2019. július 18., csütörtök

Gyorskeresés

Csókoltatom a liberalizmust

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Anno volt egy írásom, amely híven tükrözi a gyermekek jogaival kapcsolatos véleményemet.

Már feledésbe is merült a dolog, ám volt egy újabb írásom, amelynek köze nem volt fentebb említett háborgásomhoz, ám chevron7 fórumtársunk belinkelt egy reklámot, amely láttán minden normális ember háta libabőrös lesz.
Tényleg kell ennyi jog egy gyereknek?

Avicularia fórumtársunk nem is tudta szó nélkül megállni a dolgot. Mit is mondott?
"párszor láttam már hasonló jelenetet itt svédben
tenni nem tudsz semmit,mert törvényileg még kiabálnod sem szabad a gyerekeddel
az az első,hogy óvodás korukban felvilágosítják őket,hogy kell a szüleiket feljelenteni,ha hozzá mersz érni
gyerekek sokszor azzal zsarolják a szüleiket,ha nem vesz meg neki valamit,akkor elmegy a rendőrségre és feljelenti ,hogy megverte
tudnék ezekről a dolgokról mesélni :("

Na szép.
Szóval a szülőnek nincs hatalma a gyerek felett. Mi több, a dedó zsarolhatja, hiszen már ovis korától tudja, hogy feljelentheti apját, anyját, ha akár hangosabban szólnak rá, mint azt elviseli tűrőképessége.

Édes jó Istenem, miféle agresszorokat nevelnek a svédek, amerikaiak, meg a fene se tudja még, hogy kik? Csodálom, hogy egyáltalán vállalnak gyermeket. Nem véletlen, hogy egy hisztis kis sz*ros kapcsán született meg az óvszerreklám.

No most én azt mondom, hogy egy buta kis sz*ros ne hisztizzen, vagy ha megteszi, számítson rá, hogy a szülő úgy porolja ki a nadrágját, hogy nem veszi le róla.
Vesszőparipám, hogy ezt a jogot a pedagógusoknak, tanároknak is meg kéne adni. Ha nincs lehetőség a kordában tartásra, nem csoda, hogy elkanászodnak a kölykök.

Még azt is el tudnám képzelni, hogy a szülők azokra bízzák a gyerekeket, akik a jogaikat védik. Nyűglődjenek velük ők.

Hozzászólások

(#1) cyanide


cyanide
(kvázi-tag)

Ha kellően elborulna az agyam, mennék a börtönbe, meggyőzném az asszonyt is, hogy ő is. Mindkét szülő börtönben, a gyerek meg maradhat az államé. Pár év múlva szabadulok, a gyereket köszönöm nem kérem, a következő majd jobban sikerül. A nagy jólétben éhenhalni úgysem fogunk. Hosszútávon megéri.

Ha ezt olvasod a topik meghalt...

(#2) #51736960


#51736960
(törölt tag)

nem kell ahhoz rendőrség, hogy a gyerek zsarolja a szüleit.
nálunk sógornak 2 gyereke van (5 és 3 évesek), és ha valamit nem kapnak meg, akkor kezdődik a hiszti, napokon át, ha szükséges.

úgyhogy többnyire a szülők inkább engednek szó nélkül, csak legyen már csend végre...

(#3) Vakegérke válasza cyanide (#1) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes gondolat, ráadásul humort sem nélkülöz. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) Vakegérke válasza #51736960 (#2) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ahol a gyerek zsarolni tudja a szülőt, ott már valami nagy baj van.

A gyereknek ismernie kell a határait, és az a szülő dolga, hogy kijelölje. Teszi ezt szép szóval, vagy keményen, de muszáj. Ha nem teszi, régen rossz. Eljön az a pillanat, amikor a gyerek elküldi a p*csába, és talán még meg is veri.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) #51736960 válasza Vakegérke (#4) üzenetére


#51736960
(törölt tag)

igen tudom, csak ők nem tudják :)
bár könnyen pofázok, nekem nincs gyerekem....

(#6) Z86


Z86
(őstag)

Ha a gyerek zsarol, az nevelésből adódó hiba. Gondolom a szülő nincs igazán a helyzet magaslatán. Na nem mintha értenék a gyerekneveléshez, de ennek szerintem van némi köze ahhoz, hogy a szülő inkább sokszor enged (talán némi lustaságból), mint hogy kiálljon a helyes magatartási forma erőltetése mellett, a gyerek meg hozzászokik ehhez az állapothoz és Cartman lesz belőle.

A svédek meg amúgy is abnormális népség, ez a Breivik is lemészárolt több tucat embert, erre luxusbörtönbe dugják, és vigyáznak a jogaira. Agyukra ment a jóllét.

(#7) Vladi


Vladi
(PH! nagyúr)

Na jó, de ennek mi köze a demokráciához? :F

Egyébként nagyon megértem a felháborodást. Én is ilyen kisgyerek voltam.
Anyám azt mondta, hogy akkor válasszak egy csokit. Nekem 2 kellett. Akkor anyám mindkettőt visszatette és mentünk. :o

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

(#8) Ringman válasza Z86 (#6) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

azok a norvégok voltak. luxusbörtönnel kapcsolatban meg nézd meg, hogy ott milyen a visszaesők aránya, és vesd össze a többi ország statisztikájával, főleg azokkal, ahol embertelen körülmények vannak a börtönökben.

@poszt
egyébként meg tényleg ez nem a demokrácia miatt van.

multifunkciós agárstadion épül

(#9) Vakegérke válasza #51736960 (#5) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Miért OFF? Semmi ok rá.

Nekem van kettő, tudom, hogy miről beszélek. Akinek nincs, annak csak egy kis logikus gondolkodás, és egy hisztiző gyerek látványa elég ahhoz, hogy belássa az alapigazságot.
Ne a gyerek akarja ráerőszakolni a szülőkre az akaratát!
A szülő érje el szép szóval, vagy ha kell keményebb módon azt, hogy a gyerek a kijelölt utat kövesse.

Nem én találtam ki, valamely okos pszichológus mondta, talán Mérei Ferenc, hogy a gyereknek támaszra van szüksége. Fel kell néznie szüleire, feltétlen meg kell bíznia bennük.
Nos, ha a gyerek azt tapasztalja, hogy uralkodhat a szülők fölött, minden bálvány leomlik, nincs követendő példa.
Ha ezek ilyen piti emberek, hogy az én akaratom teljesül minden körülmények között, akkor minden felnőtt nulla, én vagyok a császár.
Ha már a szüleit is semmibe veszi egy gyerek, akkor nem várható el tőle, hogy bárkit is tiszteljen. Na, itt a bibi. Ezért mondom azt, hogy a szülő felelőssége az, ha a kölök sz*rházi k*csöggé válik.

Következetes, kiszámítható voltam, emberségre neveltem gyermekeimet. Ha elég volt a szép szó, örültem neki, ha viszont nem, hát eljárt a kezem.
Nincs miért szégyenkeznem, becsületben felneveltem őket, és ők sem rótták fel nekem, hogy fájt a fenekük néha. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Vladi válasza Vakegérke (#9) üzenetére


Vladi
(PH! nagyúr)

Nem pont a tiszteletről, de olyasmi. Egyszerűen határokat kell szabni, főleg egy ilyen dackorszakos gyereknek. Határok nélküli világ számára összeomlik, majd vele a személyisége is. Jó hát szélsőséges esetben, de nagyon nem kedvez.

Egyébként ha a gyerek ugyan így kezd hisztizni, hogy de márpedig ő most a villát a konnektorba dugja, akkor a svédek mit csinálnak? :))

De az ilyen feljelentgetős kampány szerintem inkább a szexuális zaklatásból indult ki. Amire amúgy meg nem a gyereknek kéne odafigyelni, hanem az őt körülvevő szociális hálónak, óvónők, dajkák, védőnői hálózat, gyerekorvos stb.

Jani másszál fel! Maradj a kompon!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.