2019. március 25., hétfő

Gyorskeresés

Új husi, régi vas...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem, még nem járt le a dinoszauruszok kora. Pár hónapja eltávozott tőlem nagyrabecsült XFX 8800Ultrám, tettem egy fogadalmat, hogy lezárom végleg a G80 korszakomat. Inkább veszek egy modernebb, kevésbé labilis karit. Ezt egy ideig megtestesítette egy VaporX 4890, ami egy iszonyatosan jó kártya, legendás ereje van még ma is. Időközben mégis úgy alakult, mégsem lesz az enyém.

Hozzámkerült pótlék gyanánt egy Radeon x550, őt nem kívánom részletezni, nem az a kategória amiről logout postot irkálunk. De nem bántom, hisz a maga kategóriájában még mindig jó kis kártya, és a feladatát becsülettel ellátta: őrizte a trónt, amíg megjön az új király.

Közben három versenyző került porondra, kik örökölhették volna ezt a bizonyos trónt.

Egy 4870 x2, időközben lecsúsztam róla.

Egy sima 4870, aki viszont nem volt szimpatikus, de félreértés ne essék, egy remek kártyának tartom.

GTX 275, egy ritkaság. Majdnem hajlottam rá, de kicsit sokat kértek érte, így függőben hagytam.

Egyik nap megláttam egy bizonyos hirdetést, és akkorát dobbant a szívem hogy beleremegett a szék is. Egy EVGA 8800Ultra, mint később kiderült, egy OC változat. Egész pofás áron tartották, már épp akartam írni neki, hogy...

NEM. Nem kell G80.

Eltelt egy nap, kívácsiságból ránéztem, még mindig nem vitték el. Sehol semmi jelölt, 4870 x2 elment közben, és kellett már egy kártya.

NEM. Ne legyél már hülye, mégegy G80at? idióta... hagyjad - szólt a kisördög (vagy angyal?)

Este mégegyszer megnéztem, és eldöntöttem kérek egy konkrét ajánlatot. Hmmm... hajlottam rá hogy mégsem... kell ez nekem? És mi van ha... áááhhh...

... ma délután már pakoltam a gépet a kocsiba, gyerünk megnézni:)

That's all folks...:)

És Ismét egy Ultra dorombol a lábam mellett. 2012ben is. Várom a feddéseket ismerősöktől, amit alighanem meg is kapok böcsülettel, hisz a négy jelölt ismeretében ésszerűnek nem épp ez a döntés nevezhető. Mi van ha... Jaj de melegedik, kell oldalra a plusz 12es venya... Jaj de hülyevagymár?... Jó'van haggyad leszarom. Megvan az érzés, megvan a feel da sunshine, minden megvan, ami kell nekem. Ha meghal, hát haljon... de nem fog. Miért?

Kivételesen jó karban van a kártya. Bontatlan. Fizikailag is kiváló kondíció, és ami legfőképp meggyőzött, az a teljesitmény/hőtermelés arány. Combos húzatás után is 80fölé éppencsak merészkedik, kis pihi után 70 körül/alá esik. Erre egy mai hasonló teljesítményű kártya tulaja felröhög, de egy G80nál ez kirívóan jó eredmény széria hűtővel, OC-val.

Órajelei 638/1125 a gyári 611/1080-hoz képest.

Ma be is költözött a helyére, talán már kezdi is felfogni elődjének otthagyott porát... na jó, hagyjuk a lírázást:) A vérvonal továbbmegy, egy dinoszaurusz ismét megtalálta az őt megillető helyet, a tápláléklánc csúcsát:)

Egy gyors 3DMark03 tesz, ami ugyan nem pontos és mérvadó, de be lehet lőni a helyét. Ez igen jó eredmény egy öreg versenyzőtől, és bizony nem egy fiatalabb kártya irigykedhetne rá.

Long live the G80 Dinasty:)

Hozzászólások

(#1) ExtremeClock


ExtremeClock
(fanatikus tag)

Rossz vége lesz sajnos. :(

(#2) Varlaisaran


Varlaisaran
(senior tag)

Persze. Nem fog sokat menni, bár ez relatíve. Meghajtottam OC "módban", sokat nem hozott az előző mezítlábas Ultráimhoz képest, így ma lehiggadtan tiszta fejjel nekiláttam szériásítani. Megkapta a 612/1080at, ahogy azt az nv megteremtette; mellé direct fan controlt. 65foknál ugrik, 70-nél rátolja a 100% fant, oldalról megtámogatva egy 12es ventivel. Ahogy ezt írom, épp egy AtiTool stress után vagyunk, néhány perce futott le, 52(61) fok a GPU(dióda), 48 a környezete, ami majdnem félelmetes érték egy ilyen vasnál, konkrétan ilyen "hideg" Ultrát soha nem láttam szériában.
Szintén röhejes játék ez a mai modern kártyák fényében, de a hobbi az hobbi:) (ugyanakkor valljuk be, meg tudja még döngetni az asztalt az öreg). Szóval inkább hagyon az OC-t, zugjon a venti (bár annyira nem hangos 100on sem), egyszóval megelőzöm a bajt, hogy aztán ha benő a fejem lágya, épkézláb kerülhessen a polcra:)

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#3) ExtremeClock válasza Varlaisaran (#2) üzenetére


ExtremeClock
(fanatikus tag)

Egy újrapasztázás biztosan jót tenne neki.

(#4) westcoastog


westcoastog
(PH! kedvence)

Régi nagy kedvenc kártyám, talán majd dísznek veszek 1-et meg egy gtx-et is. :D

(#5) hoffman_


hoffman_
(PH! nagyúr)

Ultra <3 Legszuperebb kártya kerek e világon :R

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.