2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Rendhagyó karfiolleves

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A szakácsok, főzni tudók el se olvassák ezt az ocsmány förmedvényt. Ártalmas lehet mentális egészségükre, és gátlástalan káromkodást válthat ki belőlük. Megjegyzem anyám nem tehet semmiről.

Nos, ott kezdem, hogy nem szeretek rántást csinálni, méghozzá két okból. Egyrészt macerás, másrészt újabb edény, meg fakanál, amit el kéne mosogatni.

Egyedül élek, valakinek pedig főznie kell. Az évek során megszoktam, hogy már én is vagyok valaki.
Megjegyzem tudok főzni, és rittyentettem már olyan halászlét, pörköltöt, gulyást, stb, hogy az egész pereputty megnyalta utána a tíz ujjamat.

Szóval a pénteki bevásárlásnál eldöntöttem, hogy karfiolleves lesz a mai, meg a holnapi vacsora, amely nálam a főétkezés ideje.
Karfiol egységárban, szupi. Kinéztem egy szép fehéret, gyere a kosárba. Két szemrevaló sárgarépa is követte. Hogy mit vettem még, azt takarja jótékony homály.

És eljöve az igazság, és a lustaság pillanata...
Rántás? Na ne már.

Zsír a fazékba, hadd olvadjon. Te vagy az alap, légy büszke rá.
Ja, hogy sercegsz már? Tessék, parancsolj, vékony karikára vágott répát kapsz, meg apróra kockázott zellert, dolgozz meg vele.
Igen, zellert. Ez volt itthon, és mivel magamnak csinálom a kaját, elfogadom a lesújtó véleményeket, de én csinálom a kaját, én is eszem meg. Márpedig megeszem, efelől nincs kétségem.
Kavargatom, kavargatom. Ahamm, így képzeltem el, jól néz ki. Az illata is jó. Ideje továbblépni.
Két kanálnyi liszt, parancsolj.
Kavargatom, kavargatom. De hova lett a zsír? Hogyaza... Felszívta a liszt. Sebaj, van még zsír, fakanállal beletúrok, és a fazékba csapom. Ohó, jó lesz ez, színesedik a liszt, a zöldségek sem tiltakoznak.
Lehúzom a fazekat a lángról, és ízlésemnek megfelelő pirospaprikát borítok a kutyulékra. Elkeverem, aztán vissza a lángra. Vizet rá, újabb keverés, immáron megsózva az elegyet.
Na, mehet bele a karfiol, meg az egész vöröshagyma, meg a darabolt fokhagyma.

Rotyog a kaja, és úgy döntök, hogy az anyámtól kapott macskapöcsű paprikából kettőt belemorzsolok. Ez idáig rendben is lenne, csak közben megdörgöltem a szemem, mert viszketett. Kár volt.

Végső akcióként két szál karikára vágott Regnum debrecenit tunkoltam a kajába, és végső döntésemig, mely szerint kész a kaja, hagytam ősszefőlni a vacsorámat. Fedő le, ez nálam az utolsó fázis.

Már hűl. Belekóstoltam, egy kicsit erős. Több, mint pikánsan csípős, de én eszem meg, reklamációnak helye nincs. Annál jobban szeretem magam, hogy szidalmak hagyják el a számat.

Hozzászólások

(#1) gamek!ller


gamek!ller
(senior tag)

Tőled még egy ilyen egyszerű írás is felüdülés :)

(#2) Vakegérke válasza gamek!ller (#1) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Oh, köszi. :)

Az írás tényleg egyszerű, mint egy fakocka. A kaját viszont meg kellett alkotni, és az már fajsúlyosabb tevékenység volt.
A lényeg az, hogy kész, már csak az a poén, hogy reggel visítva ülök-e a WC-n, vagy sem. Tudod, az erőspaprika kétszer csíp. ;)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Csemike


Csemike
(lelkes újonc)

Wow, ez nagyon jó. :) Bár, tényleg nem ilyen mifelénk a karfiolleves, de éljenek a kísérletező elmék. :D Én a hétvégén rakottkrumplit készítettem, az kevésbé kihívás, mint egy karfiolleves.

„A dolgok jó oldalát érdemes nézni, Cora kisasszony, igaz, nem mindig lehet tudni, hogy melyik a jó oldal. Nem nagyon feltűnő.”

(#4) nem_tom


nem_tom
(őstag)

Látom szeretsz variálni. :D

YouTube csatornáim > Tánc: http://www.youtube.com/user/RamPaGe93HST Gameplay és egyéb: https://www.youtube.com/user/kenyergameplay

(#5) danih


danih
(PH! kedvence)

Ez idáig rendben is lenne, csak közben megdörgöltem a szemem, mert viszketett. Kár volt.
Öreg hiba, ám örülj, hogy csak azt vakartad meg!

A zellert pedig imádom. Levesben, salátában, mindenben.

[ Szerkesztve ]

(#6) total90


total90
(PH! kedvence)

Ez abszolút jó, én is hasonlóan kotyvasztom :K

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#7) Vakegérke válasza total90 (#6) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam első kísérlet volt. Kifogástalan a kaja. :K

Mindenkinek köszönöm, hogy elolvasta. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.