2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Kaja total90-től: negyedik felvonás!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma úgy kezdődött a "mit eszünk" téma, hogy elmentünk bevásárolni és úgy gondoltuk, hogy ha látunk valami jót a párommal, akkor majd azt csináljuk meg... így esett a választás a spagettire.
Ugye ezerféle módja van az elkészítésének, mondhatni ahány ház, annyi szokás. Most az énfajta spagettim mutatom be.

Hozzávalók 2 személyre (2 tányér/kopf):

-kevés olaj
-2 nagyobb fej hagyma
-1 nagyobb vastaghéjú piros paprika
-1 nagyobb paradicsom
-fűszerek (só, bors, őrölt piros paprika)
-spagetti tészta
-kb. fél kg hús (marha, baromfi, ki mit szeret... mi most pulykából csináltuk)
-sűrítő por (vagy búzaliszt)

Jöhet a menet!

Az első lépés, hogy egy serpenyőbe önts kevés olajat:

Ahogy ez szépen melegszik, addig megpucolod a 2 hagymát és apró kockákra szeleteled, majd beleteszed az addigra már kellően meleg serpenyőbe:

Ezt lassú tűzön hagyod, addig fogod a paprikát és kis kockákra vágod:

Amikor kész vagy a szeleteléssel, már teheted is a hagymához a paprikát:

Jöhet a következő zöldség, a paradicsom!

Meg vagy ezzel is? Akkor mehet a többi közé, majd ekkor add hozzá a fűszereket is. Aki szereti csípősen, az tehet hozzá teszem azt Erős Pistát vagy csilit is.

Átforgatod, hagyod egy kicsit sülni és mehet hozzá lassan a darált hús is:

A húst jól keverd szét, ne legyen nagyobb csomókban. Én villával is szét szoktam nyomkodni:

A meló neheze ezzel kb. meg is volt, jöhet a tészta:

Fogsz egy nagyobb edényt, majd megengeded forró vízzel:

Ezt aztán felteszed és felforralod, majd mehet bele a tészta. Ám, előtte érdemes pici olajat rakni a vízbe, hogy ne ragadjon össze a tészta:

Közben készülget a szósz és most ahhoz is önts egy kevés vizet:

Főzd addig míg jócskán el nem főtte a levét és utána tegyél hozzá sűrítő port vagy búzalisztet. Ez utóbbi kicsit más ízt ad neki, azért jobb a sűrítő por:

Ezzel is átkavarod, majd kb. ilyen állaga lesz a szósznak:

Közben kiszedheted a tésztát, addig még had főljön a szósz:

Végezetül meg már csak a tálalás marad és lehet burkolni :))

Hozzászólások

(#1) total90


total90
veterán

Mai kaja ;)

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#2) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Meg kell tanulnom főzni...komolyan mondom:D

(#3) total90 válasza Nordic (#2) üzenetére


total90
veterán

Nincs is könnyebb dolog annál :K

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#4) Ringman


Ringman
nagyúr

jáj, fokhagymát kihagyni. :)

jól néz ki :)

tippek&trükkök:
- nem kell olaj a tésztához, ha elég vízben főzöd, nem fog összeragadni
okosságok tésztafőzésről

innen:
Minden 100 g pastára 1 liter vizet számoljunk, vagyis 2 személyre egy 3literes magas edényre van szükségünk

sűríteni én nem szoktam - vizet se belerakni, inkább csak paradicsom, inkább elforralom a vizet belőle.

(#5) total90 válasza Ringman (#4) üzenetére


total90
veterán

Ebbe nem szoktam tenni fokhagymát... habár mindenben szeretem :B

Tészta dolog... 5 literes amibe forraltam fél kg tésztát, de én mindig rakok bele olajat. Lehet nem kellene, de nekem másképp mindig összeragad :W

Sűrítés... azért is írtam az elején, hogy ahány ház, annyi szokás ;)

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#6) Ringman válasza total90 (#5) üzenetére


Ringman
nagyúr

ahány ház, annyi szokás :K

egyébként tésztája válogatja, elvileg egy normális (barilla pl), durumlisztből készült, tojásnélküli tésztának nem illene.

az is megoldás, ha leszűrés után közvetlenül vajat+egy kis szószt raksz a tésztára, és összekevered. ekkor még ezeket pont beszívja a tészta (feltéve, ha al dentére főzted)

ha nincs ötletem kajára, mindig tészta+szósz lesz belőle :)

(#7) Huma válasza Ringman (#4) üzenetére


Huma
addikt

Én sem rakok olajat a vízbe. Fokhagyma alap. Sűrítő nuku.
Vizet szoktam viszont belerakni, de addig főzöm amíg el nem tűnik a nagy része. Így jobban összefőnek benne a dolgok.

szerk:
Tészta összeragadás ellen jó a hideg vizes öblítés is. És legalább rögtön lehet fogyasztani a kaját.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#8) Ringman válasza Huma (#7) üzenetére


Ringman
nagyúr

Tészta összeragadás ellen jó a hideg vizes öblítés is

barbár :((

(#9) Huma válasza Ringman (#8) üzenetére


Huma
addikt

Miért? Mi a baj vele?

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#10) Brutális eb válasza total90 (#5) üzenetére


Brutális eb
addikt

Számomra is kötelező a pár csepp olaj tésztafőzéskor. :R

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.