2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Bankolódjunk. De ilyen indokkal?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sétál a manus az ócskapiacon, le is szólítja egy árus. Ezt vegye meg, tuti jól jár, na meg ezt a korai mittudoménki festményt, pár év múlva tudja, hogy mennyit fog érni?
Nem kell semmi a manusnak. Az árus váratlanul megkérdezi: ön kinél bankol?

Üzemi, vagy nagyüzemi konyha, sürgölködnek a szakácsok. Egyikük megkérdezi a másiktól, hogy nem fog-e hiányozni neki ez a bolondok háza. A válasz elfogadható. Párizsban tanulhatja a mesterséget a megkérdezett. A kérdés adott: te kinél bankolsz?
Utókép.
Keszköszé? Lecsó. Löcsó? Sze manyifik...
Na ja. Egy prózai lecsóval lenyűgözi a mesterszakácsot. Egy gyerek is képes rá, hogy elkészítse.

Már bocs, de két problémám is van.
Először is ki a franc találta ki ezt a magyartalan kifejezést, hogy bankolni?
Másodszor ennek az egész buta reklámhadjáratnak a kitalálója miből gondolja, hogy ezen reklámoktól indíttatva rohanunk az "X" bankba, hogy számlát nyissunk?

Adott ugye egy sóherkám, aki ócskapiacon igyekszik beszerezni valamit, amire szüksége van. Valamint adott egy görbe orrú szakács, aki nem virítani, hanem tanulni megy idegen honba.
Melyik a csábító? Melyiknek a kedvéért rohanunk az általuk favorizált bankba szerződést kötni?

Buta, buta, buta reklám. Bennem inkább taszítást vált ki, mint vonzást.

Hozzászólások

(#1) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

És sajnos a magyar reklámok többsége ilyen ostoba ökörség. Bifidusz esszenzisz, meg aktiregulárisz, a lóf...szt. Vegyé kefírt mer az jó a gyártónak, meg a forgalmazónak. A házi aludttejet ismeri még valaki?

(picit kibuktam, sorry :B )

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#2) Vakegérke válasza Nordic (#1) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ismerem az igazi aludttejet. :K

Tudod, nem a baromságok készítenek ki, hanem az a tény, hogy maga a reklám a baromság. Mi a francért csábító az "X" bank csak azért, mert egy sóherkám nem vásárol egy ócskapiaci kereskedőtől, vagy egy szakácska külföldre megy továbbképzésre, miközben egy végtelenül egyszerű kajával nyűgözi le a mestert?

Bárgyú dolgok ezek. Ha az "X" bank ilyenre költi a pénzt, azt a pazarlás kategóriába sorolom.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#3) Mr X


Mr X
(PH! kedvence)

Azt akarják sugallni, hogy nem aggódnak a pénz miatt, bár nem tudom, mi köze ehhez a banknak. Nem hiszem, hogy a számlavezetési díj esetleges elengedésével ennyire meg lehet gazdagodni. :D

Ócskapiacra nem csak a sóherek járnak. A "vadászok" értékes dolgokat is találhatnak ott. :)

(#4) danih


danih
(PH! kedvence)

Bankolni - az angol "banking" szóból. Nem akarom védeni, de ha az ember röviden akarja kifejezni magát, még mindig jobb, mint a "banki ügyeket intézni".
Jövevényszó, mint annyi más manapság.
A reklámot nem láttam, nincs tv-m.

(#5) Vakegérke válasza Mr X (#3) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mióta váltottam Net számlacsomagra, drasztikusan lecsökkentek a költségeim. Nem részletezem, fölösleges lenne. Ám tény, hogy az "én bankom" nem kalimpált ilyen buta reklámokkal, inkább szép csöndesen ajánlotta az előnyösebb megoldást.
Így is lehet.

danih: A magyartalanság egy dolog, de hogy hirdetésben nyomják az arcomba, azt nehezen viselem.
Ön melyik bank ügyfele?
Nem hangzik szebben?

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#6) Nordic válasza Vakegérke (#2) üzenetére


Nordic
(Közösségépítő)

Ha olyan szemszögből vizsgáljuk a reklámokat, ahogy te ezt a bizonyos bankos reklámo(ka)t, akkor szerintem, majdnem az összes reklám egy bárgyú ökörség(hiába van tévém, hetente talán, ha fél órát kapcsolom be). Példákat igazán már nem tudok sorolni, ezt mindössze azért mondom, mert úgy másfél éve, még rendszeres tv-néző voltam, akkor ez ment. Nem hiszem, hogy azóta sok minden változott volna... :((( .

És az aludttejet imádom! :DD

[ Szerkesztve ]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#7) Vakegérke válasza Nordic (#6) üzenetére


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Írót ittál már? Végül is a tej egyik végterméke, kissé savanykás, de talán épp ez a vonzereje. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) rii


rii
(PH! nagyúr)

én a reklámok 95%-tól falnak megyek .... a milli mia piruettre mondom azt, hogy "aranyos" .. tudom, az a kiskutya ...

az autós reklámoktól vagyok totál kiakadva
ha egy autót reklámoznek, akkor az egész autópálya kihalt, az egész városrész .. másik autót sosem látsz. A valóság meg ezzel szemben? Hogy már a járdán is autók parkolnak.

Ja és az ING reklám .... "önnek mekkora összegre van szüksége nyugdíja éveihez ..." és a végén ... "a jövő kiszámítható" ... aki ezt elhiszi, hogy kiszámítható, az nagyon hülye.

valamelyik politikus egy rossz szót mondd, és máris megugrik az euro hazai árfolyama.

amúgy az erste-nel vagyok, és minden nap egy erste fiók előtt megyek el ... kimatricázva: "És ön kinél bankol?" kedvem lenne odafújni spray-el, hogy "KÖZÖDDDD b*zdmeg?"

a "bankol" szó nekem is nagyon csípi a szemem ....

na meg az okostelefon reklámok ... kkkaaaatttasztrófa. ... gondolkozásmentes embereknek készül, akik befolyásolhatók.

"A valóságot figyelmen kívül hagyhatjuk, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a valóság figyelmen kívül hagyásának következményeit." - (Ayn Rand)

(#9) venember83 válasza Vakegérke (#5) üzenetére


venember83
(PH! nagyúr)

Túl szép. Egyszerű helyzetekben a mindennapi ember a rövidségre és tömörségre törekszik. Tényleg rondán hangzik, de hatékony. Ma meg hatékony világot élünk, vagyis abban vagyunk, mert azért életnek nem nevezném.

(#10) molnarpeter válasza rii (#8) üzenetére


molnarpeter
(PH! kedvence)

Legjobb példa: LG 2X. Nagy hype, kiforratlan szoftver... Aztán lehet csodálkozni, hogy a 'csak' egymagos Desire gyorsabb. Én max. a kijelzője miatt venném :) Mondom ezt Galaxy 3 tulajként. Nem azért vettem, mert reklám, meg divat, hanem mert tetszik az android, és sokat olvasgattam a teszteket is, bár a Blade-ről akkor még nem hallottam :B

Miért nincsenek pl. Tisza cipő reklámok? Jó cipők, elfogadható áruk is van. Bocsi, az nem kell az embereknek, mert nem akciós, nincs elég pénze az államnak a magyar cégek támogatására. Természetesen szívesebben nézzük az "első" bank által művelt szókincsfejlesztést. Ez van, \-\ülyíteni kell a népet, nincs jobb...

mp

[ Szerkesztve ]

Használtautók prémium minőségben - hasznaltauto.hu/eurofleet

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.