2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Ez nem tetszik

Írta: | Kulcsszavak: dél-oszétia . orosz . háború

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Most nézegettem videókat hogy mi is történik keletre, és nem tetszik amit láttam..

18+

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Hát igen, nehéz elképzelni egy ilyen helyzetet, más az, ha csak egy háborús filmet látunk, és más, ha a háborút a CNN közvetíti. :(

Mikor a Délszláv háború volt, valamelyik segélyszervezet (asszem) szervezett egy utat 15-20 éves (középiskolás) menekülteknek a Balcsihoz, illetve annak környékéhez. Valahonnét délről, vagy az osztrákoktól jöttek, már nem emlékszem rá. Anno cserkész voltam, és a cserkészcsapattal együtt kirándulgattunk Velük. Bár a nyelvüket nem ismertük, angolul el-elbeszélgettünk (már aki jobban beszélt angolul), esetleg németül.
Persze gondolom valamilyen elitebb gyerekek lehettek, nem mindenkit hurcolásztak kirándulgatni akkoriban, meg menekülttáborba sem sokan voltak nagyon, ha jól emlékszem.
És hát hoztak képeket, videokat. A rommá lőtt boltokról, házakról, intézményekről, utcákról, égő autókról-buszokról, testközelből, tv-ben ilyet nem nagyon láttam. Nehéz volt elhinni, h ugyanolyan fiatalok, mint akár én, előtte élték az életük: suli, hamburger, mozi, szép ruhák, diszkó, számítógép, tv, mikró, fürdőszoba, kocsi, bármi ami nekünk természetes... És egyszer csak egyik napról a másikra összeomlik minden, közszolgáltatás megszűnik, áram, víz, gáz... semmi sincs. Nem jön többé a busz, a vonat; és lőnek mindenfelé. Szinte minden értéket hátrahagyva, egy hátizsáknyi holmival neki kell vágni az ismeretlennek. A barátok, barátnők, iskolatársak egy csapásra eltűnnek, a szerencsésebbek házai (még) nem kaptak találatot, de volt aki végignézte, ahogy leégett az otthonuk, és már tudja, oda már nem lehet visszamenni, egyszerűen nincs hova.

Vannak rokonaink Zalában, és Kanizsán is voltam párszor anno. Nagykanizsa kevesebb mint 20 km-re van a határtól. Hát nem volt egy kellemes hallgatni ahogy a "túloldalon" lövöldöztek, sőt néha szinte szünet nélküli fegyverropogást, ágyúdörgést lehetett hallani.
Ráadásul akkoriban volt a Szerbeknek egy olyan mondása, h "Nagy Szerbia határát Északon a Balaton nyaldossa". Semeddig se tatott volna belekeverni bennünket is a háborúba. Elég pár "eltévedt" (ágyu)lövedék.

Moszkva pedig most nyerő helyzetben van, amit jónak lát azt tehet. Sajnos már túl erős ahhoz, h háborút indítson ellene bárki is.
Groznijt anno sz×rrá lőtték, Tbiliszit talán megkímélik.

[ Szerkesztve ]

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) lapa


lapa
(PH! kedvence)

ha valamire fogadnom kéne, akkor arra fogadnék, hogy a jelen generáció részese lesz legalább egy nagy háborúnak. már csak a statisztikai esélye is 100% körüli. bár az újkor előtt lassabban pörögtek az események, szóval akár meg is úszhatta pár szerencsés.

(#3) Thunderzolee válasza lapa (#2) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Hajjajj, előbb utóbb elkezd fogyni az olaj és igazad lesz. :(

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.