2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Első részegségem története

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

'69-ről '70-re virradó szilveszterkor történt. Már négy hónapja voltam felnőtt, de még lámpalázasan mentem két kamasz barátommal délután az ABC üzletbe, hogy piát vegyek. St. Hubertus lett a kiválasztott, méghozzá hét decis. Akkor már dolgoztam, volt rá pénzem. A pénztárnál nem kérték a személyit, pedig akkor nem sokan mondták volna meg, hogy több vagyok, mint tizennyolc éves.

No mindegy, ezen túl voltunk. Irány a József Attila lakótelep kiserdője, pia kinyit, belenyal. Hm, nem is rossz. Kishaverok is megkóstolták, ők is elismerően hümmögtek.

Közbevetőleges tény. Egy arra járó valaki cirka ötven méterről ránk uszította a farkaskutyáját, de az pár méterre tőlünk megtorpant és visszaszaladt gazdájához, pedig előzőleg felborzolt szőrrel, acsarkodva rohant felénk. Talán a piaszag, vagy a személyes varázsom győzte meg róla, hogy tegyen le galád szándékáról. Megismétlődött a vegzálás mi pedig felvilágosítottuk a gazdit, hogy vér nem fog folyni, a kutyát se bántjuk, de ha nem megy a 3,14csába, átalakítjuk az arcberendezését. Megértette, elkotródott kutyástól, rosszakaratostól.

A lényeg az, hogy elfogyott a pia. Zömében én ittam meg és csodálkozva kérdeztem: ilyen jó inni? Ugyanis duhaj jó kedvem lett, mindenkit szerettem, megöleltem volna az egész világot.
Irány az ABC, még nyitva volt. Éjféli bratyizásra vettem egy Medoc noir-t, meg egy Portorico rumot, hogy addig fenntartsa a jókedvem. Tudni kell, hogy ez a rum 60 fokos. No meg ha már felnőtt vagyok, vettem egy doboz Fecske cigarettát is, meg egy doboz gyufát, bár addig még nem dohányoztam. Felmentünk a nagy szerelmem lakása elé, miután a "könnyebb" piát leadtuk egy csaj barátunknál, akivel éjfélkor koccintani akartunk. A nagy szerelmem anyukája gyanakodva méregetett minket, aztán hozott egy "vödör" kávét, hogy igyuk meg. Én nem kértem, inkább sürgettem a két cimborát, hogy menjünk már.
Mentünk, a ház előtt lévő Zágrábi utcában csalinkáztunk a Bihari utca felé, miközben kinyitottam a rumos üveget és nagyot kortyoltam a gyilkos piából. Továbbadtam, de a srácok fintorogva adták vissza. Utólagos beszámolók szerint alig tudták letépni a számról az üveget. Innen már ködös lett a kép, hogy a maradék rummal mi történt, ma sem tudom. Akkor épült a 100-as posta, mellette mentünk át az Üllői útra. Vagyis a cimborák mentek, én meg nekitámasztottam a hátam a malteros falnak és igyekeztem rágyújtani. A cigi kiesett a számból, lehajoltam, felvettem. Másik gyufa, újra a földön volt a cigi. A srácok kajabáltak, hogy gyere már!
- De leesett a cigim, felveszem.
- Hagyd, majd kapsz másikat.
Eddigre totálkáros lettem, amit ők láttak, én viszont nem vettem tudomásul. Az Üllői úton közrefogtak, engem átkarolva, a hónom alá nyúlva elkezdtek hazafelé vonszolni. Jó buli, megviccelem őket, gondoltam, aztán úgy tettem, mintha a lábaim cserben hagytak volna.
- Hú, b*szdmeg, de nehéz! - Mondta egyikük és keményebbre vették az őrizetemet. Magamban jól mulattam, hogy bejött az átverés, de amikor akaratom ellenére összecsuklottak a lábaim, egyértelművé vált, hogy ennek a fele se tréfa.
Haza akartam menni, de vonszoltak tovább, bár járni tudtam. Nyugtatgattak, hogy anyám nem tudja meg, mire én azzal tromfoltam, hogy az nem számít, nem gond, csak engedjenek el végre.
Nem engedtek, felvonszoltak a nagy szerelmem lakásába, ugyanis egyikük az öccse volt. Leültettek a konyhában egy hokedlire, aztán egy ecetes ruhát nyomtak a számra, orromra. Csak ez kellett hozzá, hogy elemi erővel robbanjon ki belőlem a gyomrom tartalmának zöme. Megaláztatásom csúcspontja az volt, hogy bejött a nagy szerelmem anyja. Nem szidott, nem károgott, csak annyit mondott, hogy a (már nem élő) férjének sok hibája volt, de részegen egyszer se látta. Ezzel vissza is ment a szobába.
Az egyik cimbora nekiállt takarítani, a nagy szerelmem öccse pedig levitt a pincébe kijózanodni. A vállán sírtam el a bánatom, miszerint cseszhetem a nagy szerelmet, mindennek vége, nem ér már az életem semmit. Türelmes volt, vigasztalt, idő múltán hazamentem.

Anyámék fogadták a köszönésem, nem volt kérdés, nem volt hegyibeszéd még akkor sem, amikor visszatértem a WC-ről, ahol kiadtam gyomrom tartalmának maradékát.

A mostohafater másnap csak annyit mondott, hogy ha piálok, ne egyek édességet és hason fekve aludjak el.

Na, azóta tudom, hogy nálam három fázisa van a részegségnek. Először cudar jókedvem van, aztán sírnom kell, végül jön a rosszullét. Ez akkor is így lett volna, csak az ecetes ruha felborította a sorrendet.

Életemben háromszor voltam részeg, átlagban számolva 23 évre jut egy. Szerintem megbocsájtható.
Ha van rá igény, elmesélem a másik kettő történetét is. :)

Hozzászólások

(#1) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Juj, én nagyon féltem a részegségtől, mert ha hánynom kellett, abba majd' belepusztultam.

(#2) razorbenke92

Néhány mókás emlék ami eszembe jutott:

Osztálykirándulás Németországban, 16-17 évesek voltunk. Mint tudni lehet (azt sem tudom, ez így van e még?) akkoriban 16 éves kor felett 16 alkoholszázalékig megvásárolhatóak voltak az italok.
Ezen felbuzdulva az első adandó szabad alkalommal mindenki a szupermarketben kötött ki. Kisebb nagyobb italkupacokkal beálltunk egy sorba, majdnem mindannyian. Kis idő múlva a sor elejéről többen visszafordultak a felkiáltással: Gyerekek, itt is kérnek személyit! Ketten kacagtunk fel az egyik jóbarátommal: Észkombájnok, és a 16 évetek ellenőrzésére nem kérhetik? - A "személyi kérés" annyira egyesült bennük a 18 éves korhatár ellenőrzésére, hogy reflexből megfordultak, amikor kérték tőlük.

Ezután mi sorra kerültünk, és büszkén a jogosítványomat adtam. Ekkor a néni jelezte, hogy a sör nem jöhet, és agresszívan bökdöste a "Sikeres vizsgát tett" rész dátumát. Nem volt túl erős németem, de fel tudtam tenni a cinikus kérdést: Valóban úgy nézek ki, mint aki 3 hónapja született?

Sokáig én is azt hittem, hogy voltam nagyon részeg, de nálam a nagyon részegség sem volt több annál, hogy hipereufória és esetleg lefekvés után egy kis rosszullét. Ettől függetlenül bármelyik pillanatban tudtam úgy viselkedni, mint aki csak túl boldog.
Amíg...

2018 karácsonyán hazautaztam a menyasszonyommal vidékre, és 22-én átmentünk a keresztszüleimhez, bejelenteni, hogy gyermekünk lesz. Keresztapám elővett egy Piroskaszörp üveges pálinkát, hogy akkor igyunk. Gondolta leitat engem, és/vagy apámat. Miután elfogyott ez az üveg, elővett egy újabbat. Ekkor apám kiállt józan mértékkel, hogy neki elég lesz. Én pedig keresztapámmal bepocsékoltam még 0,75l pálinkát.
Valószínűleg mindketten enyhe alkoholmérgezést kaptunk. Ő, miután 22-én este 6-kor már abbahagytuk az ivást, 23-án délután még aznapos rosszulléte volt, 24-25 én két teljes napig volt még migrénes fejfájása.
Én a magam részéről olcsón megúsztam, éjfélig egészen pontosan 8 alkalommal hánytam, a zuhanyzóból megfeledkezve a törölköző szükségéről meztelenül vonultam a családi vacsorához. Itt fölöslegesnek találták hogy egyek, mert ahogy a számhoz emeltem az evőeszközt, öklendezve futottam újra. Ezért elvették a tányérom és az evőeszközöm, mire az alapvető ösztöneim azt diktálták, marokkal szedjek a gusztusosan tálalt majonézes krumplisalátából.
Ez után 8 hónapnak kellett eltelnie, hogy pálinkát tudjak az orrom közelébe vinni, hogy forduljon fel a gyomrom.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#3) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Köszönöm, hogy elolvastátok. :)
Jöhet a többi történet?

razorbenke92: Az utolsó felvonás (mármint a marokkal önkiszolgálós) röhögőgörcsöt okozott. :K

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Eastman


Eastman
őstag

Nulladik részegségem története:

13-14 éves lehettem. Haver szerzett egy-egy kisdobozos német sört az apja készleteiből. Lementünk a Duna partjára, végig mondogatta, hogy, húú ebből nagyon nagy balhé lesz! Nyár volt, hőség, sütött a nap, leültünk, kinyitottuk, iszogattuk. Jött is a "nagy érzés" meg nem is. Nézem a dobozt; Alkoholfrei.

OK, röhögtünk, hazamentünk.
Szerintem a faterja sem tudta, hogy mit jelent a felirat. :) ;] Mindenki itta amihez hozzájutott. Aztán a doboz ment a szekrény tetejére.

A kép forrása.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#5) Vakegérke válasza Eastman (#4) üzenetére


Vakegérke
veterán

Na, itt legfeljebb a placebo hatás érvényesült. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) Somatom


Somatom
veterán

Nekem megvan az első, de nem volt semmi extra. Símán ráborultam a bulin a mosogatóra és annyi. Sosem volt jó berúgni. Útálok rosszul lenni és útálom elveszíteni a kontrollt.
Számomra az volt az emlékezetes berúgás, aminél az egyik haver kisegített egy csíkkal, hogy egy kicsit rendbe jöjjek. Az akkori csajom is sokáig emlegette, ami azután történt. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#7) Vakegérke válasza Somatom (#6) üzenetére


Vakegérke
veterán

Valóban nem jó berúgni, ezért volt ritka esemény nálam. Mivel átlagolva 23 évente történt meg, a legközelebbi 92 éves koromban aktuális. Majd meglátjuk, hogy lesz-e kedvem hozzá. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Egy szép nyári estén, valahol a Balaton mellett történt.
Talán tizenhat éves lehettem és valami táborozáson voltunk. Sikeresen rátaláltam egy sokadosztályú sörkertre. Pontosan megfelelt a pénztárca vastagságának.
Az egész napi tikkadtság után irány a sörkert lett a jelszó. A frissen csapolt sör látványa nagyon csábítótt. Vettem egy korsóval.
A kellemes hűvös selymesen pezsgő sör egy percen belül csúszott le a gyomromba. Nem gondoltam, hogy baj lesz belőle.
De az lett. A gyomorban melegedő sör szódásszifont játszott. Alig jutottam az épület mögé kialakított vizeldéig.
Mennyiségi veszteség nélkül jött vissza a sör. Továbbra is szomjas maradtam. Egy tapasztalattal gazdagabban és egy sör árával szegényebben álltam vissza a sorba, a sörömért.

Nyugodt ütemben iszogattam a második, első sörömet, amikor néhány korombeli fiatal odajött hozzám. Jöttek gratulálni látták a mutatványomat hátul a vizeldében.
Életükben nem gondolták, hogy létezik olyan ember aki úgy rúg be a sörtől, hogy sugárban jön vissza az és öt perc múlva ismét vígan iszogat. Az elismerést bezsebeltem, a teljes igazságot megtartottam magamnak. Záróra felé már éreztem a sör hatását, bár vigyáztam a mennyiséggel.
Egy este kétszer okádni a sörtől nem pálya.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#9) Vakegérke válasza Hieronymus (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Én képtelen vagyok egy korit egy perc alatt meginni. A sör nem hánytat meg, inkább büfiznem kell.
Nagyon ritkán iszom sört, a vörösbor a kedvencem.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Met válasza Vakegérke (#3) üzenetére


Met
nagyúr

Jöhet a többi történet?
Ez nem kérdés! :K

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.