2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Miért nem nézek híradót?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ugye volt a napokban a komoly hír, miszerint sugárzó anyagot találtak egy pesti lakos házában. Én igazából nem követem nyomon az eseményeket, híradót sem nézek, mert minek. Rémlik, hogy mondtak ilyesmit, de, hogy ebből csináltak ekkora riadalmat... na ezt nem gondoltam volna. Azért, mert Japánban az történt ami, ezért egy erőművel az történt ami, "ne lógjunk már ki" címszóval, nálunk is van atomhelyzet, lehozták az esetet itthon is :) Tipikus szenzációhajhász, agyatlan, "áj vanna bí" típusú hírszerkesztők. Az illetékesekről nem is beszélve. Melyik elborult, "fontosnak akarok látszani a havi félmilliós nettómért" agyhalott nem nyilatkozott a tvben, hogy mi is történt valójában? Régen az ilyeneket pánikkeltés címszóval minimum feljelentették. Jobb esetben vitték is kényszermunkára.
Na de vissza a cikkhez.

Legjobban a 7es, és a 8as hozzászóló írása tetszik.

"Szent Habakukk.... nekem is van otthon ruszki helikopterből származó "világító számlapos" kijelzőm... Ráadásul a Jantar (vagy hasonló) feliratú órám, ami egész éjjel "világít" - 35 éve ott ketyeg a szobában! Most mi lesz???? Jön a Nemzetbiztonsági Hivatal és a költségemre ólompáncélos autóval elszállítják a cuccaimat Püspökszilágyra??? "

"Ennyi felesleges pénzünk van, vagy mi az üszög?
Ez már a kommunista időkre emlékeztet, csak most nem ellenséges békaembereket, diverzánsokat találnak minden sarokban. "

Viccesnek hangzik, pedig nem az. Állítólag ez hír. Az nem hír, mennyi adalékanyagot, meg permetmaradványt eszel meg egy reggelinyi szalámis-uborkás kenyérrel. Az, hogy a csapvízzel mennyi klórt iszol meg, az sem. Az, hogy a sok gyógyszer/gyógyhatású készítmény kombinált hatása miatt még betegebb leszel, az sem. Hogy a "szépségipar" agysorvasztása következtében mennyi mérget kensz magadra az sem. A sor nagyon hosszú. Valamiért ezek nem hírek. De miért?

Itt egy szegény elhunyt bácsi, aki gyűjtögetett mindenféle katonai dolgokat. Ezek olyan dolgok, amik mellett/amikkel emberek dolgoztak/dolgoznak. Nem egy csernobili üzemanyagrúd volt felakasztva a padláson. Ha ez olyan nagy probléma, akkor miért csak most probléma? Évekkel ezelőtt nem volt probléma? Felezési idő? Ez már komolyan kezd valami amerikai agyhülyítésre hajazni. Pánikban kell tartani az embereket, "a szomszédod is potencionális tömeg-gyilkos", legyél gyanakvó, stb stb stb.

Ezért nem nézek híradót. A mai magyar hírközlés bántóan egyoldalú... és hülye is.
Bizonyíték, nem ígéret.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.