2023. január 28., szombat

Gyorskeresés

Deichmannban jártam, papucsot találtam

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos igen. Amit anyucim vett nekem pár éve, annak vége. Foszlott a pántja, lekopott a talpa. Kellett már egy másik sok év után.
Irány a "bót", veszünk másikat. Fussa, felvet a pénz.

Belépvén az üzletbe... Szóval megyek a bejárathoz, és a kettős üvegajtó készségesen széthúzódik előttem. Gyere csak, drága vevő, téged vártalak, látod milyen készségesen tárom eléd a cipők, csizmák, papucsok kánaánját?

Kicsit tanácstalanul nézelődtem, hiszen nem mindennapos tevékenység a lábbeli vásárlás. Kiszúrtam egy embert, aki engem figyelt. Ki lehet, tán ismer valahonnan? Ja, hogy a zsebére rögzítve ott egy bankkártya méretű izé? Akkor ez biztonsági személy.
- Jó napot kívánok, segítene?
- Természetesen.
- Papucsot keresek.
- Hol óhajtja használni?
- A lakásomban. Puha talpú kellene, mert a panel viszi a hangot, és nem szeretném zavarni az alsó szomszédomat.
- Fáradjon velem, kérem.

Vele fáradtam, megköszöntem a segítségét.
Nézegettem a papucsokat, és megállapodtam egy három pántos, mindhárom pántot csattal állítható papucsnál. Mi is a márka? Björndal. Hmmm, jól hangzik. Kényelmes is, meg puha a talpa, de mennyibe kerül? Aha, 3.990 Forint. Jöhet.

Cipő is kéne, méghozzá melóba.
Nyolc óra pihenés...
Vagyis nem, inkább nyolc óra aktív toporgás, plusz besétálás, hazatérés.
Kényes dolog.
Előző melós cipőm szintén innen származik, közel három évet bírt ki.
Memphis One a márkája. Megszerettem, hiszen meló közben elfelejtettem, hogy cipő van a lábamon.
Na nézzük, mi a választék. Ez nem, mert nem. Ez meg csak úgy nem. Ez már jónak tűnik, de nyomja a lábfejem, plusz anyag nincs benne.
Na... Próbáljuk csak fel. Wink cipő le, ő meg fel. Némi toporgás, és nem maradt más, mint az árcédula megtekintése. 5.990 Forint. Jöhet.

Két dobozzal a kezemben irány a pénztár.
- Csókolom.
- Jó napot kívánok.
Na, ezen már túl vagyunk, de a hölgy megtisztel elbűvőlő pillantásával, és negédes hangon kérdi, hogy kérek-e szén izés talpbetétet, mert ugye az elveszi a szagokat, meg minden ilyen.
Khm... Büdös lenne a lábam? Lehet, de én már megszoktam a szagát. Arról nem is beszélve, hogy napi rendszerességgel mosok lábat, és ha kell, hát többször is.
Átérzem segítő készségét, és az ár felől érdeklődöm. 790 Forint. Ennyit megér a hit, hogy ezután ha büdösödne is a lábam, elveszi a szagát ez az aktív szenes izé.
- Igen, kérem, de csak azért, mert szép szeme van.
A hölgy kicsit pirul, és ahogy nézem, volna is esélye nálam. Kár, hogy van köztünk vagy harminc év korkülönbség.
Fizetek, és mivel nagyok a dobozok, két reklámszatyorral távozom. Hadd lássa a világ, hogy ez a hosszú hajú vén fószer is a Deichmannban vásárol.

Itthon jön a végkifejlet.
Bontom a cuccost, átfűzöm a cipőt, mert útálom a vizszintes fűzést, nekem keresztfűzés kell. Stimmel, most jó. Vagyis majd szerdán megyek benne melózni, és akkor derül ki, hogy tényleg jó-e.
A papucs is sorra kerül, és jön a nagy meglepi. Björndal márka, hihető, hogy skandináv országból származik, de nem. Gyártási hely: Ukraina.
Cseszdmeg!
Na mindegy. Itt pózol a lábamon. Panaszom nincs, sem hasmenést, sem hátfájdalmat nem okozott idáig.

10.770 Forint az összkiadásom. Sok? Kevés? Kinek hogy.

Hogy ezt miért írtam meg?
Mert úri passzióm úgy tartotta. ;)

Hozzászólások

(#1) Csemike


Csemike
csendes tag

Viseld egészséggel. :) Engem kicsit "idegesít", hogy valahányszor cipőt veszek a Deichmannban, mindig rám akarnak még valamit sózni a pénztárnál. Bár, lehet azért, mert csinos nő helyett nem egy bugyilehúzós nézésű, szépmosolyú pasas kérdezi. :DDD
Jó, tudom egyébként, hogy ezt nekik meg kell kérdezniük...

Legutóbb egy piros papucsot vettem ott. Minden vágyam volt egy piros lábbeli. :) Idén nyáron kettő is lett hirtelen.
Az a jó a Deichmannban, hogy nincs a sarkamban állandóan a szekuriti. Nem úgy, mint a DM-ben, ahol az egyértelműen és kizárólag nőknek való holmik között válogatva is a nyakamba liheg, hogy segíthet-e... Hát köszi... :DDD

(#2) művésznő4 válasza Csemike (#1) üzenetére


művésznő4
csendes tag

Utálom emiatt a DM, Rossmann-t... :(((
A biztonsági őr szinte állandóan oda hajol felém, ha leguggolok a polcokhoz, hogy kipróbáljam valamelyik termékmintát....:W
Múltkor olyan pofátlan volt az egyik, hogy felpattantam és megkérdeztem tőle, hogy ő is kiakarja próbálni, mert akkor szívesen átadom neki???
Anniyra felidegesített - pedig hát nem vagyok az a lobbanékony természetű :U - hogy ennyire nem tartják tiszteletben a vásárló "intim szféréját"...:((
Én elhiszem, hogy ez a munkája, de lehet ezt diszkréten is csinálni és nem kéne ahhoz belemászni a s**mbe, és ennyire "egyértelműen" azt ellenőrizgetni, hogy nem csúsztatok-e valamit a táskámba...:U

[ Szerkesztve ]

(#3) Vakegérke válasza Csemike (#1) üzenetére


Vakegérke
veterán

Köszönöm szépen. :)

Ja, hogy DM?
Az eljárás ugyanaz. Le kell szólítani, kérdésekkel elárasztani. Hidd el, vagyis próbáld ki, hamar magányos maradsz, menekülni fog a biztonságikám. :K

művésznő4: Utolsó két sorom megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) művésznő4 válasza Vakegérke (#3) üzenetére


művésznő4
csendes tag

Köszi Egérke, kifogom próbálni! ;] :R

Amúgy én is nagyon gyakran vásárolok a Deichmann-ban. Az árujuk jó, de a "kedves" eladókról nagyon megvan a véleményem...:((( Borzasztó, hogy hogy viselkednek a vásárlókkal....:W (és ezt nem csak hallásból mondom, hanem saját tapasztalat..:U)

(#5) Zsom!


Zsom!
tag

Egy ilyen "egyszerű",hétköznapi dologból, is mint a vásárlás, milyen jó kis történetet írtál.:R
Elismerésem. :R

Nekem ilyen sárkánycenteres papucsom van, az egész ilyen hepehupás. Nagyon szeretem, 2 éve megvan, nyáron, szinte mindenhova ebben megyek, még egy hosszabb út után sem fájdul meg a lábam benne. Kár, hogy nem láttam azóta sehol. :(

[ Szerkesztve ]

(#6) művésznő4


művésznő4
csendes tag

Bocsánat Egérkém, még csak most olvastam el...:B

A kedvenc részem:
Fizetek, és mivel nagyok a dobozok, két reklámszatyorral távozom. Hadd lássa a világ, hogy ez a hosszú hajú vén fószer is a Deichmannban vásárol.

:D :C

(#7) Vakegérke válasza Zsom! (#5) üzenetére


Vakegérke
veterán

Szerintem te is képes vagy arra, hogy akár egy lehulló falevélről érdekesen írj. Nem nagy ügy, csak engedd szabadjára gondolataid.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Vakegérke válasza művésznő4 (#6) üzenetére


Vakegérke
veterán

Köhömm, meg minden torok köszörülés.
Részletekben olvasod írásom? Akkor mit teszel, ha pár oldalnyit alkotok?

Megköszönöm, hogy figyelmet fordítasz rám, de ha megteszed, célszerű egyszerre átrágni magad soraimon. Másként nem lehetsz képes összefüggéseiben értékelni mindazt, amit eléd is szeretnék tárni.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Zsom! válasza Vakegérke (#7) üzenetére


Zsom!
tag

Lehet tudnék, de nem találok semmi olyat amiről írhatnék. :( (Bár mostanában körvonalazódni látszik egy írás ami mindenféléről szólna, de még össze kell szednem mindent amiről írni szeretnék. :B )

[ Szerkesztve ]

(#10) mexicanraven válasza művésznő4 (#2) üzenetére


mexicanraven
aktív tag

Nem követhet, el kell zavarni a retekbe! :K

when the sun shines, we'll shine together

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.