2019. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Elfeküdtem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mármint a nyakamat.

Időpont: két nappal ezelőtt, 4 óra 20 perc. Szinhely a lakásom, közelebbről a rekamié.
Épp a legédesebb álmomba merülnék, amikor az ébresztő órám füttyögve jelez, hogy ő pihenhet egész nap, én viszont kotródjak melózni.
Tudtam, hogy igaza van, de kedves modoromból fakadóan említést tettem pár mondatban édesanyja ősi mesterségéről, és hogy akár szexuális viszonyba is kerülhetnének. Viszonyunk meghitt, nincs sértődés.

Az első meglepetés a fürdőszobában ért. No igen, öregszem. Erre tuti jel az, hogy a reggeli merevedés a nyakamban jelentkezett. Majdcsak lejjebb nyomul, gondoltam, és jót röhögtem saját humoromon.

A dolgozómban már nem volt ilyen jó kedvem. Egyrészt leselejtezésre rég megérett gépen spéci melót kellett végeznem, másrészt nyaki merevedésem átmeneti állapotba váltott a fájdalom irányába. Lassacskán egyértelművé vált, hogy a baloldali fejbiccentő izmom a problémás.
Késő délelőtt már nem éreztem merevnek a nyakam. Ettől persze lehetett, mert ha volt is, az égő fájdalom elnyomta.

Egyáltalán mi a fenének nekünk fejbiccentő izom? Mi a fenének van egyáltalán nyakunk? Ha nem lenne, hamarabb érne le a kaja a gyomrunkba.

Kiszúrták a kollégák, hát persze, hogy kiszúrták tragédiámat. A szemembe nem röhögtek, csak a hátam mögött, udvarias népség.
Kálvária indul.
"Józsi!" Reflexből rántom a fejem a hang irányába. Nagyon nem kellett volna. Mintha tüzes kés lenne nyakam baloldalának hosszában.
"Hadd kérdezzek valamit..." Nézek jobbra, ezt se kellett volna.
Nagyon hamar meg kellett tanulnom úgy forgolódni, mint egy periszkóp. Optika és test együtt.

Tegnap valamivel jobb volt a helyzet, hiszen már megfontoltan mozogtam, és nem reagáltam reflexből a megszólításokra. Ettől függetlenül a fájdalmat is összehoztam az édesanyjával, hadd érezzék jól magukat együtt.
Mára már hurrá, és ha nem teszek hirtelen fejmozdulatot, probléma egy szál se.

-----------------------------------------

Eszembe jutott az első merevedésem. Mármint nyaki!

Katona voltam, és ahogy most, egy reggelre elfeküdtem a nyakam. Nem is lett volna gond, ha nem közeledik az ezred szemle. Gyakorlatozás dögivel, nem éghet a raj, a szakasz, a század meg pláne nem.
Szááázad, vigyááázz! balraaa nézz!
- Mi van, Solymosi, magának nem szólt a parancs?!
- Jelentem a nyakam...
- Nem érdekeeeel! Rántsa a fejét, ha elhangzik a parancs!
- Értettem!
Szááázad, pihenj!
Szááázad, vigyááázz! balraaa nézz!
- Solymosi, maga egy szabotőr!
(Ezt a kifejezést hallhatta valahol, jelentéséről fogalma sem volt. Ez már jóval előbb kiderült.)
- Jelentem...
- Nem érdekeeel!

Kivívtam az őrmester elvtárs megtisztelő figyelmét. Velem külön is foglalkozott, én pedig nem tehettem mást, derékból forgolódtam.
Mire megjött szemlét tartani a HM-ből valami nagyfejű, már nem volt probléma, hiszen cirka két hétig gyakoroltunk, hogy le ne bőgjön a laktanya.
Őrmesterkénk pedig nagyon büszke volt magára, hogy még "A" Solymosit is rá tudta kényszeríteni egy tisztességes "balra nézz"-re...

Hozzászólások

(#1) szablya


szablya
(kvázi-tag)

A sztori nagyon jó :C a "merevedés" már nem annyira. Nekem már volt, cirka egy napig tartott, illetve egyszer valami hasonló... Torna órán bukfencet gyakoroltunk (kb 6.ban), engem az osztálytársam pedig olyan szerencsésen "megsegített", hogy 2 hétig (!) alig tudtam mozgatni a nyakamat, első héten az alvás is tiszta kín volt, kenegettük mindenfélével, amíg végre elmúlt. Ma naponta többször csinálok olyan nyakmozdulatokat, hogy oldalra megropogtatom a nyakam, fingom sincs, mikor, és miért szoktam rá, de szerintem akkor most karban van tartva :D

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#2) gamerkiller


gamerkiller
(senior tag)

Végre kaptunk mesét.. :) Gyógyulj meg! :R

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#3) Vakegérke válasza szablya (#1) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az első fecskék, akarom mondani az első olvasók már befutottak.
Köszönöm a figyelmet. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Lenry válasza szablya (#1) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ezt a nyakropogtatást én is csinálom. néha nagyon jól tud esni, és nagyon rosszul, ha érzem, hogy ki kellene roppantani, de nem megy

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#5) gamerkiller válasza Vakegérke (#3) üzenetére


gamerkiller
(senior tag)

Hát ez egyértelmű. Azonnal rákattintok a nevedre ott jobb oldalt ha látom. :R

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#6) habo2 válasza gamerkiller (#5) üzenetére


habo2
(lelkes újonc)

ezzel én is így vagyok :K nagyon szeretem Vakegérke írásait :C

Vakegérke! kiírhatom aláírásba, hogy megrögzött Vakegérke-olvasó? :B :R

"ha nem változik, akkor így marad!" ||| értem én... csak leszarom! :D ||| Logout függő és megrögzött Vakegérke-olvasó! ||| "nem kell a szépség, nem kell a jóó..."

(#7) Vakegérke válasza habo2 (#6) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Korántsem hiszem, hogy megérdemlem. Megtisztelsz, de nagyon, ha megteszed. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) samfishR


samfishR
(senior tag)

szablya és Lenry: én kb 3 hónapja nem ropogtatom a nyakam. Előtte én is minden nap többször megforgattam és egyszer a szokásos ropogtatás óta bizony kattog az egyik nyaki csigolyámnál vmi ízület, vagy ízületi tok, vagy micsoda. Kettőt kattan ha csak simán jobbra fordítom a fejem. Elején nagyon megijedtem, mert rohadt hangosan kattogott. Körülöttem lévő emberek is hallották és elszörnyülködtek. Azóta annyit "javult" a helyzet, h kint nem hallják, de én minden alkalommal hallom. Na ez engem leszoktatott a bárminemű ropogtatásról, ujjamat sem ropogtatom, nyakamat meg pláne. Én azt ajánlom, hogy hagyjátok abba amíg úgymond nem késő. Most lehet h vészmadárnak tűnök, de én is leszartam a ropogtatást, mondták mások is h kilazulnak az izületek stb.. mondom hagyjadmár.. Aztán 1 nyaki ízületem úgy kilazult, h úgy maradt. Voltam csontkovácsnál is, hogy majd Ő megszereli. De nem segített =( Jó, nem mondom, hogy ez mindenkinél előfordulhat, de ha naponta többször csinálsz a nyakad számára rendellenes mozdulatot, egy idő után kilazulnak az ízületek és azok bizony nem fognak visszamerevedni. Egy merev ízületen lehet lazítani, de egy lazán feszíteni eléggé nehéz :) Én a csontkovácstól kaptam egy agymosást, amit nyilván nem tudok nektek előadni, de ha hallottátok volna, tuti h azóta nem csinálnátok. Higgyétek el, jobb megelőzni, mint utána már fölöslegesen idegeskedni, mert úgy maradt :) Ez már valószínű, hogy életem végéig kattogni fog, csontkovács mondta, hogy talán ilyen súlyzós torna segítene, de nem fűz hozzá nagy reményeket. Majd ha meszesedni fognak az ízületek, akkor elmúlik azt mondta. De addig még van pár évtized :K Nem fáj, meg semmi hasonló, de kicsit zavaró. Annyiban talán "jó", hogy mindig eszembe juttatja, hogy ropogtatás soha többé. Nincs értelme ropogtatni, hiába érzitek, hogy de jól esett, ezzel csak magatoknak ártotok.

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#9) habo2 válasza Vakegérke (#7) üzenetére


habo2
(lelkes újonc)

szerintem nagyon is megérdemled, majd mindjárt jól jönnek a többiek, és jól megmondják ők is ;) :K

"ha nem változik, akkor így marad!" ||| értem én... csak leszarom! :D ||| Logout függő és megrögzött Vakegérke-olvasó! ||| "nem kell a szépség, nem kell a jóó..."

(#10) JuliusCaesar


JuliusCaesar
(kvázi-tag)

Tudod, a katonának nem fáj a nyaka, csak úgy érzi.

(A katona nem fázik, csak úgy érzi szólásból).

... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.