2022. október 7., péntek

Gyorskeresés

Ellie és az űrutazás (The Last of Us Part II.)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Külön köszönet annak a kedves családnak, akiket a Logout-on illetve a Hardverapró-n ismerhettünk meg ! Ők tették lehetővé számunkra, hogy mi is végigjátsszuk ezt a játékot.

Figyelem a bejegyzés nyomokban spoiler-t és mogyorót tartalmazhat !

Igen, igen... Tudom, hogy van a Logout-on The Last of Us Part II topik. De semmiképp nem tartottam odavalónak az írásomat. Azért, mert nem a játékot kívánom minősíteni illetve pontozni! Pusztán csak annak a szellemnek szeretném ajánlani az írásomat, hogy az űrkutatási hírek egyik utolsó, hiteles mentsvára a Logout. Amiért többek között külön köszönet jár Cifu nagymesternek ! Az ő gyűjtői művei, írásai alatt gyülekeznek a "szent őrültek", akik még hisznek az emberiség csillagközi térbe való kilépésében, és ezáltal a Homo Sapiens Sapiens elnevezésű szén alapú életforma túlélésében, továbbfejlődésében...

SPOILER ! SPOILER ! SPOILER !

A játék egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol már csak az "egyéni" túlélés számít. A játékmenetet meg-megszakítják visszaemlékezések. Az egyik ilyen visszaemlékezés alkalmával megtapasztalhatjuk egy szülinapi meglepetés "beérését" ! Nem kívánok bővebben a hozzávezető úttal foglalkozni, de amit a múzeum előtt / múzeumban művelnek az alkotók, arra nincsenek szavak. Az animációk, bevilágítások, hangok, párbeszédek...

Huhhh... ... ...
Két gyermekes (40+ os) családapaként elkezdtem könnyezni és hüppögni mint egy tinilány...

És jött az, ami az űrkutatást szerető szívemet legyalulta és az agyamat kinullázta:

[link]

Azt már tudom (kutatás, keresés, utána olvasás/hallgatás után) hogy a hangfelvételek / bejátszások az EREDETI hanganyagokból lettek összevágva... Azonban jelenleg is kutatok az interneten fellehető képekből, hogy tényleg ennyire RÉSZLETESEN lemodelleztek egy Apollo űrkabint ??!??

Amitől az agyam véglegesen ledobta a szíjat:

Hangvágás:

- Ugye csak rosszul hallom, hogy a Saturn-V F1 hajtóművek gázgenerátorai és turbószivattyúi különböző időpontokban pörögnek fel a kilövési teljesítmény eléréséhez ??!??
(Persze..., tudom hogy ez a kabinból nem volt hallható, mivel a hajtóművek 100 méterrel alattuk helyezkedtek el.) A hangot "buta" sztereó erősítőn és hangfalakon hallgatva az egész szoba remegett, nem is beszélve arról, hogy a kontroller rezgő-motorjai az egész "kilövést" lekövették...

Képi világ:

- Ugye csak rosszul látom, hogy Ellie sisakplexijén a navigációs számítógép VALÓDI kilövési szekvenciája tükröződik vissza ??!??
(Jelenleg ezt keresem vissza... és nézem, hogy egyes "szent őrültek" hogyan keltenek életre manapság egy eredeti Apollo navigációs számítógépet).

Ha a játék készítőinek valódi szándéka volt, hogy tisztelegjenek az emberiség egyik legnagyobb teljesítménye előtt, akkor én is fejet hajtok... Ez a pár másodperc MESTERIEN van megrendezve. Filmes hatást kelt, sőt.. túlmegy azon is ! Remekmű !

Ezt a kis bejegyzést Cifu nagymesternek és az összes lelkes, űrkutatást szerető Logout olvasónak / hozzászólónak ajánlom !

Nem mellesleg, ismét köszönetet szeretnék nyilvánítani annak a kedves családnak, akik lehetővé tették számunkra ezt az élményt !

Köszönjük !

Hozzászólások

(#1) RudY


RudY
addikt

Igazándiból ez nekem nagyobb meglepetés volt, mint a kiszivárgott spoileres hisztéria. ;)

[ Szerkesztve ]

(#2) trydium válasza RudY (#1) üzenetére


trydium
csendes tag

Mi nem tudtunk a kiszivárgott infókról semmit (PC-s játékos család vagyunk...) !
Az első részt és a kiegészítő DLC-t is kölcsön PS3-al toltuk végig ! :P

Nem gyártok konteókat, egyszerűen csak élvezem a látványt és a hangokat ! :C :R :C

[ Szerkesztve ]

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

(#3) Wlac


Wlac
Ármester

Ez a fél perc volt a kedvenc részem a játékból (úgy, hogy amúgy nálam ez az év játéka). A Left Behindban volt egy hasonló rész, amikor Angel Knife-fal kellett küzdenünk az árkádban, azt is nagyon imádtam. Félelmetes, hogy érzéseket tudnak kiváltani az emberből úgy, hogy alig mutatnak valamit.

"Locking the vault door now. Goodbye."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.