen tükrözik a gerillák csapatmozgásait… olybá tűnik, mintha a Gépisten mindig egy lépéssel az emberek előtt járna. A Főparancsnokság idegesen szemléli a gépek váratlan térnyerését és az egymás követő reménytelen összecsapásokat, melynek iszonyatos veszteségei azzal fenyegetnek, hogy az Ellenállásból hamarosan múlt időben lehet csak beszélni Los Angelesben.
Vajon a Skynet ennyire remek taktikus? Vagy olyan információforráshoz jutott, aminek alapján biztosra mehet döntéseiben… Akármelyikről is legyen szó, mindenképp megoldást kell találni a problémára. És az emberek-gépek háborújában ez többnyire azt jelenti, hogy valakik olyan küldetésre indulnak, ahonnan nincs visszatérés. Mégis mindig akad, aki vállalja ezt a szörnyű terhet. Mert a lehetséges jövő nem egy-két emberéleten múlik…
Egy összecsapsással indul a történet, ahol egy egész került egyszerűen eltűnik a föld színéről. A kiborgok persze előtte visszavonultak.
Egy túlélő maradt. Őt megmenti egy pickuppal valaki. Az autót egy átprogramozott T800-as vezeti. A 2 ember összefog, hogy leadja a jelentést, de az átjátszó már nem működik, a T800-as pedig beleesik egy zúzdába.
Kingstone és Dick elmennek egy menedékre, közben mutánsok üldözik őket. A gépek összecsapnak a mutánsokkal, amit ők szépen nyugodtan kivárnak a bunkerben. Kingstone ad egy terepjátót Dicknek, aki pár robottal ugyan találkozik útközben, de megérkezik szerencsésen az ellenálláshoz.
Unalmas könyv.

10/4

Vérvörös hajnal (Halálosztó 2029 13.)

Az Angyalok Városában dúl a háború, a gerillák mind jobban megszorítják a kiborgokat, ezért a Gépisten komoly erőátcsoportosításokat végez a déli hadműveleti zónában. E közben a mexikói határ felől fegyverekkel és lőszerrel megrakott konvoj közeledik a város felé, ami nem csupán a hónapokra elegendő utánpótlást jelenti, hanem lehetőséget a következő terv megvalósításához.
Azonban a Gépisten átcsoportosításai mindezt semmissé tehetik, hiszen ha a gépek komolyabban megszorongatják a konvojt, akkor az egész Los Angeles-i Ellenállás kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet megfelelő utánpótlás híján. A Főparancsnok komoly dilemmába kerül, vajon tegyen fel egy lapra mindent, és kockáztasson, vagy húzzon elő egy újabb ászt a ruhaujjából, merőben más megvilágításba helyezve az eseményeket? A válasz aligha lehet kétséges bárki számára.
Az ellenállás 3 kiborggyártó üzemet robbantott fel nitroglicelinnel, amit ráadásul a gépekkel állíttattak elő. Ez kb 20%-os veszteséget okozott. A konvoj végül sikeresen megérkezik. Ebben a részben újra felbukkan Snake, aki továbbra is elég mázlista. A fő feladat, egy vírus eljuttatása a célterületre. A vírus hatására az összes hatósugárban található kiborg a patkányokra kezdett el vadászni.
10/7

Totális annihiláció (Halálosztó 2029 14.)

A Skynet rajtaüt a burbanki titkos fejlesztői bázison. McCoy őrnagy és osztaga látszólag egyszerű feladatot kap: a Hajnal bázisról el kell hozniuk egy újonnan kifejlesztett fegyver prototípusát, amely fordulópontot jelenthet a Gépisten elleni harcban.
A feladat teljesítése során egyre több furcsa és megdöbbentő felfedezést tesznek, miközben a túlélésükért is meg kell küzdeniük. Amikor a velük egy időben kiküldött csapat veszélybe kerül, McCoy megpróbál segítséget nyújtani bajtársainak, s baljós előérzet szállja meg, amikor a csapathoz csatlakozik a burbanki bázis egyetlen túlélője. Miközben a sejtése igazolódni látszik, a balszerencse is melléjük szegődik: viszály tör ki köztük, egyre-másra érik őket a balesetek. A csapat fogyatkozni kezd. Ám a legrosszabb még hátravan: az utolsó felfedezés túlszárnyalja a legnyomasztóbb elképzelésüket is, kezd kibontakozni a bázis alatt lapuló sötét titok, és apránként kiderül, nem minden véletlen, ami annak látszik, és hogy nem mindenki az, akinek látszik.
A Hajnal bázisról sikeresen elhozzák a fegyvert. Majdnem leolvad/felrobban a bázis atomreaktora. A bázison az automata fegyverek ölték meg az embereket. Útközben találkoznak a kanadai hegyivadász századdal is, szerencsére nem alakul ki nagyobb konfliktus közöttük. Amikor a másik bázisra elmennek, ott is ugyanazt tapasztalják, az automata fegyverek végeztek a saját embereikkel. A felderítő csapat tagjait pedig valami levadászta.
A bejárat, ahol lemásztak beomlik. így kénytelenek a lifttel próbálkozni. De nem sikerül kijutniuk. Véletlenül (egy gyanús optikai kábelt követve) felfedeznek egy szervizaknát, ahová lemászva egy másik, labirintus szerű bázisra jutnak le. Lent egy tudós, programozó dolgozik, aki átállt a SkyNet oldalára. Az ő teremtménye a kínai csaj, aki robot. Szépen egyesével ő vadászta le a másik csapatot, illetve viszályt szított. A programozó meg a fegyvereket, ajtókat szabotálta, illetve a gépeket is ő riasztotta. Végül sikerül legyőzni. de itt még nem örülhetnek, mert a bázis önmegsemmisítése aktív, illetve ez egy g8-as titkos bázis, amivel együtt a másik 7 is robbanna, nukleáris bombákkal. Titkos projekt volt, mára mindenki elfelejtette. Szerencsére sikerül deaktiválni, és a robot csajt is átprogramozni... akinek a csatlakozója egy bráner.

10/9

Szintetikus rémálom (Halálosztó 2029 15.)

A Skynet mindent megtesz a győzelem megszerzése érdekében. Szinte korlátlan erőforrásai olyan fejlesztéseket is lehetővé tesznek, melyekről az emberek nem is álmodnak… Vagy ha igen, hát csak éjsötét éjszakákon, árnyékokból előtörő rémségekkel viaskodva… Mert a legszörnyűbb emberi rémálmok is valóra válhatnak a kitartó fejlesztéseknek köszönhetően…
Mire képes az, akit az Ellenállás nem fogadott be soraiba? S hajlandó-e egy gerilla, félretéve előítéleteit összefogni egy Kitaszítottal a közös cél és a túlélés reményében. Együtt vagy egymás ellen? Vannak, amikor a válaszok nem egyértelműek.
A kitaszítottak bázisa nem messze feküdt a róka bázistól. Vezetője egy egykori gerilla, akit figyelmetlensége miatt kitettek társai. Ő dacból egy saját bázist, illetve csapatot alapított.
A kíborgok mindeközben félelmetes tervet eszeltek ki: mutáns hadsereget bevetni az ellenállás ellen. A régi szeméttelep helyén építették fel a mutáns bázist. A mutánsok azonban nem mindig elég intelligensek, de erőszakkal hadrafoghatóak.
A mutánsokon kívül alfa beépülő egységekkel is támadt a skynet. A Róka bázisra sikeresen beépült egy robot, előtte még a kitaszítottak bázisán is mindenkit likvidált. Az alfát az egyik nő vitte be a róka bázisra, akire sikeresen ráterelte a gyanút, és ki is lőtték társai. A bázist végül lerohanták a mutánsok, de elég jól helytálltak, és több ütközetet visszavertek. Amikor a SkyNetet megbénította egy vírus, a felszínen a mutánsok fellázadtak a gépek ellen, így a róka bázis ellenállói, akik csak páran maradtak meg tudtak szökni. A történet másik szála egy programozó küldetését írja le, akiről az alfát mintázták. Végül sikerrel jár, és telepíti a vírust. Közben összetalálkoznak mutánsokkal, és egy másik, sérült alfával is.

10/9 Ezt is érdemes lenne megfilmesíteni

Gép/ember (Halálosztó 2029 16.)

Thompsonville szinte teljesen épen maradt épületei a Colorado-folyó mentén emelkednek, nem messze a mexikói határtól. Thompsonville-t az ellenállók elkerülik, mert bár a Phoenix felé vezető út rövidebb lenne a városon keresztül, inkább a 15 mérfölddel délre található, négysávos hidat használják. Ami még érthetetlenebb: a kiborgok nem nyüzsögnek errefelé, s Los Angelestől és a többi – valaha emberi – településtől eltérően a Vadász-Gyilkosok sem bombázták porig.
Sokan csak úgy nevezik: Kísértetváros, mert aki átlépi a település határát – legyen ember vagy kiborg –, nem kerül elő élve.
Egy ellenálló osztagnak mégis szembe kell néznie a városban lapuló ismeretlennel. A Skynet ugyanis útnak indította seregét, hogy eltörölje a humánok mexikói bázisát a föld felszínéről. Ha a gépisten sikerrel jár, az ellenállók délre menekített tudósai mind a háború áldozatául esnek.
Nyolc ember arra készül, hogy Thompsonville-ben építse ki az utolsó védelmi vonalat, és akár az életük árán is, de megállítsák a kiborgsereget.
Mindannyian érzik, hogy élve nem úszhatják meg ezt a kalandot, de azt nem sejtik, hogy nem a gépek jelentik rájuk a legnagyobb veszélyt…
Az ellenállók vezére Valerie, egy nő. Billy beleszeretett. Párhuzamosság fedezhető fel Billy a kölyökkel, ugyanúgy megússza a veszélyes szituációkat, és a végén ugyanúgy lelövi.. a sheriff helyett Valerie. Billy sajnos kicsit hibbant, és féltékenységből több embert is megöl.
A gerilláknak egy ember feláldozásával sikerül lerombolni a hidat a víztározó felrobbantásával, jelentős veszteséget okozva a skynetnek. De a megmaradt robotok Thomsonville felé kerülnek. A városban él egy félig gép-félig ember lény, aki szerencsére melléjük áll. Apja egykor nagyon gazdag volt megvette az egész várost. Egy balesetben sérült meg, mikor apja öngyilkos akart lenni, és új feleségét és fiát is magával akara vinni a másvilágra. Mivel fia és az új asszony hááát összeszűrték a levet.
A lényeg, hogy a gépeket szépen visszaverik, van több hőkeresős rakétájuk is. Billy közben eltesz pár embert láb alól, ők maradnak csak életben ketten a nővel, aki rájön Billy elmebajára, és lelövi. Thomson legyőzi az elene küldött álcázott T800-ast, de sajnos a beépített hidrogénbomba a fél várost a porral teszi egyenlővé. Végül Valerie egyedül megy vissza Los Angelesbe, a támadók egyelőre feladták Mexikó elleni harcukat.

10/9 Ezt is érdemes lenne megfilmesíteni

Ártatlan vér (Halálosztó 2029 17.)

A gerillák körében régóta legendák terjednek az Ingerületátvivő gépről, arról a titokzatos, még az Ítélet Napja előtt készített szuperszerkezetről, amely képes bináris jelekké alakítani az emberi elme neuronmozgásait. A maradék tudósok egyetértenek abban, hogy egy ilyen gép képtelenség, ezt a nézetet képviseli a fiatal programozónő, Sarah Lane is. Azonban a kisgyermekkori emlék a gépről ötletet ad, hogy kidolgozzon egy új operációs rendszert. Egy operációs rendszert, amely megkönnyítheti az elfogott kiborgok újraprogramozását…
És erre most nagy szükség van, hiszen a gépek már visszaküldték a múltba a T-1000-es halálosztójukat, hogy likvidálja John Connort. Hogy a fővezérnek a túlélésre esélye legyen, az Ellenállásnak is vissza kell küldeni a múltba legalább egy T-101 Alfát, ehhez azonban előbb el kell fogni, és át kell programozni a halálosztót. És hogy az új operációs rendszer nem is olyan tökéletes, meggyőzően bizonyítja, hogy amikor az elfogott halálosztó életre kel, megtagadja a kapott utasításokat… Ebben a részben említik Kingstonet, akivel már korábban találkoztunk és képes volt átprogramozni a gépeket. Természetesen a nehezebb megoldást választják, és foglyul ejtenek egy alfát, pár emberáldozat árán.
Végül is a kiborgnál az érzelmi processzor és a logikai processzor elég sok ellentmondást okoz. Igaz, hoyg az embereket is megölti, de amíg Saraht követi, sok gépet is profin megöl. Sőt, többször úgy tűnik, mintha Sarah elintézte volna, de képes önmagát megjavítani. (G8-as bázis, ahol egy kiborg gyár volt régen, ott programozzák át) Sarah egy kiborg utánpótlást szállító vonattal Mexikóba menekül, ahol összeakad a gerillákkal. Sajnos álmában egyet lelő. így a többit is kénytelen, mert különben elintézik. Az alfa utánamegy Mexicóba is. Megtalálják a gyárat, amiről mindig álmodott. Apja vezető tudósként dolgozott ott, és őt is onnan menekítette ki Connor. Végül befeküdnek a gépbe az alfával, akit egyébként Clark Kentnek hív, és érthetetlen módon hol meg akarja óvni, hol pedig megölni. Az nem derült ki, hogy végül sikerült-e átvinni a tudatát. Az alfa megöli saját magát, a nő meg az alfa szavajárásával reagál és vége a történetnek.
Nem rossz, de annyira nem tetszett, hogy csak kettejük küzdelméről szólt az egész story.

10/7

Révület (Halálosztó 2029 18.)

Los Angeles, 2018
Az Ítélet Napja óta eltelt két hosszú évtized. A gépek elleni háború szakadatlanul folyik, az Angyalok Városában katonai egységekbe tömörült túlélők csoportja küzd a Skynettel és teremtményeivel, a Halálosztó kiborgokkal. John Connor, a humán erők főparancsnoka, elpusztíthatatlan fantom a Gépisten számára.

Prága, 2018

A lerombolt városban hallgatnak a fegyverek, a világnak ezen a részén nem szerveződött ellenállás. A nukleáris csapást átvészelt emberek napjai rejtőzködéssel telnek, valamint szakadatlan rettegéssel a gépektől és az elállatiasodott mutáns hordáktól. A két város között nem létezik semmiféle kapcsolat, Jan Zelenkát az utóbbi időben mégis különös látomások gyötrik. Vajon minek köszönhető, hogy látomásaiban egy számára ismeretlen világba nyer bepillantást a fiatal prágai fiú? Egy ősi épület mélyén titok rejlik…
Erre a titokra idővel a Skynet is felfigyel, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a megszerzett információkat a maga hasznára fordítsa.
Jan Zelenka egy régi kutató bunker mélyén él apjával, és néhány szerencsés menekülttel. A látomásai egyre erősödnek. Végül szépen lassan lehull a lepel a titkokról: ez a bázis a telekinetikus képességekkel kísérletezett, kifejlesztett egy szérumot is.
Az ítélet napja után anyja és ikertestvére végleg Los Angelesben ragadt. Jan nem is tudott róla, ikertestvére szintén nem. Megemlíti a kutatási projekt hazánkat is, érdekességképpen.
Az atomcsapás után nem sokkal apja mindenkivel végzett, leitatta tudósokat, ep-ket, méghozzá a szérummal. Most, hogy többen is laktak a bunkerben, a halott tudósok testét szolgálta fel neki apja. Ezért jelentkeztek egyre gyakrabban a révülések. PErsze ezt csak utólag tudja meg.
A szer hatására gyorsabb is, mint egy átlagember. Sajnos elárulják magukat, ugyanis a testvére Los Angelesben összeakad egy Alfával, akinek beszámol a lülönös prágai helyről. Természetesen a SkyNet odaküld egy egységet, sőt majdnem minden kiborgot, hogy megtalálják Jant. Igaz, sikerül elmenekülnie. Később a felszínen összefut apjával, aki azonban egy alfa egység. Mivel a Skynet kíváncsi, nem öli meg sem őt, sem testvérét. Kölcsönösen elárulják egymást, mert a prágai Jan elmondja az apjának hitt robotnak, hogy hol van a Los Angelesi bázis.
Az átvitel sikeres, képesek beszélni, érzéseket átvinni. Azonban ikertestvére zavarttá és figyelmetlenné válik, és belefut egy aknába. A Nefertiti bázis felrobban Los Angelesben,
Prágában Jan magához ragadja apja fegyverét, és kilövi a megmaradt vegyi anyagokat, üzemanyagot, illetve erre rásegítenek a kiborgok is. Ez a bázis is megsemmisül.
Jan barátnője szerencsére megúszta, és ikreket vár.

10/7 kicsit vontatott itt-ott

A mutáns (Halálosztó 2029 19.)

Los Angeles, 2018
Az Ítélet Napja után a világ a gépek és emberek háborújának színterévé változott. A tomboló őrület, a nukleáris tél közepén azonban túlélésért küzd egy, az emberiség által megtagadott új nemzedék: a mutánsok. A Skynet bizarr tervei rájuk is kiterjednek, így egy titkos laboratóriumban gépmutáns hibrid készül.
Vajon képes-e a Skynet uralni a lényt, melynek nevelőapja ember volt? Mi történik, ha egy föld alatti raktár mindentől elzárt sötétjében szembe kerül egymással ember, gép és mutáns?
A harc már nem csak emberek és gépek között folyik.
Végre kiderül hogy mi történt az előző részben már említett gyártelepen. Skynet egy emberi tudós segítségével egy különösen okos mutánson elvégez egy csomó kibernetikai műtétet. Azonban a mutánsnak nagyon nem tetszik a végeredmény, hiszen ő emberi külsőt akart, ehelyett szörny lett belőle. Megöli a tudóst, és kiszabadul. Később a gyártelepen fut össze egy 4 osztagnyi emberrel.
Az ellenállás pont egy új bázist alakít ki. Itt tör rájuk néhány Alfa, és a mutáns. Nem sokan élték túl.

10/8

--------------------------------------------------------------------------

A pusztítás démona
Démon a jövőből
A gólem

3 részes regény. Nekem nagyon tetszett. A skynet a középkorba küld vissza egy terminátort, valószínűleg tévedésből. Természetesen Connor is küld egy embert, méghozzá egy fiatal lányt. Nagyon nincs felfegyverezve, egy szál lézerpisztollyal ékezik. A terminátor beáll a lovagosok közé, mivel sereget akar létrehozni, akik az összes Connor nevű embert kiirtanák. Természetesen ennyire nem egyszerű azért véghezvinni a tervét, mivel lebukik. Nem túl sűrűn jártak akkoriban arra a hajók, így aztán hiába hamisított pápai okiratot, nem hisznek neki. Sikeresen ledöntik a lábáról, és egy tömlőcbe vetik. Ez nem akadály neki, simán kidönti a falat, megszökik. Igyekszik alkimistákat találni, mivel plutóniumra lenne szüksége.
A fiatal lány egy lovaggal szövetkezik, aki természetesen egyből beleszeret mikor meglátja meztelenül. Ők is alkimistát keresnek, találnak is egy igazit. Sajnos a lézerpisztoly beleesik az olvadt fémbe, amikor rajtuk üt a terminátor, és felrobban. A lovag, meg a lány, és persze a kémikus megússza, a terminátor pedig megsérül.

Miután a terminátor lelepleződött, az asszaszinok közé akart beépülni, vagy leigázni őket. Ám arra nem számított, hogy ők a kor kommandós gerillái. Igencsak elszámolta magát, amikor megküzd az asszaszinnal. A kor fegyvereivel elpusztíthatatlan gépet több súlyos károsodás is éri, elveszti a fejét, lábait, egyik kezét. Arra nem számított, hogy farkasverembe esik, illetve egy csomó farönk is maga alá temeti. A küzdelem végére pedig megtapasztalja, milyen a görögtűz, és még a villám is belecsap.
A következő részben sikeresen összeszereli magát nagy nehézségek árán, és az alkimista segítségével. Ekkor már csak az elsődleges energiacellát keresi, mert alig pár órája majd perce marad a tartalék áramkörrel. A történet végén az alkimista ráomlasztja a hegyoldalt, így hiába szerzi meg a tápegységet, nem tud kimászni a kövek alól.
Sajnos szegény lovag meghal, ám a jövőből érkezett lány gyermeket szül, John Connor ősapját...
Ebben a regényben is megjelenik az időparadoxon elég erőteljesen. Mivel a jövőben Sarah elpusztította a gyárat, és a processzort, akkor ugye hogy lehetett mégis ott? Úgy, hogy ebből az eltemetett terminátorból származott. Aki ha nem megy vissza, gyakorlatig nincs John Connor se, mert nem szüli meg az ősapját a lány--- Ebből a regényből az is kiderül, hogy a jövőben sikerült legyőzni a skynetet.Végre :)

10/10

--------------------------------------------------------------------------

Terminátor 2 folytatásai

A hasonmás

Ez nem tetszett annyira, elég vontatott. Ebből a részből kiderül, kiről mintázták a terminátort, illetve hogy a skynet félig ember-félig gép lényekkel is kísérletezett. Egy ilyen nő alapozza meg a skynet fejlődését, és a 2. rész főszereplőit, akik szintén félig robot nők. Ráadásul ketten is.

Közelgő vihar

Ebből a részből kiderül, hogy John Connor nélkül nem létezne a Skynet, mivel a barátnője írta meg a mesterséges inteligencia részét. Sajnos meghalt, mielőtt a 2. cd-t sikerült volna telepíteni, ami véglegesen elpusztította volna. Ennek a résznek nagyon elnyújtott az eleje, csak a végére pörögnek fel az események. Megint találkozunk Sarah Connorral is, illetve a némettel.
A lényeg, hogy a Skynet az antarktiszi bázison szépen nyugodtan fejlődésnek indul, Connor pedig abban a tudatban van, hogy sikeresen megakadályozták az öntudatra ébredését

.

10/6

--------------------------------------------------------------------------

Terminator sorozat:

1. Halálzóna
2. Ellencsapás
3. Invázió
Tűzvihar

2029. január 14-én két, emberi gerillákból álló csoport hatol be az FG-21-es szektorba, a Halálzónába. Az első egység feladata túszként tartott, vélhetőleg kísérleti alanyként kezelt gyerekek kiszabadítása a gépek fogságából. A második csoport az első tevékenységét álcázásként használva megkísérel egy speciális számítógép-hálózat közelébe jutni, s ezen át vírusprogramot juttatni az egykori védelmi rendszer, a Skynet szervezetébe.
A túszmentő akció sikerrel jár. Január 15-én hajnalban az egyes csoport életben maradt tagjai – név szerint: Akira őrmester, és Harris tizedes –, valamint egy, a környezetükben felbukkant Harden Sparrow nevű idegen megindulnak visszafelé az Árnyék Bázisra.
Ugyanebben az időpontban a számítógép-hálózat közelébe férkőzött katonák – név szerint: Natalie O'Hara programozó, Osborne és Waldon Greenheart gerillák – olyan információk birtokába jutnak, melyek alapján feltételezik, hogy a kiszabadított túszok között gyermekeknek álcázott Terminátorok rejtőznek. A második csoport megpróbálja figyelmeztetni Akira őrmesteréket, de a kísérlet a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt eredménytelen marad.
Az Árnyék Bázis nem értesül róla időben, micsoda veszély leselkedik rá. A gépeknek nem csak az emberi támaszpont lokalizációját sikerül felfedniük; – be is jutnak oda.
Mindez egyúttal azt is jelenti, hegy a Skynet is tudomást szerez az emberek búvóhelyéről. Úgy érzi, itt a remek alkalom, hogy végleg felszámolja az Árnyék Bázist. Csapatösszevonásokat tart és az inváziós erőket megindítja az emberi támaszpont ellen…
Ez katasztrofális változást eredményez a még mindig a Halálzónában bujkáló kettes csoport helyzetében. A gerillák messze az ellenséges vonalak háta mögé kerülnek – a visszavezető út végérvényesen elzáródni látszik.
Más választásuk nem lévén, a csoport tagjai mindent egy lapra tesznek fel: megpróbálnak behatolni az FG-21-es szektor egyik fegyvergyárába, ahol maguk sem tudják, mi vár rájuk…
És felvirrad 2029. január 15-ének reggele, az invázió napja.
A Skynet új típusú, orvlövész terminátort fejlesztett ki. Ez egy könnyített, szédszedhető típus, melynek 5 darabját a gyerek méretű gépek rejtették magukban. Egy alkalmas pillanatban 1-2 perc alatt összeálltak egy egységgé, és elkezdték pusztító útjukat az Árnyék bázison.
Sparrow, bár volt aki sejtette, hogy gép, csak az utolsó pillanatban lepleződik le, amikor pár lépésnyire került John Connortól. Még egy kutyája is volt! Igazi! Mivel sikerül neki bemérnie, azonnal tájékoztatja a Skynetet a célpontról. A Skynet nem sokat mérlegel, egy taktikai atombombát dob le az Árnyék bázisra. Szerencsére Johnnak eszébe jut, hogy az alfában található jeladó alapján vezeti a célra drónját a Skynet, Feláldozva kedvenc pénzszállító autóját, végül pár kilométerrel arrébb csapódik be a bomba.

Az emberi vírus komoly fennakadásokat okoz a Skynetnek, és végül sikeresen megszerzi a mesterkódot, amivel talán leállítható. Ezen kívül az atomnak hála, hatalmas viharok is kitörnek, és egy repülőgép anyahajót sodornak a városhoz. Ez egy utalás a lehetséges végkifejletre.
A fegyvergyár elpusztítása is sikerrel jár, és egy Abrams tankkal sikeresen kijutnak a fegyvergyár alól. Ez az O'hara az egyik legjobb programozó, még azt is eléri, hogy a műholdas védelmi rendszer kilője a giant robotokat.
A tűzvihar gyakorlatilag csak arról szól, hogy menekülnek a csatornában az atomrobbanás után. Ez elég vontatott...

Esélytelenek

A főparancsnokság arra az elhatározásra jut, hogy a menekülőket üldöző robotokat meg kell zavarni. Ezért egy kis csapatot küld a kommunikációs állomás megsemmisítésére. A küldetés sikerrel jár, és a Skynet hálózata túlterhelődik, így némileg hátrányba kerül.
Ezzel párhuzamosan a menekültek evakuálása is tart, itt néhány alfa egység okoz galibát, De szerencsére nem jutnak be a bázisokra, időben likvidálják őket.

Folyékony fém

A Skynet a T1000-es elkészítésén dolgozik. És végül sikerrel is jár! Az emberek véletlen találnak rá a fejlesztő központra, ami az egykori egyetem épülete alatt található. Egy csapat elindul hát, hogy minél nagyobb kárt okozzon. Végül sikerrel járnak, a kutatási anyag megsemmisül, így csak 1 darab T1000-es létezik. Amit a Skynet egy másik bázisra vitt tesztelni.Egy másik kutatáson is gőzerővel dolgozik, az időgépen.Természetesen a T1000.et akarja visszaküldeni...

.

Folyékony fém 2 (A stratéga)
Folyékony fém 3 (Megtorlás)
Fémpokol

4 teherautó készül utánpótlást szállítani Los Angelesbe. A Skynet mindent egy lapra tesz fel, és megpróbál ALfa egységeket bejuttatni a teherautókkal. A fogadó csapat tagjait elkapják, lemásolják. Szerencsére 3 közülük elmenekül, és megpróbál szólni az ellenállóknak.
Az elraboltakat az agyuk fájdalomközpontjába vezetett elektródákkal vallatják. Sikeresen. Az összes fontos információt kifecsegik. A vallatás után egy terembe kerülnek, élve, meztelen! Egy nő is van köztük... de sajnos nem lesz semmi szex, bár az író célozgat rá. Sikeresen kiszabadítják magukat, és a csajt az egyik fickó a nyakába véve, találnak egy szellőző járatot.
Ezzel párhuzamosan egy másik akció is zajlik, új bázist akarnak kialakítani az emberek. (mert ugye az Árnyék miatt túlzsúfoltság van a többin)
Az új bázis helye megvan, de ez is csapda lesz?
A Skynet időközben a végső leszámolásra készül, és újra taktikai atomfegyvereket készül bevetni?
A Skynet agyafúrt tervet eszelt ki. A taktikai atomfegyver is csak blöff volt, ugyanis arra számított, hogy az emberek evakuálni fogják a várost, és az ő gépei szépen lemészárolnak mindenkit. Hát ez nem jött be neki. A teherautókra szerelt nyomkövetüket is megtalálták, és az alfákat is likvidálták nagy nehezen. Igaz, az eredeti emberek közül, akikről mintázták őket alig hárman maradtak életben. Egyikükkel áradásul az emberek végezték a végén.
Az új bázis melletti csoportról kiderült, hogy a skynetet imádják, mint fém krisztust. Szerencsére ott sem mindenki. Így sikerült a vezetőjüket is elintézni, illetve a hozzá hűséges embereket is, pluszban egy alfát meg 3 t700-ast akik az atya védelmére érkeztek.
A Skynetnek is találtak elfoglaltságot, sikerült újabb vírusokat bejuttatni, és saját maga ellen fordítani a védelmi rendszerét, Végül az összes kimenő/bejövő adatkapcsolatot megszakította, így gépei magukra maradtak a harctéren... És ennyi, megint nincs lezárva a történet! :W Igaz, sejthető, hogy már nincs messze vége, a parta sodródott anyahajó tele van fegyverekkel, a Skynet a vírusokkal küzd, de még mindig nem küldte vissza egyik gépet se a múltba...

Felmerült kérdések:
- Mit ettek a gerillák? Több novellában is írták, hogy konzervet. De annyi úgy sincs, hogy 30! évig elég legyen ennyi embernek? PErsze ették egymást is, meg a patkányokat is, meg volt kétszersültjük is... De akkor is..
- Honnan szereztek üzemanyagot? Aksit? Az utolsó könyvek egyikében azt írja, simán beindítottak egy 30! éves Mercit... hahaha. Egy aksi jó ha pár évig bírja, ez meg 30 éve ott rohadt, töltve nem volt. Ugyanez igaz az üzemanyagra is, pár hónap alatt szétesik, tele van mindenféle adalékokkal... Ja az Abrams tank is pöccre indult. Na persze. Ugyanakkor nyilván kellett a gépeknek is üzemanyag, tehát biztos voltak még finomítók.
- A Skynet mi a bánatért nem gyűjtötte be a kilőtt gépeket? Ez az egyik legnagyobb logikai bukta szerintem. Sokkal kevesebb erőforrás kellett volna a javításhoz, mint újakat gyártani. Ugyanakkor voltak javító bázisok. De akkor azok csak a járóképes gépekkel foglalkoztak ezek szerint?
- A Skynet áram nélkül nem létezhet. Tehát célszerű lett volna a távvezetékeket, erőműveket felrobbanrani, szabotálni, erről mégsem szólt egyik novella sem.
- Az atombombák hatására a legtöbb elektromos eszköz tönkremegy - emp hullámok. Akkor az elektromos hálózatok, a nagyobb városokban található számítógépek, szerverek hogy úszták meg?
- Azon a technikai színvonalon, amilyen korban játszódik, képtelenség az egész.. P1, max PII szint.
- A SkyNet tudta, hogy melyik gépnek mi a sebezhető pontja, és 30 évig tojt rá? A filmek szerint még a gépek is tudták, mik egymás gyenge pontjai.
- A Skynetnek megvolt az összes város térinformatikai térképe. Akkor elég lett volna pár ezer ezüsthernyót legyártania, és leküldeni a csatornákba, metró alagutakba. De nem, alig pár darabot küldött le egyszerre hátha kilövik őket.
- A Skynet pontosan be tudta mérni a rádió adásokat. Akkor az ellenállók a bázisokról hogyan rádióztak?

Hozzászólások

(#1) ivana


ivana
Ármester

Kérlek lásd el a bejegyzést egy félkövér nagybetűs spoiler alerttel.

(#2) kemotox válasza ivana (#1) üzenetére


kemotox
addikt

Aki ebből: "Röviden, tömören a tartalmuk azoknak, akiknek nincs idejük elolvasni." nem jön rá, hogy spoileres a dolog, az meg is érdemli :D

(#3) Stockbauer79


Stockbauer79
tag

Újabb könyvek már nem várhatók?

just leave me alone

(#4) #51736960


#51736960
törölt tag

Most nincs időm kommentálni, de később visszatérek.

:DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.