2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

A hatalom (is) savas kémhatású.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Épp most fejeztem be egy hosszabb telefonbeszélgetést az egyik kollegámmal. Beszélgettünk erről-arról, hogy kellene neki az egyik vinyóm nyákja, mert ilyen van neki is, meg holnap mikor jöhetne le érte, továbbá milyen filmet vigyünk hétvégén szolgálatba :)
Közben feljött a szokásos "Sötét oldali" kollegák téma.

Tudjuk, hogy Magyarország a kapcsolatok országa. Ha nincs kapcsolatod, akkor egy szöget sem tudsz arrébrakni, mert nem lesz mit, vagy nem lesz mivel. Azt is tudjuk, hogy a pénz savas kémhatású, kioldja a gerincből a meszet. De ilyen a hatalom iránti vágy is. Én nem tagadom, nekem is (mint sok embernek) nekem is van hátszelem ott, ahol vagyok. Ott vagyok egy ideje. Mindig is tudtam, hogy vannak Sötét oldali emberek, akik csak azért léteznek, hogy elrettentő példával szolgáljanak a többi embernek.

De milyen is a Sötét oldali ember? Hát gerinctelen. Ugye a sav megtette már a hatását náluk. Olyan emberek, akik miközben szemből kedvesek, aranyosak, jópofák, addig a hátad mögött bizony ott rúgnak alád, ahol tudnak. Naívitásom tökéletesen leírja, hogy pont azért választottam Hivatásnak a Tűzoltóságot, mert gondoltam, hogy itt összetartanak az emberek, segítik egymást, bla bla bla. Hát nem. Sőt... Rosszabb mint egy átlag magyar munkahely. Tele savas emberekkel (?), akik csak azért járnak be, hogy keresztbetegyenek a másiknak, ezálltal Ők jobb emberek lesznek a feljebbvalók szemében. Hogy ez miért jó nekik, azt én nem tudom. Valószínűleg a tudatlanságom is közrejátszik ebben, a naívságom, és a jóhiszeműségem is. Ilyen vagyok, változtatni nem fogok rajta, bár a tudatlan részem szépen lassan magától is fejlődik. Ki hiszi, ki nem, én egy olyan tipikus "mindenkinek jót akar" ember vagyok, aki a maga módján próbál segíteni másoknak. Hol sikerül, hol nem. Van igazságérzetem, rühellem ha átvernek, stb. Na itt a baj.

Ugyanis, ezek a Sötét oldali egyedek, ezeket gyengeségnek veszik, és ahol gyengeség, ott támadhatósági felület. Továbbra is mondom, hogy nem tudom, mi a jó nekik ebben, de ha így érzik helyesnek, hát tegyék. Mindenesetre, mivel közel ellenkezőleg áll a világnézetem mint az övék, ezért gerenda vagyok a szemükben. Egy példa: "rajzfilmet néz" Ugye Sötét kollegának nincs tudomása arról, hogy mi is az, amit nézek, de szerinte az rendben van, hogy Ő Hupikék törpikék-et néz. 40-45 éves fejjel. Félreértés ne essék, én is szoktam régebben, de utána ne hordja fel a hátam mögött (hogyan máshogy :) ), hogy én anime-t nézek. Dehát mit várunk olyan embertől (?), aki az Animatrix első részét sem képes megérteni, de a Matrix, az nagyon tetszett neki, és érti is. woff woff. (ez másik személy volt, a gondolat futtatásom alanya hogyis mondjam... szóval nem megy annyira.)

Vissza a témához. Pont azon gondolkodtam, hogy miért is vagyok én gerenda. Valószínűleg a fentiek miatt is, de én más okot sejtek a háttérben. Lehet, hogy azért, mert nem tudnak mással megfogni? Ha ide oszt be, az nekem tetszik. Ha oda oszt be, nekem az is tetszik. Ha oda oszt be, ahol mindenki utál lenni (híradós szolgálat), nekem az is tetszik, mert mindenhogyan hasznos fogaskeréknek érzem magam. Lehet, hogy ezt az illúziómat szeretnék lerombolni? De ez miért lenne jó nekik? Haszna nem lenne belőle, előnye meg végképp nem. Ha az ő fejükkel gondolkodom, akkor érthető. Van egy olyan ember, akinek minden megfelel, de valahogyan akkor is meg kellene fogni. Hát áztassuk el a háta mögött, arra nem tud mit lépni. ja igen. a pártfüggetlenségem miatt azonnal szélsőjobbos lettem. mert ugye, "aki nem velünk, az ellenünk". Második nap megmondták :)

Azon gondolkodom, hogy rá fogok kérdezni, hogy pontosan mi a bajuk. Kezdem azzal, akiben a legnagyobbat csalódtam. Addig nem fogok leszállni róla, amíg meg nem mondja. Hogy ez jó ötlet-e, vagy nem, azt nem tudom. Majd kiderül. Rég rájöttem, hogy a visszaszólás, anyázás, puffogás semmire sem vezet. Kíváncsi vagyok, hogyha rákérdezek, akkor vajon lesz-e annyi gerinc benne, hogy megmondja a szemembe. Vagy csak a hátam mögött meri? Remélem nem.

Vagy csak megint naív vagyok.

Hétvégén kiderül.

Hozzászólások

(#1) mikado


mikado
(fanatikus tag)

Kedves Tüzi!
Mint kolléga mondom, hogy tarts észben egy aranyigazságot: Az ember alapvetően egy értelmes, érző lény. Kisebb-nagyobb tömegben viszont nagyon buta állat tud lenni.
Minden csoportban van egy-két informális "vezető" - hangadó, aki még a formális vezetőknél is nagyobb hatással van a csapat egészére. Remélem ezt tovább gondolva meg tudod oldani a problémádat.

Amugy meg:

A politikusok a javadat akarják. Ne add oda nekik!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.