A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A kétszersült élesztővel vagy kovásszal készített kenyérszerű termék, mely némi zsiradékot vagy növényi olajat is tartalmaz. Nagy pórusú, pirítósszerű termék, magas a fehérje- és a keményítőtartalma.
Kevés vitamint tartalmaz, ezért napjainkban is inkább kiegészítőkkel (vaj, sajt, lekvár stb.) fogyasztják. A korszerű, egészséges táplálkozásban tölt be jelentős szerepet, és egyes - a gyomor- bélrendszert érintő - megbetegedésben a diétás kezelés részeként ajánlott. Emészthetősége a készítési módjából adódóan könnyebb, mint a friss kenyereké. Az egyszerű kétszersült pékipari termék, a különleges kétszersült sütőcukrászati készítmény.
Én 26 éves koromig azt hittem, hogy ez egy kétszer megsütött, szárított, füstölt hús (bár néha elgondolkoztam azon a kalandozós-hajózós regényeket olvasva, hogy áll ez el fogyasztható állapotban évekig).
Azaz, cirka két évtizeddel később jött el a megvilágosodás, mint a Mikulás nemlétezésének megtudása.
Egyszer egy atyai pofont is bekaptam, mert jobbról számítottam rá, de balról csattant.