2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Elite Dangerous: egy laza kapcsolat

Írta: | Kulcsszavak: elitedangerous . novella . írás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár évvel ezelőtt az Elite Dangerous megjelenése után körülbelül egy évvel hallottam elsőként a játékról. Az első magyar nyelvű leírások és élménybeszámolók hatására, (az egyik bemutatót például a telefonon olvasva fejeztem be ahogy a gyerekre vártam az oviban, annyira érdekes volt) 2014 karácsonya előtt megvásároltam a játékot. Emlékszem az egész karácsonyi szabadságom és tulajdonképpen az azt követő év majdnem minden szabadidejét a pilótafülkében töltöttem. Sokat jelentett, hogy a játék fórumán egy nagyon jó és valóban segítőkész csapat szerveződött. Ez egy fantasztikus időszak volt számomra, a játék folyamatosan fejlődött és vele a közösség is. Örültem, hogy részt vettem ebben, hogy átélhettem, ezt az időszakot.

Akkoriban már próbálkoztam az írással, de csak ötleteim voltak semmit sem fejeztem be. A játék hatására elkezdtem írni egy novellát ami a játék világában játszódott. A mai eszemmel inkább már azt mondanám a játék világához nincs sok köze csupán inspirált az írásban.Bizonyos helyszínek, hajók szereplők jöttek onnan. A fórumlakók segítségének hála az írásom megjelentetett a játék magyar oldalán. Külön köszönöm az inspirációt és a megjelenéshez nyújtott segítséget duvi, Warhead, orientcx és Flint kollégáknak.
Aki esetleg szeretné elolvasni az eredeti helyén megteheti. (sajnos az oldal már nem frissül de az irományom még elérhető)
Gondolkodtam rajta, hogy mit kezdjek a nyilvánvaló ellentmondásokkal, és az esetleges hibákkal a történetben. A végén arra jutottam, hogy hagyom úgy ahogy van, mert tulajdonképp így is teljesnek érzem az egészet.

Miért írom az most ide?
Egyrészt szeretném, ha a munkám több emberhez eljutna és kíváncsi vagyok a véleményekre, kritikákra, visszajelzésekre.
Másrészt látom, hogy mostanában többen posztolnak írásokat, hosszabb lélegzetvételű olvasmányos cikkeket ide. Szeretném tudni mennyire “divat” manapság az olvasás, mennyire képes lekötni az embereket a történetem.
Van egy olyan cél is, hogy aki még nem ismeri a játékot, vagy nem próbálta ki az talán kedvet kap hozzá. A program ennyi idő után is fejlődik (igaz már lassabban), és a magyar közösség ugyanolyan fantasztikus mint évekkel ezelőtt.

Ez a poszt egyfajta igényfelmérés is. A közösség véleménye alapján szeretném eldönteni hogyan tovább...

Hozzászólások

(#1) Csutate44


Csutate44
újonc

CMDR o7, sok időt beleőltem én is elite-be, emlékszem heteket töltöttem csak bányászkodással, majd fordultam 180 fokban és nekiálltam utaztatni embereket, mert abba volt a pénz. Viszont ahogy bejöttek a thargoidok, bár nagyon tetszett az alapötlet... Valamiért abbahagytam. Maga a játék nagyon grindelős, bár utaztatással nem fontos annyira odafigyelni mindig a monitorra... Aztán ha kikapnak hiperűrből az már megint más. :D

(#2) Urby66 válasza Csutate44 (#1) üzenetére


Urby66
aktív tag

Hát igen, sokan nyomják pl egy sorozat mellett... :DD
Amúgy én mindig "odafigyeltem", nem tudtam ennyire megosztani a figyelmem a játék és valami más között.
A grind részben igaz, de szerintem okosan van összerakva mert nem mindenáron szükséges. Egyébként jó dolog, hogy úgy rakták össze, ha végtelen pénzed van sem tudsz mindent megszerezni, mert van amit nem pénzért adnak.
(pl az utazz 5000 fényévet engem megölt. Egy sidy-vel vágtam neki az ismeretlennek és csak mikor visszaértem jöttek a játékba a mérnökök és velük az 5000-es feltétel. Nekem persze csak kb. 4700 volt. :W )

(#3) sztanozs válasza Urby66 (#2) üzenetére


sztanozs
addikt

Anno nagyon szerettem volna belefogni, csak nem volt hozzá megfelelő gépem. Ma már időm se volna hozzá... :DDD

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#4) Urby66 válasza sztanozs (#3) üzenetére


Urby66
aktív tag

Hát igen időm már nekem sincs sok. akkor inkább az új dolgokkal játszom... :K

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.