Ma úgy kezdődött a "mit eszünk" téma, hogy elmentünk bevásárolni és úgy gondoltuk, hogy ha látunk valami jót a párommal, akkor majd azt csináljuk meg... így esett a választás a spagettire.
Ugye ezerféle módja van az elkészítésének, mondhatni ahány ház, annyi szokás. Most az énfajta spagettim mutatom be.
Hozzávalók 2 személyre (2 tányér/kopf):
-kevés olaj
-2 nagyobb fej hagyma
-1 nagyobb vastaghéjú piros paprika
-1 nagyobb paradicsom
-fűszerek (só, bors, őrölt piros paprika)
-spagetti tészta
-kb. fél kg hús (marha, baromfi, ki mit szeret... mi most pulykából csináltuk)
-sűrítő por (vagy búzaliszt)
Jöhet a menet!
Az első lépés, hogy egy serpenyőbe önts kevés olajat:
Ahogy ez szépen melegszik, addig megpucolod a 2 hagymát és apró kockákra szeleteled, majd beleteszed az addigra már kellően meleg serpenyőbe:
Ezt lassú tűzön hagyod, addig fogod a paprikát és kis kockákra vágod:
Amikor kész vagy a szeleteléssel, már teheted is a hagymához a paprikát:
Jöhet a következő zöldség, a paradicsom!
Meg vagy ezzel is? Akkor mehet a többi közé, majd ekkor add hozzá a fűszereket is. Aki szereti csípősen, az tehet hozzá teszem azt Erős Pistát vagy csilit is.
Átforgatod, hagyod egy kicsit sülni és mehet hozzá lassan a darált hús is:
A húst jól keverd szét, ne legyen nagyobb csomókban. Én villával is szét szoktam nyomkodni:
A meló neheze ezzel kb. meg is volt, jöhet a tészta:
Fogsz egy nagyobb edényt, majd megengeded forró vízzel:
Ezt aztán felteszed és felforralod, majd mehet bele a tészta. Ám, előtte érdemes pici olajat rakni a vízbe, hogy ne ragadjon össze a tészta:
Közben készülget a szósz és most ahhoz is önts egy kevés vizet:
Főzd addig míg jócskán el nem főtte a levét és utána tegyél hozzá sűrítő port vagy búzalisztet. Ez utóbbi kicsit más ízt ad neki, azért jobb a sűrítő por:
Ezzel is átkavarod, majd kb. ilyen állaga lesz a szósznak:
Közben kiszedheted a tésztát, addig még had főljön a szósz:
Végezetül meg már csak a tálalás marad és lehet burkolni