2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Fontos a vásárló, vagy nem?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Anyám beteges, nem csoda. Hetvenkilencedik évét tapossa, két csendes infarktust már átvészelt.

Csöndes kis falu, Tolna megye legelső települése Somogyból áttérve. Még saját orvosa sincs, időnként rendel egy doki, talán menetrendszerűen, legalábbis így gondolom.
Anyámnak azt tanácsolta, hogy egyen tőkehalmájat. No persze. Helyben nem lehet kapni, és ha konzerveket küldenék neki, az egy vödör pénz lenne, annyi meg nekem sincs.

Irány a NET, meg is van a megoldás. Halolaj kapszula. Vettem, húsvétkor vittem.
Egy hét után jelentős, méghozzá pozitív változásról számolt be anyám. Hurrá, akkor irány a beszerzés.

Szándékosan nem írtam, hogy miféle halolaj kapszula. Egy nagy cég étrend-kiegészítő terméke. Legyen ez elég, hiszen nem merek leírni semmit, amely alapján jogi úton deresre feszíthetne a cég jogásza.

Nos, van nekik egy honlapjuk. Miután eléggé tág határok közt szabták meg az árakat a viszonteladók, úgy döntöttem, hogy közvetlen velük veszem fel a kapcsolatot, hiszen webáruházuk is van. Nem olcsóság a termék, szeretném minél kevesebb pénzből biztosítani anyám egészségét. Én sem dúskálok a földi javakban.

No persze, be kell regisztrálni. Megtettem. Webáruház rovat üres. Az oldalon található lehetőséggel élve feltettem a kérdést, hogy akkor hogyan tovább. Emilcímet, nevet megadtam, másként nem is ment volna.
Válasz egy nap után nuku.

Kezdtem azt hinni, hogy én, a potenciális vásárló nem vagyok fontos egy bazi nagy cégnek, akik az egészséget (jó pénzért) biztosítják termékeikkel a különböző betegségekkel küszködő embereknek.

Sebaj, írok az országos értékesítési vezetőnek. Bizonyára segít. Megtettem.

" Tisztelt Ügyintéző!

Elnézést a zavarásért, igyekszem röviden fogalmazni.
Tegnap beregisztráltam a ********* oldalán. A webáruházba akartam bejutni, hogy halolaj kapszulát rendeljek. Nem működik az áruház, már látom.
Kérdésem egyszerű. Van rá mód, hogy a viszonteladókat kihagyva közvetlenül önöktől rendelhessek? Természetesen az árára, és Tolna megyébe való postaköltségére is kíváncsi vagyok.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: Solymosi József"

Tegnap 13:22-kor ment el az emil. Válasz nuku.

Keserű a szám íze. Tényleg ennyire le van tojva a kisember, aki egy céghez fordul kérdésével, kérésével?

Hozzászólások

(#1) Picike8


Picike8
(fanatikus tag)

Ha nem kell a pénzed nekik, szerintem hagyd... :U
Viszont ilyenkor meg minek a webpage-en tárolni? :F

(#2) greenity


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Velünk is fordult ilyen elő, 1.5 hét alatt válaszoltak, azzal, hogy meg se próbáljunk egyenesen a gyártótól vásárolni. :F

Nem minden az, aminek látszik.

(#3) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elküldtem írásom linkjét az országos értékesítési vezetőnek. Talán felébred, és válaszra méltat.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) crey


crey
(MODERÁTOR)

"Miután eléggé tág határok közt szabták meg az árakat a viszonteladók, úgy döntöttem, hogy közvetlen velük veszem fel a kapcsolatot"

Nem véletlenül vannak viszonteladóik. Ők segítenek teríteni az adott piacon a terméket. A gyártótól valószínűleg nem fogod tudni kis tételben megrendelni az adott terméket, mert akkor mindenki így tenne, reménykedve hátha kedvezőbb árakat kap. Ezzel csak egy gond van: kinyírja a disztribúciós láncot és plusz terheket ró a gyártó cég vállára, amit Ő nem véletlenül szeretett volna elkerülni, ezért is van viszonteladói hálózata.

[ Szerkesztve ]

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#5) Vakegérke válasza crey (#4) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazat beszélsz, nem vitatom. Viszont van webáruházuk is, amely jelen pillanatban nem működik. Ebből kiindulva azt gondolom, hogy személyes megrendelésre is reagálniuk kéne.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) pgyorgy59 válasza Vakegérke (#5) üzenetére


pgyorgy59
(újonc)

Én azt hiszem hogy egyéni vásárlóknak soha nem is fog működni. Így kénytelen vagy drágábban megvenni + mérgelődsz. Van értelme ? Ezek ilyenek, de mikor az ember saját bőrén érzi igazából akkor kezd el bosszankodni.

A jó nem mindig jó, mint ahogy a rossz sem biztos hogy rossz !

(#7) Vakegérke válasza pgyorgy59 (#6) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha soha nem is fog működni, akkor minek van a honlapjukon? Nem látom előnyét, ha beregisztrálnak jó sokan.

Már nem mérgelődöm. Azt viszont nem állítom, hogy nem bosszant a dolog. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) greenity válasza pgyorgy59 (#6) üzenetére


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Talán annyit hozzátehetnének a korrektség kedvéért, hogy odafirkantják, hogy viszonteladóknak, vagy hasonlót, és akkor nem jár így senki, nincs bosszankodás.

Nem minden az, aminek látszik.

(#9) mephi666 válasza greenity (#8) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

én kb. fél éve egy "gyógyászati segédeszközt" akartam venni, konkrétan a gyártótól: utánajártam és kiderült, hogy a cégünktől kb 1km-re vannak és bringával kis kitérővel útba tudnám ejteni... felhívtam őket és mondták, hogy magánszemélyeknek nem értékesítenek :U annyiban viszont segítőkészek voltak, hogy elmondták melyik patikákba szállítottak, hol próbálkozzak :K

ezt nem tudnád megpróbálni? felhívni őket, hogy a közeledben melyik kereskedőknek adtak el és akkor te is végignézhetnéd, hol tettek rá legkevesebbet

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) Vakegérke válasza mephi666 (#9) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Haver a gúgli, találtam viszonylag olcsó beszerzési forrást. Egyébként poén, hogy a 60 darabos doboz ára között kereskedőtől függően közel 500 Forint eltérés is lehetséges.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.