2019. június 26., szerda

Gyorskeresés

Kérdésem lenne, ha tudtok, segítsetek!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Önkéntes munkánál hány órának felel meg egy nap? Elsőre lehet furán hangzik a kérdés, de kifejtem: van egy támogatásom, aminél éves felülvizsgálat van, és annak érdekében, hogy tovább kapjam (addig kellene, amíg nem találok valami munkát, elvégre nem akarok életem végéig azon tengődni, sőt, nem sokáig), 30 napot le kell dolgozni. Na most, találtam egy önkéntes munkát (kutyasétáltatás -> minden nap lehet menni 10-től 5-ig), de azt nem tudom, hogy ezen időintervallum között végig ott kell lenni és letölteni a 7 órát, vagy van erre valami szabály, hogy minimum x órát kell lenni, és azzal megvan az egy nap. Ez engem tulajdonképp azért érdekel, mert rendkivül megerőltető a sétáltatás, lábaim kicsit nehezen bírják, 7 óra nehézkes volna.

Ha tud valaki erről valamit, ossza meg velem, köszönöm.

Hozzászólások

(#1) Vic87


Vic87
(újonc)

Remélhetőleg normálisan írtam le (kissé elfáradtam), és érthető, mire vagyok kíváncsi.

Az igazi barátok sosem hagyják hogy hülyeséget csinálj...egyedül!

(#2) Speeedfire


Speeedfire
(PH! félisten)

Valami betegséged van, hogy a lábaid nem bírják? :U

Fotóim https://www.flickr.com/photos/speeedfire85/ || IG: http://instagram.com/toth.szabi.85 || Weblapom http://tothszabi.info || Linkkatalógusom http://weblapkeszites.ro

(#3) Zsolt_72 válasza Speeedfire (#2) üzenetére


Zsolt_72
(PH! félisten)

Miért kellene ehhez betegnek lennie? :F

Az én munkám során 12 óra alatt kb. 9-10 óra tiszta járkálással (sétálással) telik. Kipróbálnál belőle 7-et... és nem kérdeznél ilyet. :N

(#4) Vic87 válasza Speeedfire (#2) üzenetére


Vic87
(újonc)

Gyerekkorom óta, ha sokat sétálok illetve megerőltetem a lábam, akkor vagy kicsit vagy nagyon megfájdul, utóbbi esetben nem tudok rendesen járni. Orvos se tudta megmondani mitől van. Szóval ha a 7 órából 6-ot (kis pihenőnek is kell lennie ugye) lesétálok kutyákkal, az már erős tud lenni, szerintem.
Szívesen csinálom én ezt a sétáltatást, akár zárásig is, de lehet nem minden nap fog menni addig. Ma is fájt, viszont idő előtt elfogytak a vállalható kutyák (csak a húzós-rángatósak maradtak, egy jószág után muszáj voltam abbahagyni), így 5-ig nem maradtam, csak cirka 4-ig.

[ Szerkesztve ]

Az igazi barátok sosem hagyják hogy hülyeséget csinálj...egyedül!

(#5) Speeedfire válasza Zsolt_72 (#3) üzenetére


Speeedfire
(PH! félisten)

Dolgoztam anno gyárban egy évet 8 órán keresztül kellett sétálni 20-30kg-os anyaggal, kézben. Tudom milyen ezért bátorkodtam megkérdezni. :)


Vic87: Lehet hülye kérdés, de nem lehet valami visszér szerű dolog?

Fotóim https://www.flickr.com/photos/speeedfire85/ || IG: http://instagram.com/toth.szabi.85 || Weblapom http://tothszabi.info || Linkkatalógusom http://weblapkeszites.ro

(#6) Vic87 válasza Speeedfire (#5) üzenetére


Vic87
(újonc)

Fogalmam nincs, én eddig az izmaimra tippeltem, hogy izomfájdalom.

Az igazi barátok sosem hagyják hogy hülyeséget csinálj...egyedül!

(#7) Vic87


Vic87
(újonc)

Közben ha valaki épkézláb válasszal tud szolgálni a kérdésemre, rajta hát.

Az igazi barátok sosem hagyják hogy hülyeséget csinálj...egyedül!

(#8) krizmo_


krizmo_
(őstag)

Üdv!

Szerintem kérdezd meg az "önkéntesmunkahelyeden".
Nem mindig tudnak neked fix óraszámba munkát adni.
Amúgy, miért pont a kutyasétáltatás, ha nem bírod?
Nincs valami szakmád, amivel esetleg máshova is el tudnál menni?
Mennyi órának kell meglennie?
Ez FHT amit kapsz? És az az önkéntes munka nem véletlenül közmunka?

[ Szerkesztve ]

(#9) Vic87 válasza krizmo_ (#8) üzenetére


Vic87
(újonc)

Megkérdeztem, nem tudott mit mondani a hölgy, aztán javasolta, hogy kérdezzek rá az önkormányzatnál (ma sajnos nem tudtam személyesen, így e-mailt küldtem, amire még nem jött válasz).
Kutyát minden nap lehet sétáltatni, az általam írt idő között (pontosabban fél 5-ig, mert akkorra kell visszaérni az utolsó kutyával), szóval lehet fix, ha nem fogy el közben a kutya, akit lehet sétáltatni (sok önkéntes tevékenykedik ott).
Hogy miért pont kutyasétáltatás? Mert szerettem volna közöttük lenni, még akkor is, ha nap végére nehezebben bírom, plusz lehet későbbiekben hazaviszek egyet közülük, így nem rossz, ha bennfentes vagyok.
Szakmám az van, de kitörölhetem vele a s.ggem (arra jó, hogy saját részre és barátoknak kamatoztassam).
Nem lett meghatározva mennyinek kell lennie, csak hogy a 30 nap legyen meg, ennyi.
Igen, FHT. Gazdagisztánban ennyivel törölhetnek hátsót, vagy fújják bele az orrukat, de nekem és a családnak segítség, ha arról van szó. Illetve amíg egy normális állást nem találok, addig jó ha van. A munkára térve pedig, ha közmunka is, ezzel le lehet dolgozni a 30 napot (szerepelt az önkéntes civil szervezetek honlapján [ezt az önkormányzatnál az ügyintézőm mondta, hogy akkor fogadják el, ha szerepel azon az oldalon]).

Az igazi barátok sosem hagyják hogy hülyeséget csinálj...egyedül!

(#10) krizmo_ válasza Vic87 (#9) üzenetére


krizmo_
(őstag)

Ha a szakmád nem piacképes, akkor valamilyen tanfolyamon is részt vehetsz, ha nem szeretnél szakmát tanulni, akkor nyelvet is tanulhatsz. Ezt is elfogadják.
Ha semmilyen nyelvet nem beszélsz, akkor alapfokra menj, de a középfokra is van lehetőség, itt van belépő teszt. Ameddig tanulsz 47.000ft-ot folyósítanak neked, és fizetik a TB-t is mellette.
Ez alatt szünetelteik az FHT folyósítását, de ahogy befejezed a tanfolyamot, ismét folyósítják számodra az FHT összegét.
Remélem nem fogalmaztam túl bonyolultan,

Mivel FHT-ról van szó, akkor a 30 napot napi 8 órába kell teljesítened, ha kevesebb órát vagy egy nap az sem baj, csak tovább tart, mint 30 nap. Napi 4 órára is van lehetőség, csak akkor 2 hónapig kell önkéntes munkát végezned.
A lényeg, hogy a jelenléti ívet mindig írd alá, így nem lesz kavar.

A szakmát meg azért kérdeztem, mert ha van olyan végzettséged, akkor abban az irányába is lehet keresgélni önkéntes munka után.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.