A mai napon egy viszonylag régen sütött süti recept jutott az eszembe. Meg is kerestem gyorsan és megcsináltam. Az elkészítése egyszerű, nem igényel semmi különleges alapanyagot és nagyon finom.
Le is írom a receptet, hátha valaki kedved kap hozzá.
Hozzávalók:
-120 g puha vaj
-80 g kristálycukor
-csipetnyi só
-1/2 csomag vaníliás cukor
-1 tojás
-150 g finomliszt
-1 kiskanál sütőpor
-20 g kakaópor (lehet tetszés szerint bele tenni)
-Tetszés szerint tehetünk bele apróra vágott tejcsokit vagy fehércsokit, diót, mogyorót, mandulát, csokidarát...
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 190'C fokra, a tepsit pedig borítsuk be sütőpapírral. A vajat keverjük habosra a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipetnyi sóval, majd keverjük hozzá a tojást is. Az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport keverjük össze a dió-és csokoládédarabokkal (vagy éppen amit bele teszünk),majd dolgozzuk össze a vajas krémmel. A tepsibe két kiskanál segítségével egymástól 4-5 cm-re rakjunk apró tésztahalmokat. Villával kicsit nyomkodjuk szét, majd 15 percig süssük a halmocskákat.
A tetejét díszíthetjük csokidarával, vagy akár mogyorós drazsét is tehetünk rá, hogy még különlegesebb
legyen a sütemény.
És egy jó tanács:Ha nem pici adagot szeretnél, legalább 2-3-szoros adagot süss.
Pár kép ízelítőként :
Én ma csokidarát, mogyoró, apróra vágott csokit tettem bele és a tetejére csokidarát szórtam. Igazán csokis lett.