2023. június 9., péntek

Gyorskeresés

Hiány

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Chiphiány
Cellulózhiány
Magnéziumhiány
Üzemanyaghiány
Adblue hiány
Építőanyag-hiány
Műtrágyahiány

Egyesével sem annyira viccesek ezek a problémák, így hogy szinte minden nap új *hiányról olvasok, egyre inkább érzem, hogy amikor ezek (szemmel láthatóan is, mert a háttérben nyilván most is van összefüggés) összeérnek majd, akkor nekünk nem lesz olyan jó.

Hollywoodi forgatókönyv esetében pár hónap után valami szuper, össznépi kollektív összefogás hatására enyhülhetnének majd, az emberek egymásra kacsintanak, látjátok, ha kompromisszumokat kötünk, illetve belegondolunk hogy nem folytatódhat örökké minden ugyanúgy, akkor minden probléma megoldható.

A valóság sajnos nem biztos, hogy így működik...

Hozzászólások

(#1) #90088192


#90088192
törölt tag

Addig ne aggódj amíg nincs Szex hiány. :K

És ha már poén, akkor a hanyatló nyugat csak beérte a szocialista nemzetgazdasági eredményeket. :DDD

A többi meg lényegtelen, ha alapanyag hiányt az energia hiány okozza, akkor úgyis minden mindegy.

(#2) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Ha valami elfogy, valami megáll, ha sokminden elfogy, sok minden megáll... Jaja, nagyon nem jó... :) Az a gáz, hogy senki nem látja a végét, csak becslések meg tippelések vannak... :)

Chiphiányt, ha nem is telibe azt, de közvetve éreztem én is, habár én egy hangszóró gyártó cégnél dolgoztam - 31.-én letelik a felmondásom, azért csak "tam" -, de autókba gyártunk hangszórókat... Csúnyán elmaradtak a megrendelések... Sok hangszóró csücsült a raktárba és nem fogyott, mert nem vitték... :) Meg volt alapanyag hiány, az is valami más hiány miatt alakult ki a beszállítók részéről... Ez rendeződött, de a többi sajnos nem... :)

[ Szerkesztve ]

n o p e !

(#3) Samus


Samus
addikt

Hamarosan a hiányból is hiány lesz...én személy szerint nagyon aggódok, hogy mi lesz ebből. Itt van nekünk a jó gyenge forintunk, ha kilőnek az árak, még annyit sem fog érni mint most...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#4) thesound válasza RawrrSoul (#2) üzenetére


thesound
őstag

Sokan kezdenek rájönni, hogy a mesterséges hiány generálás felveri az árakat. Egyre többen alkalmazzák mikro szinten is.
Egyébként meg a fogyasztói társadalom kezd visszaütni.
Nem vagyok bizakodó a globalis jövővel kapcsolatban :(

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#5) PuMbA


PuMbA
titán

Nem baj. Ettől majd legalább rájövünk, hogy nem fogyaszthatunk kedvünkre és ez nem fenntartható. Túl nagy a kereslet keletkezett az utóbbi évtizedben olyan dolgokra, amit nem muszáj megvennünk / lecserélnünk.

[ Szerkesztve ]

(#6) Tikakukac


Tikakukac
titán

Marha cifra világ jön, különösen nálunk. Rohadt kíváncsi vagyok mi lesz ennek a vége, de tippre nem az, hogy a magyar lesz a legmosolygósabb nép és minden iszonyatosan helyrerakódik.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#7) UnA válasza Tikakukac (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

Itthon közel sincsenek annyira elkényelmesedve az emberek, mint a világ leggazdagabb országaiban, ami egy ilyen helyzetben előnyt jelenthet.

De ha Jim lemegy a Tescóba / Walmartba, és üres a félkész / konyhakész ételeknek fenntartott dupla sor, akkor nem tudja, hogy mit lehet tenni... :K

(#8) Tikakukac válasza UnA (#7) üzenetére


Tikakukac
titán

Itthon közel sincsenek annyira kitömve az emberek, mint a jobbléti helyeken. Itt már most alapvető élelmiszerek megvétele a probléma. Nem beszéltem még ezer másik olyan tételről ami pusztulat drága lett és sírok a boltban.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#9) Somatom válasza UnA (#7) üzenetére


Somatom
veterán
LOGOUT blog

Én azért most egy picit aggódok. Este indulok németbe melózni és nem tudom, hogy mi vár. Ha elfogy az adblue, akkor megállnak a kamionok, teherautók, mezőgazdasági gépek. Akkor se melóm, se kajám, mert az élelmiszerek sem tudnak eljutni a boltokba.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#10) UnA válasza Somatom (#9) üzenetére


UnA
Korrektor

Ma is tanultam valamit, erről az AdBlue-ról sohasem hallottam ezelőtt.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.