Ma reggel gondoltam csinálok linzert. Jól sikerültek, van csiguszos, sünis, és a hagyományos linzer forma. Mézeskalács szaggatóval bármilyen formájú linzert meg lehet csinálni, a lukat pedig egy kis szív alakú formával kiszúrni. Így sokkal különlegesebbek.
Recept:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 kávéskanálnyi citromlé
- 1 citrom reszelt héja
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy órát a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a linzereket. Közepes hőmérsékleten világosra sütjük őket.
Én ma 1 kg lisztből csináltam, de ebből fél kiló liszt teljes kiőrlésű liszt. Nem is lehet benne érezni.
Csináltam magamnak külön krémet, mivel a lekvárt nem szeretem.
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vanília puding
- 3 dl tej
- 3-4 csepp mandula vagy rumaroma
A pudingból sűrű krémet főzünk a tejjel, majd hagyjuk kihűlni. Eközben a margarint kikeverjük a porcukorral. Majd a két krémet összekeverjük és beletesszük az aromát.
Krémes linzerek:
Hagyományos linzerek: