2020. szeptember 23., szerda

Gyorskeresés

Kapcsolat kezdete a fotózással

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Első írásom ez, úgyhogy nem tudom milyen lesz, de uccu neki.

Nos, lassan 1 éve vagyok regisztrálva, olvasom a cikkeket, teszteket és a többit, de még semmihez nem szóltam hozzá. Ez nem azért van, mert nem akarok, csak még nincs annyi tapasztalatom, hogy jó hozzászólásokat írjak, de remélem majd fogok.

Tavaly még nem gondoltam, hogy lesz közöm a fényképezéshez, de szeptemberben megtörtént.. Nem volt szkenner itthon, semmilyen eszköz, amivel gépre vihettem volna bármit, és fontos is volt, mert modellrajzokat kellett elküldenem néhány ismerősömnek e-mailben, időponthoz kötve. Aztán arra gondoltam, kéne egy egyszerű digitális fényképezőgép (amúgy is szerettem volna egy sajátot), amivel a rajzokat le lehet fotózni, nem utolsó sorban talán máshova is jól jön, pl. kirándulásra, élmények megörökítésére. Felkerekedtem tesómmal, mert ő meg egy multi funkciós készüléket akart. Volt elképzelésem, milyen kompakt gépet szeretnék, de aztán egy másiknál maradtam, ugyanis az eladó javasolt egyet, Olympus FE-26-ot. Kipróbáltam, megfelelt, hiszen nem profi fotós kezébe kellett. Hazahoztam, egy kis idő után megtanultam mi hol van rajta, ugyanis soha nem volt gépem. Lefotóztam a modellrajzokat, és a hozzájuk való mintákat, sikerült elküldenem a címzetteknek. Később késztetést éreztem, hogy ne csak rajzokat fotózzak le, hanem mondjuk tárgyakat. Pontosan nem is tudom mi volt az első, azt hiszem egy óra, de nem volt rossz. Itthon találtam, gondoltam miért ne kapjam le. Kezdett megtetszeni ez a fotózgatás. Eleinte furcsának tartottam, hogy egy kompakt géppel fotózgatok, nem egy nagy objektíves csoda masinával, de nem érdekelt, ha ilyen gépem van, kihasználom, elvégre fotózásra találták ki, akármekkora. Így kerestem témának valót. Mivel már nem volt jó idő a szabadban, mikor elkezdtem a keresést, maradtak a benti témák. Néhányat találtam, de nem voltam elégedett. Olyat már nem akartam, amiből már sok készült, kerestem tovább. Aztán meguntam, kint próbáltam némi témához jutni, nem törődve azzal, hogy alig van mit lekapni. Viszont akadt pár decemberben. Azóta meg ha van valami, és érdemesnek tartom, lefotózom. Vannak szabályok a fotózásnál, az alapokat próbálom megtartani, de a kreativitásom néha jobban dolgozik, és úgy születik meg egy kép. Mivel nincsenek komoly eszközeim (állvány, lámpa stb.), amivel jól meg tudnám oldani a kép megörökítését, úgy sikerül, ahogy tud. Talán egyszer meglesz minden hozzávaló, és jobban fog menni, sőt, talán egy jobb gép is kerül majd kezem ügyébe, remélem. Azt nem hagynám ki, hogy van, aki véleményezi a képeimet, drága barátom, köszönöm is neki. ♥(K) ;)

Hozzászólások

(#1) talmida


talmida
(Közösségépítő)

Köszi, hogy írtál, de lássuk a képeket!! ;)

IN GOD WE TRUST!

(#2) Ptech


Ptech
(őstag)

Pics or it didn't happen! :P

(#3) Wictor


Wictor
(senior tag)

Én is szeretek fotózgatni, csak én általában telefonnal szoktam (na persze nem 6230-as Nokiára kell gondolni, hanem aminek 2 megapixel felett van a kamerája és autófókusz minimum van benne - az eddigi legjobb képminőségű az U900 volt - nade most vissza a témához). Nyáron, mikor szép, tiszta, szélcsendes idő van, reggel, vagy késő délután felpattanok a bringára, kitekerek a városhatárra, és a tájról lövök (jó)pár képet (ami éppen megtetszik). Néha jobban sikerülnek az "alkotások", néha pedig sokkal rosszabbul, mint amire számítok, de hál' Istennek az előbbi a gyakoribb. ;] A legrosszabb az, hogy ha tájat szeretne fotózni az ember, mindenhova követi valaki, mindenhol van egy másik ember rajta kívül, akinek éppen nem tetszik, hogy én az "ő környékén" kattintgatok, és ezt általában a tudtomra is szokta(ák) hozni... :)

[ Szerkesztve ]

(#4) Ndruu válasza talmida (#1) üzenetére


Ndruu
(MODERÁTOR)

Kezdő, de én látok fantáziát a képeiben.
Flickr-je

A darts tábla, a csúszda és a virágok nekem bejönnek.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#5) talmida válasza Ndruu (#4) üzenetére


talmida
(Közösségépítő)

Köszönöm a linket!! :R

IN GOD WE TRUST!

(#6) Vic87


Vic87
(csendes tag)

Nem túl könnyű képet csinálni kompakt géppel, de azért próbálom kihozni belöle a legtöbbet. Ez van, ezt kell szeretni. Függetlenül ettől, szeretem csinálni. Esetleg ha van vélemény, várom szívesen.
Flickr-öm

Közben megtaláltam azt az órás képet, amit az írásban említettem:

Az igazi barátok sosem hagyják hogy hülyeséget csinálj...egyedül!

(#7) Ndruu válasza Vic87 (#6) üzenetére


Ndruu
(MODERÁTOR)

Mondtam én, hogy nem nehéz linket beilleszteni. ;)

Harrrr!!!!

(#8) Ndruu


Ndruu
(MODERÁTOR)

Ez, amint említettem is, szerintem jól sikerült. Átméretezés után kell rá dobni egy kis élesítést és akkor kicsiben is jól fog mutatni.

[ Szerkesztve ]

Harrrr!!!!

(#9) Szten Márs válasza Ndruu (#4) üzenetére


Szten Márs
(nagyúr)

Igen, abszolút van benne fantázia. Nem érezni azt a tipikus kezdős ízt, amikor még semmi fogalma nincs az embernek, hogy mit és hogyan, ezek ötletes képek, ráadásul sokszor még a megvalósítás is jó. Szóval ebből még lesz valami, kifejezetten lesz :K

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#10) Ndruu válasza Szten Márs (#9) üzenetére


Ndruu
(MODERÁTOR)

Tanítgatom néha az apróbb fortélyokra, az alapokra. Mostanában rákapott az olvasásra, úgyhogy fogok neki valami könyvet szerezni, amiből tanulhat.

Harrrr!!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.